Ștefan Blănaru nu mai continuă nici el cu CS Mioveni. A semnat în Liga 3 cu o echipă condusă de un antrenor cu care are două promovări în prima ligă

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 12:17 Liga 2
Ștefan Blănaru nu mai continuă nici el cu CS Mioveni. A semnat în Liga 3 cu o echipă condusă de un antrenor cu care are două promovări în prima ligă

Ștefan Blănaru (35 de ani) nu mai continuă cu CS Mioveni, face un pas în spate și continuă în Liga 3, urmând a colabora din nou cu antrenorul Alexandru Pelici.

Atacantul aflat pe final de carieră a semnat un contract cu CSM Unirea Alba Iulia și va încerca să pună umărul la promovarea trupei din Alba în Liga 2.

Ștefan Blănaru a lăsat CS Mioveni pentru CSM Unirea Alba Iulia

Ștefan Blănaru s-a despărțit din nou de CS Mioveni, acum după doar un sezon petrecut la trupa argeșeană. A fost golgheterul galben-verzilor în ediția 2023-2024 de Liga 2, însă contractul i-a expirat și a preferat să meargă la un club din Liga 3 unde nu mai sunt probleme financiare.

Atacantul originar din Șag, o comună din județul Timiș, a semnat un contract valabil pe doi ani cu CSM Unirea Alba Iulia, formație care a încheiat sezon de Liga 3 în play-out-ul Seriei a 9-a, pe locul 1, echivalentul locului 5 la general.

Blănaru este prima achiziție din această vară a echipei antrenate de Alexandru Pelici.

”Bine ai venit, Ștefan Blănaru!
CSM Unirea Alba Iulia începe campania de achiziții pentru noul sezon, sezon în care echipa noastră va ataca promovarea!
Primul jucător care a semnat cu Unirea Alba Iulia este Ștefan Blănaru, atacant cu o vastă experiență la nivelul primelor două eșaloane fotbalistice din România.
Ștefan Blănaru are 35 de ani va juca două sezoane pe ”Cetate” și vine din postura de jucător liber de contract de la CS Mioveni, echipă cu care a luptat pentru promovarea în Superligă în acest sezon.
De-a lungul carierei, noul jucător al echipei noastre a mai evoluat la echipe precum Ripensia Timișoara, Poli Timișoara, AFC Hermannstadt, Petrolul Ploiești, Turris Turnu Măgurele, FC Brașov și CS Mioveni.
Alături de antrenorul echipei noastre, Ștefan Blănaru are două promovări în Liga 1, una cu AFC Hermannstadt și alta cu CS Mioveni.
Hai Unirea!”, sună anunțul clubului din Alba Iulia.

Blănaru va fi antrenat din nou de Alexandru Pelici

În sezonul recent încheiat, Ștefan Miluță Blănaru a evoluat în 25 din cele 29 de meciuri din campionatul Ligii 2 pentru CS Mioveni, în toate a început ca titular, a fost înlocuit de 14 ori și în cele circa 1940 de minute în care s-a aflat pe gazon a înscris 7 goluri, cele mai multe în dreptul unui jucător care a activat sub comanda lui Constantin Schumacher în ediția 2023-2024.

A fost integralist în dubla manșă cu FC Botoșani, pierdută cu 2-0 la general de CS Mioveni, astfel că nici promovarea în prima ligă nu a fost consemnată.

Blănaru va fi antrenat din nou de Alexandru Pelici, cu care a colaborat la FC Hermannstadt și CS Mioveni, alături de care a și reușit două promovări din Liga 2 în Liga 1, cu sibienii în 2018 și cu argeșenii în 2021.

”M-a determinat să aleg Unirea Alba Iulia ambițiile pe care le are clubul pentru acest sezon și pentru cele care vor urma. Prezența lui Alexandru Pelici a fost foarte importantă, la fel și cea a lui Bogdan Petric, a domnului președinte și a domnului director, toți sunt oameni care trag la aceași căruță și vrem să încheiem sezonul cu o promvoare în Liga a II-a. E un proiect serios și acest lucru a contact foarte mult pentru mine”, a declarat Ștefan Blănaru după ce a semnat cu CSM Unirea.

Deja cinci jucători importanți plecați de la CS Mioveni

Blănaru s-a despărțit a doua oară de CS Mioveni, club pentru care a evoluat prima dată între 2020 și 2022, atunci bifând o promovare din Liga 2 și 41 de meciuri în prima ligă.

După încheierea barajului de promovare cu FC Botoșani, pierdut, atacantul nu știa ce va urma pentru el, dacă va prelungi contractul sau nu.

”Lucrurile sunt cât de cât ok din punct de vedere financiar, dar nu sunt foarte roz. S-a rezolvat o parte din probleme, dar acel milion de euro sau cât vine de la televiziuni ne ajuta mult! Acum, să zic la cald, nu știu dacă rămân la Mioveni. Nu mai am contract, nu știu ce să zic, nu știu!”, declara Ștefan Blănaru.

În afară de Blănaru, alte plecări certe de la CS Mioveni sunt cele ale jucătorilor Ion Cărăruș (Corvinul), Daniel Șerbănică (Unirea Slobozia), Cristian Ignat și Alexandru Stan, ambii reveniți la Rapid, clubul de unde erau împrumutați.

Președintele CD al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, spunea, acum două săptămâni, că echipa își va relua activitatea din 24 iunie și preciza că mai are sub contract are 12 jucătorii, unii dintre ei după ce au semnat prelungirea ”în aceste zile”, neprecizându-le, însă și numele.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și CSM Unirea Alba Iulia

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 12:17 Liga 2
Pe aceeași temă