Primele achiziții ale Unirii Slobozia după promovarea în SuperLigă. Adrian Mihalcea primește ”întăriri” de la FC Hermannstadt și CS Mioveni, dar vrea și un fotbalist de la Steaua

Marius ANGHEL 29 May. 2024, 14:57 Liga 2
Primele achiziții ale Unirii Slobozia după promovarea în SuperLigă. Adrian Mihalcea primește ”întăriri” de la FC Hermannstadt și CS Mioveni, dar vrea și un fotbalist de la Steaua

Unirea Slobozia a terminat prima în play-off-ul Ligii 2, ediția 2024-2025, și a promovat în premieră în SuperLigă. Pentru prima dată când va avea echipă în elita fotbalului românesc este și municipiul Slobozia.

Ultimul meci oficial în Liga 2 al echipei antrenate de Adrian Mihalcea a avut loc în data de 11 mai, când a remizat acasă cu CSC Șelimbăr, scor 0-0, la finalul căruia a primit din partea FRF trofeul de campioană a eșalonului secund. De atunci au trecut două săptămâni și jumătate, iar ultima informare din partea clubului este cea din seara de după ultimul meci, în care, într-o filmare de circa patru minute, Gabriel Lazăr, al treilea căpitan al echipei, arată României cum sportivii campioni ai Ligii 2 petrec cu paharul de băutură în mână și dansează pe manele!

Despre viitorul clubului care în sezonul 2024-2025 va activa în prima ligă nu se comunică oficial absolut nimic. Nici dacă Adrian Mihalcea va mai continua pe banca tehnică, nici jucătorii care vor rămâne în lot sau vor pleca. Unirea Slobozia este în ”silenzio stampa”, un lucru deloc surprinzător pentru cei care au urmărit activitatea clubului ialomițean în ultimii ani și știu că la nivel de promovare a imaginii sale este aproape de nivelul zero.

Marius Antoche și Paolo Medina, de la FC Hermannstadt la Unirea Slobozia?

Evident, Adrian Mihalcea va continua cu Unirea, neputând rata șansa să antreneze echipa orașului său și în prima ligă, iar primele achiziții ale echipei ar fi jucători de la FC Hermannstadt și CS Mioveni.

Fanatik scrie că ialomițenii ar fi ajuns la un acord cu Marius Antoche și Paolo Medina, ambii despărțiți de sibienii de la FC Hermannstadt, iar un alt jucător cu care s-a înțeles este Daniel Șerbănică de la fosta adversară din campionat CS Mioveni.

Marius Antoche este mijlocaș central sau fundaș central, are 31 de ani și la FC Hermannstadt a jucat din vara anului 2021, reușind promovarea în prima ligă în 2022. În urmă cu două sezoane, la prima sa experiență în SuperLigă, Antoche a evoluat în 19 meciuri (1506 minute) pentru sibieni, dar în sezonul recent încheiat a prin 7 partide, numai 90 de minute.

Paolo Medina este un fundaș maxican ajuns la Hermannstadt în vara anului 2022. Jucătorul sud-american în vârstă de 25 de ani a prins 11 meciuri (728 minute) în primul sezon sub comanda lui Marius Măldărășanu, iar în campionatul recent încheiat a evoluat în 14 partide (726 minute) din prima ligă.

Daniel Șerbănică lasă CS Mioveni pentru echipa lui Adrian Mihalcea

În ceea ce-l pivește pe Daniel Șerbănică, acesta a ratat, vineri, promovarea în prima ligă în urma barajului pierdut de CS Mioveni cu FC Botoșani.

Fundașul sau mijlocașul de bandă în vârstă de 27 de ani a activat în toată cariera sa la două echipe, la CFC Argeș și CS Mioveni. A promovat în prima ligă în 2020 cu echipa din orașul natal, Pitești, și a mai continuato jumătate de sezon cu aceasta. Apoi a trecut la CS Mioveni, cu care a reușit în 2021 o nouă promovare în prima ligă, dar și o retrogradare, în 2023. În sezonul recent încheiat de Liga 2 a fost utilizat de Constantin Schumacher în 28 din cele 29 de meciuri din campionat și a înscris 1 gol.

Șerbănică a fost căpitanul Mioveniului în ultimul sezon.

David Maftei, ”poate cel mai bun jucător al sezonului” la Steaua, dorit și el

Aceeași sursă mai scrie că Unirea Slobozia îl vrea și pe David Maftei, pe care Farul l-a solicitat înapoi după un sezon în care l-a avut împrumut la Steaua.

Daniel Oprița și l-ar dori în continuare în lot pe jucătorul de bandă dreaptă, însă Maftei vrea să joace în prima ligă, fie la Farul, fie în altă parte.

Am văzut niște comentarii, că de ce renunț la Maftei? Dacă Maftei a fost unul dintre cei mai buni jucători sau poate cel mai bun jucător în acest sezon, n-aș fi fost nebun să renunț la el. Este jucătorul Farului, băiatul mi-a spus că vrea să joace în Liga 1, a fost chemat de Farul la reunire și sunt șanse mari să rămână în Liga 1. Dacă nu la Farul, atunci la altă echipă cu care a discutat. Asta își dorește jucătorul”, spunea Oprița.

Oprița l-a utilizat pe Maftei în 24 de meciuri pe fundașul originar din Vaslui, de 22 de ori ca titular, iar acesta a înscris 4 goluri, fiind al treilea golgheter al echipei.

Foto: Petronel Tudor și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 29 May. 2024, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă