29 de jucători la reunirea Slatinei. Oltenii au zece nou-veniți din exterior, cei mai recenți achiziționați venind de la CS Mioveni

Marius ANGHEL 17 Jun. 2024, 23:58 Liga 2

Daniel Oprescu a sunat adunarea la CSM Slatina, una dintre echipele care au început de luni, 17 iunie 2024, pregătirea noului sezon de Liga 2, 2024-2025, unul în care vor fi 22 de participante, în creștere cu două.

29 de jucători a avut trupa olteană la primul antrenament din această vară, numărul celor nou-veniți mărindu-se.

Alte patru noutăți la CSM Slatina

Față de anunțul de acum zece zile, șters apoi de club, în care se comunica șase plecări și șase achiziții, CSM Slatina pune acum patru nume noi la capitolul nou-veniți.

Nu vom mai reveni asupra jucătorilor Cătălin Golofca, Cătălin Țîră, David Savu, Alexandru Sima, Paul Toroc și Emilian Pacionel, despre care am scris că sunt primele mutări în lotul cu care se va începe sezonul 2024-2025, ci vom puncta celelalte patru noi achiziții.

Este vorba despre fundașul lateral dreapta Andrei Trașcu, fundașul central Ionuț Burnea și atacanții Luca Ilie și Darius Grigore.

Primii doi vin de la CS Mioveni, iar ceilalți doi sunt jucători sub vârstă care vor fi la debutul în Liga 2, dacă vor apuca să fie utilizați de Daniel Oprescu. Luca Ilie vine de la juniorii celor de la FK Miercurea Ciuc, iar Darius Grigore a activat la Aro Muscelul Câmpulung Muscel, în Liga 3.

Andrei Trașcu și Ionuț Burnea au lăsat CS Mioveni pentru Slatina

Andrei Trașcu are 27 de ani și mare parte din cariera sa și-a petrecut-o la CS Mioveni, șapte sezoane și jumătate, toate în Liga 2. A mai activat la Unirea Slobozia, un sezon și jumătate, și CSM Slatina, în ediția 2022-2023 de Liga 2, în care a prins 24 de meciuri și a înscris un gol. În ediția recent încheiată a activat la CS Mioveni în 24 de partide din eșalonul secund și a înscris 1 gol.

Ionuț Burnea are 31 de ani, 32 din 12 august, și, la fel, mare parte din cariera sa și-a petrecut-o la CS Mioveni. Pentru argeșeni a jucat în ultimele șapte sezoane și jumătate, dintre care două petrecute în prima ligă. În ediția recent încheiată de Liga 2 a prins 15 meciuri și a înscris 1 gol, mult timp fiind accidentat. A mai activat în cariera sa pentru Dinamo 2, CS Ștefănești, FC Costuleni (Moldova), ARO Muscelul Câmpulung, Concordia Chiajna 2 și Unirea Tărlungeni.

Echipa noastră a dat startul pregătirilor în vederea abordării noului sezon al Ligii a II-a. 29 de jucători au fost prezenţi, sub comanda tehnicianului Daniel Oprescu, la primul antrenament al verii.
În perioada 24 iunie-6 iulie, divizionara secundă slătineană va intra într-un stagiu centralizat de pregătire, desfăşurat pe plan local. De asemenea, sunt perfectate o serie de jocuri de pregătire,
printre adversare numărându-se CSA Steaua, FCU Craiova 1948 sau FC Argeş.
Jucătorii nou-veniţi:
– Andrei Traşcu (27 ani), mijlocaş central, sosit de la CS Mioveni. Traşcu a mai evoluat în sezonul 2022-2023 pentru CSM Slatina
– Ionuţ Burnea (31 ani), fundaş. În stagiunea recent încheiată a evoluat pentru CS Mioveni
– Luca Ilie (17 ani), atacant, sosit de la Csikszereda
– Darius Grigore (17 ani), atacant sosit de la ARO Câmpulung
– Cătălin Golofca (33 ani), mijlocaş central. Acesta a evoluat sezonul precedent pentru Chindia Târgovişte, iar în decursul carierei a mai evoluat pentru Rapid CFR Suceava, FC Botoşani, FCSB, CFR Cluj sau Sepsi.
– Cătălin Ţîră (29 ani), atacant. De-a lungul carierei a mai jucat pentru echipe precum FC Braşov, Viitorul Constanţa, rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti sau Concordia Chiajna.
– David Savu (23 ani), fundaş central care în sezonul precedent a evoluat pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu.
– Alexandru Sima (22 ani), fundaş stânga, sosit de la CS Tunari. Acesta a mai evoluat pentru CSA Steaua, CSM reşiţa sau AFC Turris Turnu Măgurele.
– Paul Toroc (20 ani), portar ce vine de la CS Dumbrăviţa.
– Emilian Pacionel (23 ani), jucător originar din Caracal, care în stagiunea precedentă a evoluat pentru Progresul Spartac”, sună anunțul celor de la CSM Slatina.

De săptămâna viitoare, echipa lui Daniel Oprescu intră în cantonament pe plan local

CSM Slatina se va pregăti pe plan local, iar în perioada 24 iunie – 6 iulie intră în cantonament, tot pe plan local. Echipa a comunicat, anterior, și un program cu șapte jocuri amicale.

Reamintim, cu echipa antrenată de Daniel Oprescu nu vor mai continua Robert Riza, Jhon Mondragon, Valentin Alexandru, Alexandru Sălcianu, Alexandru Ciocâlteu şi Mircea Donca.

În afară de aceștia, care au fost anunțați oficial ca plecați, la reunire nu au fost, din lotul cu care s-a încheiat sezonul precedent, nici Raul Popa (19 ani, mijlocaș, împrumutat de la UTA), Mihai Ion (26 ani, atacant) și Denis Marin (19 ani, atacant). În schimb, apar Cătălin Ciobănică, Manuel Cristea și Robert Zorzoliu, de la juniorii clubului.

Jucătorii prezenţi la reunirea Slatinei:

Sebastian Micu, Simion Velcu, Paul Toroc – Ionuț Mitran, Denis Dragu, Abel Stan, Robert Gherghe, David Savu, Ionuț Burnea, Călin Toma, Alexandru Sima, Constantin Radu, Dorin Toma, Ionuț Năstasie, Silvian Matei, Andrei Traşcu, Emilian Pacionel, Cătălin Golofca, David Oprescu, Luca Ilie, Darius Grigore, Cătălin Doman, Cătălin Ciobănică, George Leaţă, Manuel Cristea, Cristinel Dinu, Kayondo Kayondo, Cătălin Ţîră, Robert Zorzoliu.

Foto: CSM Slatina

Marius ANGHEL 17 Jun. 2024, 23:58 Liga 2
Pe aceeași temă