Adi Popa a revenit la Steaua: ”M-am întors, dar sufletul meu nu a plecat niciodată de lângă Steaua București.” Clubul crede că readucerea mijlocașului este o ”veste bună pentru suporteri”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2024, 15:32 Liga 2
Adi Popa a revenit la Steaua: ”M-am întors, dar sufletul meu nu a plecat niciodată de lângă Steaua București.” Clubul crede că readucerea mijlocașului este o ”veste bună pentru suporteri”

Cu obiectivul ratat și rămasă doar cu șapte meciuri de disputat în acest sezon de Liga 2 2023/24, dintre care șase în play-out, unde va juca pentru a-și asigura matematic menținerea în acest eșalon fotbalistic, Steaua surprinde cu o nouă achiziție.

Adrian Popa (35 de ani), liber de contract de la finalul lunii ianuarie, când Concordia Chiajna s-a dispensat de el, s-a întors la echipa din Ghencea.

Readucerea ”Motoretei” poate fi privită din două perspective. Steaua i-a întins încă o dată mâna jucătorului, acum probabil pentru ca acesta să-și încheia cariera de fotbalist la clubul mult iubit. Dar poate fi percepută și ca o mutare prin care conducerea clubului probabil a dorit să-i mai îmbune pe suporteri după ce s-a ratat obiectivul în acest sezon.

Adi Popa s-a întors la Steaua. Clubul vrea să-i îmbuneze pe fani după ratarea play-off-ului: ”Veste bună pentru suporterii noștri”

Adrian Popa s-a întors la Steaua, pentru care a evoluat în precedentele două ediții ale Ligii 2, între septembrie 2021 și iulie 2023. A avut 47 de partide (19+28) la nivelul Ligii 2 sub comanda lui Daniel Oprița și a înscris 11 goluri (5+6). Și la momentul aducerii sale din septembrie 2021, după ce campionatul începuse, jucătorul era liber de contract de o perioadă.

În vara trecută nu ajungea la un numitor comun cu conducerea clubului privind prelungirea contractului și, ulterior, ajungea la Concordia Chiajna, la care mai evoluase în trecut, între 2010 și 2012, de unde se transfera la Steaua, denumire utilizată fraudulos de actuala FCSB, cu care reușea să câștige trei campionate, o Cupa României, două Cupa Ligii și o Supercupă.

În ”războiul” CSA Steaua – FCSB, Popa ține partea echipei Ministerului Apărării, la care revine acum și unde va avea la dispoziție șapte meciuri în acest final de sezon.

”«Motoreta» se întoarce acasă!
Veste bună pentru suporterii noștri. Adi Popa a revenit în Ghencea și va juca din nou pentru cea mai galonată echipă de fotbal din România.
«Motoreta» a semnat un contract cu Steaua București valabil până în vară, cu posibilitate de prelungire.
Adi Popa va purta tricoul cu numărul 77”, sună anunțul clubului Steaua.

Popa schimbă din nou numărul de pe echipament la Steaua. ”Sufletul meu nu a plecat niciodată de lângă Steaua București”

În sezonul trecut, Popa a purtat tricoul cu numărul 11 la Steaua, iar în urmă cu două sezoane l-a avut pe cel cu numărul 88. În prezent, echipamentul cu numărul 11 îi aparține lui Heras Nacho, iar 88-ul nu îl are nimeni.

”Aș vrea să spun că m-am întors, dar sufletul meu nu a plecat niciodată de lângă Steaua București. Voi purta din nou tricoul roș-albastru. Abia aștept să ne vedem pe stadion! Forța Steaua!”, a transmis Popa după ce a semnat cu echipa din Ghencea.

La meciul Stelei cu Viitorul Pandurii, scor 5-0, de acum două runde, primul jucat acasă de echipa bucureșteană în 2024, Popa a fost prezent în tribună.

”Motoreta” s-a despărțit în ianuarie de Concordia Chiajna

Popa era liber de contract din finalul lunii ianuarie 2024, când s-a despărțit de Concordia Chiajna. Mijlocașul bucureștean a fost utilizat de Erik Lincar în primele patru etape ale sezonului actual, chiar ca titular, apoi s-a produs ruptura, ajungând să fie exclus din lot și să intre în conflict inclusiv cu conducerea. La jumătatea lunii octombrie, Popa era reprimit la antrenamente, prindea apoi lotul, însă până în ultimele meciuri din 2023 a fost utilizat doar o dată.

”Motoreta” spunea, apoi, că are mai multe oferte, din afara țarii sau din Liga 2, însă nu semna cu nimeni, până acum. Acum mă simt bine fizic. Aș dori să mai joc cel puțin un an. La vârsta mea e greu să mai mergi în străinătate, chiar și în zona Golfului. (n.r. – întrebat despre o revenire la Steaua) Orice este posibil. Momentan nu pot să spun chestii de genul acesta. Chiar dacă mă întorc sau nu, tot o să merg la meciuri, am abonament. Am avut contacte cu diverse echipe din Liga 2”, spunea, pentru DigiSport, Adrian Popa, la începutul lunii februarie.

În cariera sa, Adrian Popa a jucat pentru FC Timișoara 2, CS Buftea, Gloria Buzău, ”U” Cluj, Concordia Chiajna, FCSB (se numea Steaua), Reading (Anglia), Al Taawon (Arabia Saudită), Ludogoreț Razgrad (Bulgaria), din nou FCSB, FC Voluntari, Academica Clinceni, Steaua și din nou Concordia Chiajna. Are 24 de selecții și 4 goluri la echipa națională a României.

În luna octombrie 2023, Adi Popa vorbea, la ”Națiunea Stelistă”, despre despărțirea de Steaua, relația cu Daniel Oprița, situația sa de la Concordia, ce-și dorește să facă după ce încheie cariera de fotbalist și revenirea la Steaua.

”Când am plecat în vară, de fapt, cred că încă de când am semnat, am spus, dacă vă uitați pe declarațiile mele, că îmi doresc să mă retrag de aici. Ăsta a fost și gândul meu și mi-am dorit, dar una e ce îți dorești și alta e ce se poate, până la urmă. Pentru că nu depinde doar de mine. La o negociere sunt două părți. Nu este exclus. De ce nu. Mai am contract (n.r. – cu Concordia Chiajna), contractele se pot termina, se pot rezilia, există cale de transfer. Însă, dacă ajungem la un numitor comun, eu oricum sunt deschis la orice discuție, mai ales că sunt atașat de club, nu e un secret”, spunea Adi Popa despre o revenire la Steaua. La acel moment, mijlocașul declara că și-ar mai dori să joace fotbal la nivel profesionist ”un an și jumătate, maxim doi.”

  • Adi Popa este a patra achiziție a Stelei pentru partea a doua a sezonului, după fundașul argentinian Kevin Ceceri, mijlocașul spaniol Paulino Miguelez și atacantul spaniol Ignacio Heras Garcia.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Steaua București 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-stelei-o-noua-reactie-fata-de-conducere-19302722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-ilie-si-daniel-virtej-concluzii-dupa-cs-mioveni-steaua-19302656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-despre-ratarea-play-off-ului-de-catre-steaua-19302651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprita-dupa-cs-mioveni-steaua-2-0-19302591

Marius ANGHEL 15 Mar. 2024, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă