Adi Popa, noi detalii despre despărțirea surpriză de Steaua, relația pe care a avut-o cu Daniel Oprița și dacă s-ar întoarce în Ghencea. Cât vrea să mai joace mijlocașul de 35 de ani și situația sa la Concordia

Marius ANGHEL 17 Oct. 2023, 16:22 Liga 2
Adi Popa, noi detalii despre despărțirea surpriză de Steaua, relația pe care a avut-o cu Daniel Oprița și dacă s-ar întoarce în Ghencea. Cât vrea să mai joace mijlocașul de 35 de ani și situația sa la Concordia

Invitat la ”Națiunea Stelistă”, într-o ediție specială a emisiunii Asociației Steliștilor 1947 (AS47) filmată în fața stadionului Steaua, difuzată la data de 16 octombrie 2023, mijlocașul Adrian Popa (35 de ani), legitimat în prezent la Concordia Chiajna, a vorbit despre mai multe subiecte care au avut în discuție echipa din Ghencea.

Unele dintre aceste subiecte le puteți citi în textul care urmează.

Adrian Popa, despre despărțire de Steaua și dacă a mai fost sau nu dorit

În vară, Steaua, după ce a terminat pe loc direct promovabil în play-off-ul Ligii 2, pe 2, însă nu a putut promova din cauza formei sale de organizare, a făcut schimbări majore în cadrul lotului, multora dintre jucători expirându-le contractul cu clubul. Printre cei aflați la final de contract, dar care erau doriți în continuare de stafful condus de Daniel Oprița s-a numărat și Adrian Popa, unul dintre liderii din vestiar și de pe teren.

Experimentatul mijlocaș, triplu campion al României cu FCSB, a continuat pregătirea cu Steaua, a mers inclusiv în cantonament, însă până la data expirării contractului, la 30 iunie 2023, nu a ajuns la un acord cu clubul din Ghencea, astfel că a avut loc despărțirea de acesta. A fost un șoc atât pentru el, cât și pentru suporteri. Ulterior, după aproape două săptămâni, ajungea la Concordia Chiajna, echipă pentru care a mai jucat în cariera sa atât în Liga 2, cât și în prima ligă.

Fiindcă printre suporterii Stelei încă circulă întrebări despre motivul plecării lui Popa, acesta a fost întrebat care a fost motivul rupturii.

”Sincer, nu știu exact să ofer eu un răspuns, pentru că ar trebui oferit de comun acord cu cei care se ocupă. Nu aș putea să-l ofer eu 100 la sută. Cert este că eu mi-am dorit să rămân și nu am ajuns la anumiți numitori comuni, dar asta nu înseamnă că va fi ceva permanent. Tot timpul în viață e loc.

Nu știu dacă nu m-a mai dorit sau m-a dorit cineva. Cert este că în vacanță, Dani, Daniel Oprița, că așa vorbim noi, m-a sunat, mi-a spus că își dorește să continui și că să urmez pașii. Și atât. Am urmat pașii, am mers în cantonament cu ei, m-am pregătit până în ultima zi, când nu am ajuns la niște numitori comuni.

Adevărul absolut nu-l dețin. Am doar bănuieli și nu are rost să fac cancan sau vâlvă acum în spațiu, când au trecut patru-cinci luni distanță”, a răspuns Adrian Popa, la Națiunea Stelistă.

  • La reunirea din vară, Steaua comunica faptul că Adrian Popa, Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu, Ștefan Pacionel și Tsvetelin Chunchukov sunt la final de contract și că există negocieri cu aceștia pentru prelungire. Dintre ei, doar Popa și Pacionel nu au mai continuat, acesta din urmă mergând la Unirea Slobozia.

”Daniel Oprița m-a respectat, tot timpul a vorbit cu mine, m-a înțeles”

”Motoreta” a semnat cu Steaua la finalul lunii septembrie 2021, după despărțirea de Academica Clinceni, într-un moment în care Liga 2 deja începuse, iar el era în urmă cu pregătirea fizică. În sezonul 2021-2022 a prins 19 meciuri în campionat din totalul de 29, în 15 a început ca titular, de 12 ori a fost înlocuit și a înscris 5 goluri. În ediția 2022-2023 a evoluat în 28 de partide din cele 29, de 26 de ori a început ca titular și a fost schimbat de 9 ori. A marcat 6 goluri.

Cum a fost relația dintre el și antrenorul Daniel Oprița a fost o altă întrebare primită de mijlocașul de bandă, dreaptă sau stângă.

”Foarte bine, pe cuvânt. Am avut o colaborare deschisă, au fost și momente în care m-a ținut pe bancă, am stat pe bancă, mai ales când am venit și nu am avut cel mai bun randament după pauză. Nu ai cum să spui că nu te-ai înțeles cu un antrenor, când am fost jucătorul care am avut cele mai multe minute jucate anul trecut. Adică, și dacă nu m-aș fi înțeles, faptele demonstrează altceva. A fost foarte fair-play față de mine, cât a lucrat cu mine, i-am și mulțumit. Ne-am înțeles foarte bine, am și jucat, asta e cel mai important. Tot timpul a vorbit cu mine, tot timpul m-a înțeles, dacă i-am cerut ceva. A fost deschis și asta a contat foarte mult. M-a respectat, sincer!

Nu cred că nu m-a mai dorit Daniel Oprița, dar adevărul absolut îl dețin doar cei care au luat decizia, nu eu”, a spus Popa, care în cariera sa a mai jucat pentru FC Timișoara 2, CS Buftea, Gloria Buzău, ”U” Cluj, Concordia Chiajna, FCSB, Reading (Anglia), Al Taawon (Arabia Saudită), Ludogoreț Razgrad (Bulgaria), din nou FCSB, FC Voluntari și Academica Clinceni. Are 24 de selecții și 4 goluri la echipa națională a României.

Adi Popa, despre situația sa de la Concordia: ”Sper să se rezolve, pentru că eu m-am dus cu cele mai bune intenții acolo”

După plecarea de la Steaua, Popa a semnat cu Concordia Chiajna, echipă pentru care a mai evoluat în trecut. A promovat din Liga 2 alături de aceasta, în 2011, iar apoi se remarca în tricoul acesteia într-un an și jumătate în prima ligă și semna cu FCSB, Steaua, cum se numea ilegal atunci clubul lui Gigi Becali, la care a avut cele mai mari performanțe din cariera sa.

La Concordia a început sezonul ca titular, a prins primele patru jocuri, iar apoi a fost exclus din lot de Erik Lincar. A avut mai multe contre cu clubul ilfovean, iar de săptămâna trecută participă din nou la antrenamente și în weekend a prins din nou lotul și a fost utilizat în amicalul cu CSM Alexandria.

”Momentan, situația e un pic ambiguă, nu pot discuta. O lună am stat, din ce am înțeles o să fiu reprimit la momentul în care apare emisiunea. Sper să se rezolve, pentru că eu m-am dus cu cele mai bune intenții acolo, pentru a promova, pentru a juca, pentru a-mi face treaba. Cred că au fost anumite neînțelegeri, aș pune-o pe lipsa de comunicare eficientă, ca să fiu mai diplomat, însă vedem ce ne rezervă viitorul.

Sănătos sunt, asta e cel mai important. În rest, cu sănătate le facem pe toate, fiindcă dacă suntem sănătoși reușim să le așezăm pe toate în viață”, a spus Adrian Popa.

Își dorește să mai joace cel mult doi ani și nu exclude o revenire la Steaua

La 24 iulie, Popa a împlinit 35 de ani, o vârstă la care fotbaliștii români se gândesc să își încheie cariera. Mijlocașul nu exclude o întoarcere la Steaua, club al cărui suporter declarat este și la care susține și acum că și-ar dori să-și încheie cariera.

”Eu, și când am plecat în vară, de fapt, cred că încă de când am semnat, am spus, dacă vă uitați pe declarațiile mele, că îmi doresc să mă retrag de aici. Ăsta a fost și gândul meu și mi-am dorit, dar una e ce îți dorești și alta e ce se poate, până la urmă. Pentru că nu depinde doar de mine. La o negociere sunt două părți. Nu este exclus. De ce nu. Mai am contract (n.r. – cu Concordia Chiajna), contractele se pot termina, se pot rezilia, există cale de transfer. Însă, dacă ajungem la un numitor comun, eu oricum sunt deschis la orice discuție, mai ales că sunt atașat de club, nu e un secret”, a declarat Adrian Popa, care spune că și-ar mai dori să joace fotbal la nivel profesionist ”un an și jumătate, maxim doi.”

Popa se pregătește pentru a avea continuitate în sport după ce își încheie cariera de fotbalist

După ce își va încheia cariera de fotbalist, mijlocașul bucureștean vrea să aibă continuitate în sport. Pentru asta se pregătește inclusiv în prezent, însă momentan nu se gândește la ceea ce va dori neapărat mai departe.

”Nu m-am gândit așa de parte, deși urmeaz cursuri pentru perioada de final, când termin ca jucător, să am și eu continuitate în sport. Vreau să mă bucur de fiecare antrenament, de fiecare meci de care pot avea parte, pentru că știu cât îmi vor lipsi după. Adică văd la foști colegi cu care mai discut și s-au lăsat. Chiar am văzut și documentarul ăsta care e la modă acum, al lui Beckham, și să vezi regrete ce avea, că s-a lăsat și că o să-i lipsească. E rutina pe care o am de la 12 ani și e foarte greu să te rupi deodată de ea. Și de aceea încerc să îmi asigur și o continuitate în fotbal, prin studii, pe care le-am făcut și pe care le urmez în continuare, să-mi obțin și carnet de antrenor, fiindcă nu vreau să ajung în ipostaze ciudate”, a mai spus Adrian Popa la Națiunea Stelistă.

Națiunea Stelistă cu Adrian Popa invitat:

https://www.youtube.com/watch?v=QOD9wemu5pk

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Steaua București și captură Națiunea Stelistă

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-care-face-trecerea-in-partea-a-doua-a-sezonului-regular-al-ligii-2-inregistreaza-o-premiera-in-privinta-meciurilor-televizate-programul-rundei-a-10-a-19288802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-castigat-amicalul-cu-concordia-dupa-ce-a-revenit-de-la-0-2-19288771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-reprimit-la-antrenamentele-echipei-concordia-chiajna-19288521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-a-fost-exclus-din-lotul-echipei-concordia-chiajna-19287626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-exclus-din-lotul-concordiei-chiajna-19284866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-nu-mai-continua-cu-steaua-nu-ne-am-inteles-mesajul-transmis-de-club-dupa-despartirea-de-mijlocas-19276510

Marius ANGHEL 17 Oct. 2023, 16:22 Liga 2
Pe aceeași temă