Concordia Chiajna și Adrian Popa, pas pentru împăcare? Mijlocașul, reprimit la antrenamente de Erik Lincar. Reacția ”principalului”

Andrei PASCU 12 Oct. 2023, 15:14 Liga 2
Concordia Chiajna și Adrian Popa, pas pentru împăcare? Mijlocașul, reprimit la antrenamente de Erik Lincar. Reacția ”principalului”

Concordia Chiajna încearcă să rezolve problemele cu Adrian Popa. Disensiunile dintre club și mijlocaș s-au mai liniștit, cel puțin în urma celor transmise la nivel public, jucătorul fiind reprimit în lot de antrenorul Erik Lincar.

Conform ”principalului”, Adrian Popa a fost reprimit la antrenamentele echipei și chiar poate intra în următoarele meciuri din Liga 2, deși situația părea fără întoarcere. Până la urmă, mijlocașul a reclamat clubul la comisii.

Adrian Popa, reprimit la antrenamentele echipei Concordia Chiajna

Erik Lincar nu a dat prea multe detalii despre situație, dar, după cum a promis președintele Cristian Tănase într-un dialog cu Liga2.ro zilele trecute, totul se va rezolva la nivel intern, fără a se mai oferi prea multe informații publice.

Antrenorul a lăsat de înțeles că părțile au ajuns, mai mult sau mai puțin, la un consens și că primul pas a fost făcut, iar Popa a fost reprimit în lot și are același tratament precum restul colegilor săi.

Se antrenează cu echipa. Nu e nicio situație. Mai multe nu pot să comentez. Pot doar să spun că se antrenează alături de colegii lui. (N.r. – Dacă se mai află în planurile echipei) Depinde de fiecare jucător în parte.

Cât timp se pregătește cu echipa, oricine poate avea șansa lui. Nu ar avea sens doar să se antreneze. Nu a fost în lot la ultimul meci”, a spus Erik Lincar, pentru Digi Sport.

AFAN a notificat Concordia Chiajna în cazul Adrian Popa

Asociația Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) a trimis, săptămâna trecută, o notificare către Concordia Chiajna, în urma solicitării lui Adrian Popa. Până la acel moment clubul nu a răspuns AFAN-ului și nu a vrut să intre în detaliile conflictului cu mijlocașul.

Lucian Enache, specialistul AFAN, a criticat în termeni duri practicile din fotbalul românesc, în cazul de față pe cel al tratamentului aplicat de Concordia Chiajna, pe motiv că nu respectă drepturile jucătorului în cauză.

El ne-a anunțat pe noi că este pus să se antreneze separat. E denumită notificare, dar e mai mult o scrisoare pe care o trimitem clubului să ne spună motivele pentru care s-a luat această decizie.

Nu este normal să nu se răspundă, din respect pentru instituția AFAN, clubul trebuia să ne dea măcar un răspuns formal. În România se practică indezirabilii să fie trimiși să se antreneze prin parcuri sau să urce treptatele stadioanelor, să fie izolați de coechipieri și să nu fie primiți la mesele cu echipa.

Ni s-a plâns că face doar alergări în jurul terenului. Probabil îl pregătesc pentru atletism, să fie unul de succes, și-așa nu mai avem la Mondiale și Jocurile Olimpice rezultate.

FRF ar trebui să facă o modificare regulamentară pentru ca astfel de situații să nu mai existe. Sunt de 10 ani la AFAN și au fost foarte mulți jucători puși să se antreneze prin parcuri, nămoale, terenuri arate și așa mai departe. Hanca, Vînă, Alin Gligor de la UTA care din căpitanul echipei ajunsese să se antreneze pe niște hârtoape, Curelea și Ferfelea care se antrenau într-o orezărie cu apa până la glezne”, a spus, printre altele, Lucian Enache, conform Fanatik, săptămâna trecută.

Cristian Tănase a promis că va rezolva problema cu Adrian Popa

Fiecare ”tabără” prezintă partea ei de adevăr, întrucât Cristian Tănase declara că situația nu e cea prezentată de Adrian Popa și că doar cei din club știu cum a stat cu adevărat situația.

Referitor la știrea cu un jucător de la noi cu care avem anumite neînțelegeri, o să fac tot posibilul ca această problemă să fie rezolvată, totul trebuie rezolvat intern, ține de bucătăria internă a unul club. Nu trebuia să vorbesc în presă de ce s-a întâmplat, am reacționat și la cald”, spunea Cristian Tănase pentru Liga2.ro, la finalul săptămânii trecute.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-val-de-memorii-pierdute-de-chindia-la-comisiile-frf-19288518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-natea-e-cel-mai-vechi-component-al-lotului-echipei-din-selimbar-19288503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-liderul-din-liga-2-19288462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stafful-tehnic-condus-de-eugen-neagoe-la-campionii-fc-arges-complet-19288450

Andrei PASCU 12 Oct. 2023, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă