Fanii Stelei, reacție după ratarea calificării în play-off. Susțin necondiționat echipa, dar atacă iar conducerea: ”Cum a ajuns un club imens să fie gestionat distructiv, fără pasiune din partea managerilor?”

Andrei PASCU 13 Mar. 2024, 17:07 Liga 2
Fanii Stelei, reacție după ratarea calificării în play-off. Susțin necondiționat echipa, dar atacă iar conducerea: ”Cum a ajuns un club imens să fie gestionat distructiv, fără pasiune din partea managerilor?”

Fanii Stelei au luat din nou atitudine, de data aceasta după ce echipa a ratat accederea în play-off-ul Ligii 2. Ei și-au arătat atașamentul necondiționat, dar în același timp au reaccentuat durerea care îi apasă de atâția ani: faptul că Steaua nu are drept de promovare.

Din nou, suporterii, printr-o reacție în mediul online, au criticat, printre altele, modul în care este gestionată situația echipei din rândul conducerii, considerând că anumite persoane sunt ”incompetente” și din acest motiv nu se face pasul în față la nivel de organizare.

Fanii Stelei, o nouă reacție

Este clar că Steaua nu va face nimic până la finalul sezonului actual de Liga 2 pentru schimbarea structurii clubului, pentru a avea drept de promovare în anul fotbalistic 2024-2025. Astfel, conducătorilor clubului din Ghencea le mai rămâne o perioadă scurtă pentru a face demersurile necesare pentru atragerea unui sponsor privat, dacă se va apela la această variantă, în pauza dintre sezoane.

La finalul anului trecut, suporterii Stelei au decis să înainteze o petiție către Ministerul Apărării și oficialii Stelei, pentru a accentua faptul că doresc obținerea dreptului de promovare. Echipa a făcut două sezoane trecute de Liga 2 foarte bune, de când este în această competiție.

Chiar dacă nu a avut drept de promovare, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

Suporterii echipei din Ghencea acuză ”incompetența” anumitor persoane din club

Acum, după ce s-a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 2, fanii Stelei, prin pagina de Facebook- AS47 (printre cele mai ”vocale” pagini ale suporterilor), a precizat faptul că vor continua să susțină echipa, lăsând de înțeles că nu sunt foarte supărați pe ratarea obiectivului.

Însă, au criticat, printre altele, din nou, traiectoria după care este condusă echipa, considerând că neobținerea dreptului de promovare ține de incompetență. Sunt de părere că modul în care este condusă Steaua este unul distructiv.

Cu toate obstacolele pe care le întâmpinăm, în fiecare an, doar noi, suporterii, demonstrăm loialitate și pasiune fără margini. În ciuda incompetenței din interiorul clubului, a presiunii insidioase a presei mincinoase, a prostiei care adesea pare să înghită spiritul sportiv din România, a blaturilor și fake-newsurilor care încearcă să submineze integritatea jocului, noi, suporterii, rămânem neclintiți în sprijinul echipei.

Ne amuză mereu cei care nu înțeleg că susținerea nu este doar despre victorii pe teren, ci despre credința și încăpățânarea noastră profundă în valorile pe care le dorim în acest club. Este un angajament emoțional, un jurământ care transcende rezultatelor și protejează esența și tradiția echipei. Este un răspuns firesc la anii pierduți, la dorințele și visurile noastre de a vedea echipa din nou acolo unde își are locul, indiferent de provocările externe sau interne.

În mijlocul tuturor acestor dificultăți, susținerea necondiționată a Peluzei Sud rămâne mereu farul de speranță și inspirație pentru toți cei care împărtășesc aceeași pasiune, discernând mereu adevărul din valurile de minciună și menținând spiritul de luptă. Este un legământ al întregii comunități și baza identității și unității noastre, care va rezista mereu neclintită în fața oricăror încercări de a o eroda.

Nu încercați să ne înțelegeți, nu încercați să ne judecați, dragostea pentru Steaua este prea profundă pentru a fi înțeleasă de mințile voastre înguste. Din păcate, totul este umbrit de cei care înconjoară clubul, toți aceia care ne-au promis începând cu 2017 că există soluții. Și nu vorbim doar despre fotbal, ci despre toate sporturile de echipă care nu au fost niciodată la un nivel atât de scăzut. Vorbim mereu pe la colțuri, din auzite, și ne ascundem după hârtii. Cum oare a ajuns un club atât de imens să fie gestionat în acest mod distructiv, fără nicio pasiune din partea managerilor și nici un interes de a clădi ceva pe viitor?”, este comunicatul emis de AS47.

Se mai gândește conducerea Stelei la schimbarea Legii Sportului?

Chiar și Daniel Oprița, la finalul anului trecut, declara faptul că oamenii din conducere continuă să se gândească la schimbarea Legii Sportului, care ar putea permite și cluburilor publice să activeze mai sus de Liga 2, în SuperLiga României.

La antrenor nu au ajuns, până la acel moment, informații prea îmbucurătoarea pentru fanii Stelei, care nu de puține ori au contestat faptul că oamenii cu factor de decizie la echipă nu fac demersuri pentru atragerea unui investitor privat.

Eu știu că, până la finalul sezonului, nu se va face nimic cu dreptul de promovare. Suntem ca și în sezoanele trecute. Dacă nu s-a făcut la început, nu poate să se mai facă ceva pe parcurs, mai ales că nu se schimbă legea, care înțeleg că ar fi singura soluție.

Dar nu sunt șanse să se întâmple lucrul acesta. Și privatul, dacă vine, nu știu dacă se poate în timpul campionatului. Dacă a început campionatul, e greu. Dacă sunt șanse, eu nu le știu”, spunea Oprița în noiembrie 2023.

Steaua a ajuns la mijlocul clasamentului și va juca în play-out-ul Ligii 2

Referitor la partea sportivă, la situația din campionat, în ultima rundă din sezonul regular, în Ghencea, Steaua va primi vizita formației CS Tunari, situată pe locul 17 din 20, cu 16 puncte.

”Militarii” au pierdut orice șansă la play-off în urma eșecului de la Mioveni (scor 0-2), din runda trecută. Au căzut pe locul 10, fiind la egalitate cu echipa de sub ei, Metaloglobus, și la două puncte de echipa de deasupra, CSM Reșița.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-lui-rassambek-akhmatov-pare-desprinsa-din-filme-19302718

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-lupta-psihologica-din-play-off-ul-ligii-2-reactia-lui-zoltan-szondi-19302715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clauza-de-reziliere-pe-care-o-are-eugen-neagoe-la-cfc-arges-19302711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-si-ilie-poenaru-au-semnat-cu-concordia-chiajna-19302707

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-nu-mai-pleaca-de-la-viitorul-pandurii-19302699

Andrei PASCU 13 Mar. 2024, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă