Alin Buleică a revenit pe gazon la mai bine de șase luni de la accidentare. Ovidiu Burcă, despre recuperarea fundașului și utilizarea sa în lupta pentru promovare | VIDEO

Silvian BĂDULESCU 27 Mar. 2023, 11:22 Liga 2
Alin Buleică a revenit pe gazon la mai bine de șase luni de la accidentare. Ovidiu Burcă, despre recuperarea fundașului și utilizarea sa în lupta pentru promovare | VIDEO

Dinamo a susținut sâmbătă, 25 martie, un amical fără spectatori în compania celor de la Petrolul Ploiești, la baza de la Săftica.

”Câinii” s-au descurcat bine și au încheiat la egalitate, scor 1-1, cu o formație care, pentru multe etape, s-a aflat pe poziție de play-off în prima ligă.

Pe lângă rezultat sau jocul echipei, alb-roșiii mai au un motiv de bucurie: Alin Buleică (31 de ani), jucător de bază în primele etape, cu meciuri în primul eșalon pentru bucureșteni, a revenit pe gazon după accidentarea din finalul lunei septembrie 2022. Deși sezonul său a fost catalogat drept încheiat, fotbalistul cu meciuri în Europa se pregătește, deja, de aproximativ o lună cu colegii săi și există posibilitatea ca acesta să joace și în play-off-ul Ligii 2.

Alin Buleică, primele minute pe gazon din luna septembrie pentru Dinamo

Alin Buleică, fotbalist sosit la Dinamo când echipa se afla în prima ligă, s-a accidentat, la finalul lunii septembrie a anului trecut, într-un meci de cupă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (scor 1-0).

Verdictul a fost crunt, atunci, pentru jucător: ruptură a ligamentelor încrucișate. Operația a costat aproximativ 3500 de euro, bani plătiți de DDB, însă, pentru fundaș, sezonul a fost catalogat drept încheiat.

Totuși, la aproximativ cinci luni de la acel moment, olteanul a revenit pe gazon, într-un meci de fotbal, fie el și amical. Mai mult, acesta se pregătește de aproximativ o lună cot la cot cu coechipierii săi, la Săftica.

Alin Buleică, cu numele Stanciu și numărul 17 pe tricou, cu 77 pe șort, număr pe care l-a purtat în ”Ștefan cel Mare” încă din SuperLigă, a bifat ultimele minute ale amicalului cu Petrolul Ploiești.

Fundaș dreapta, acesta nu a avut, practic, nicio treabă de făcut. Meciul a fost mai încins, pe final, prin prisma unor șicane și a unor intrări mai dure ale lui Meijers la Alexandru Pop.

  • 6 meciuri a bifat Alin Buleică în acest sezon pentru Dinamo: 4 în Liga 2 și 2 în Cupa României. În prima ligă, în partea a doua a sezonului 2021-2022 a prins 10 meciuri.

Ovidiu Burcă: ”Cred că ne va ajuta. Medical este apt, trebuie să se pună la punct cu pregătirea fizică”

Imediat după partidă, Ovidiu Burcă, antrenorul echipei Dinamo, întrebat de reporterul ProSport, a vorbit despre situația lui Buleică.

”Mă bucur că am putut să-i ofer câteva minute la final. E foarte important pentru moralul lui, pentru perioada în care se află. Medical, este apt, totuși, cred că mai are nevoie de-o perioadă pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică. Ușor-ușor vine aproape de noi și cred că ne va ajuta. Nu pot să prognozez în câte etape va fi util echipei. Totuși, recuperarea lui s-a făcut într-un timp record și vreau să-i mulțumesc fizioterapeutului nostru, Gabi Niculescu, care a stat zi și noapte aproape alături de el. După patru-cinci luni, să te întorci pe terenul de fotbal, chiar dacă ai jucat doar zece minute, ați văzut, sunt alți jucători care se întorc după astfel de operații și undeva după 9-12 luni. Să sperăm că nu vor exista complicații. El se simte bine și sperăm că-l vom reintegra cât mai rapid”, a spus Burcă.

  • U Craiova, Petrolul Ploiești, CS Turnu Severin, ”U” Cluj, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, UTA Arad, FC Argeș, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Dinamo sunt echipele pentru care a evoluat Alin Buleică în cariera sa

Trei sectoare ale stadionului din Dej, rezervate fanilor dinamoviști pentru meciul cu Unirea

Dinamoviștii au profitat de această pauză competițională dată de meciurile internaționale pentru a juca meciul cu Petrolul. ”Câinii” revin, însă, ”a birou”, într-o partidă oficială, săptămâna viitoare. Aceștia se vor deplasa la Dej, pentru meciul cu Unirea, echipă cu care se află la egalitate de puncte.

Conform ultimelor informații, Dinamo va fi susținută în deplasarea din Ardeal de aproximativ 1500 de dinamoviști.

”Din respect pentru tradiția și istoria clubului Dinamo București, precum și pentru numeroșii lor fani din Ardeal, clubul nostru a decis să aloce tot trei sectoare și susținătorilor alb-roșilor (aproximativ 1500 de bilete)”, a anunțat Unirea Dej, prin intermediul unui comunicat pe Facebook.

După o etapă scursă din play-off-ul Ligii 2, Dinamo ocupă locul 5, cu 32 de puncte, la egalitate cu Gloria Buzău și Unirea Dej, aflate pe pozițiile 4, respectiv 6.

Reportaj la clinică cu Antonio Bordușanu și Alin Buleică:

Silvian BĂDULESCU 27 Mar. 2023, 11:22 Liga 2
Pe aceeași temă