Adrian Popa, pentru al doilea meci absent din lotul Concordiei. Erik Lincar explică decizia sa și de ce nu i-a simțit lipsa. Un alt fotbalist experimentat a plecat de la Chiajna

Marius ANGHEL 15 Sep. 2023, 18:27 Liga 2
Adrian Popa, pentru al doilea meci absent din lotul Concordiei. Erik Lincar explică decizia sa și de ce nu i-a simțit lipsa. Un alt fotbalist experimentat a plecat de la Chiajna

Adrian Popa (35 de ani), unul dintre cei mai experimentați și titrați jucători pe care îi are Concordia Chiajna în lot în acest moment, sezon, nu a mai fost utilizat de Erik Lincar în ultimele două jocuri din campionat. Nu numai asta, ci mijlocașul nici măcar nu a mai prins lotul de 20, în ciuda faptului că nu este accidentat.

Antrenorul Concordiei a explicat la finalul meciului disputat marți seară contra Stelei, chiar fosta echipă a lui Popa, motivul pentru care fotbalistul a ieșit din atenția sa.

Adrian Popa a fost titular la Concordia în primele patru meciuri din acest sezon de Liga 2

Adrian Popa s-a despărțit în vară, surprinzător, de Steaua, după două sezoane de Liga 2 în care a îmbrăcat echipamentul echipei din Ghencea, pentru care a evoluat în 47 de meciuri și a înscris 11 goluri. A semnat apoi cu Concordia Chiajna, formație pentru care a mai jucat cu mulți ani în urmă atât în Liga 2, reușind în premieră promovarea în 2011, cât și în Liga 1, până în vara anului 2012, când prindea transferul la FCSB, Steaua cum se numea ilegal atunci.

Mijlocașul de 35 de ani a început ca titular sub comanda lui Erik Lincar, în primele două jocuri a fost înlocuit pe final (3-0 la FK Miercurea Ciuc și 0-1 cu CSM Alexandria), iar în următoarele două a fost integralist (6-0 la Progresul Spartac și 0-1 cu CSC Șelimbăr). Însă, apoi, a dispărut din lot, la partida din deplasare cu Corvinul Hunedoara (2-2) și ieri seară la jocul de acasă cu Steaua (0-0). La acesta din urmă a privit meciul din tribună și la final a mers să salute galeria Stelei, fiind chemat să facă acest lucru.

Erik Lincar, despre absența lui Adi Popa din lot

Neincluderea în lot a lui Adi Popa la ultimele două meciuri ale Concordiei a surprins, iar antrenorul Erik Lincar a fost întrebat la finalul întâlnirii cu Steaua ce s-a întâmplat cu experimentatul jucător, dacă este accidentat sau de ce nu mai este utilizat.

”El, din punct de vedere fizic, nu stă foarte bine, nici nu s-a implicat cum mi-aș fi dorit eu la antrenamente, așa că e în afara lotului, nu e niciun fel de problemă. Nu a fost în lot nici la Hunedoara”, a spus Lincar, destul de ezitant în răspuns.

Întrebat dacă s-a simtit absenta lui Popa la meciul cu Steaua, antrenorul Concordiei a ținut să precizeze sinceritatea sa în răspunsul pe care îl oferă: ”Nu cred. Cu Adi Pop am jucat în celelalte două meciuri de acasă și am pierdut. Adică… Sincer vă zic, în fotbalul românesc nu cred că se simte vreodată lipsa vreunui jucător.”

Gerson a absentat din nou din lot, iar Silviu Pană s-a despărțit și el de Concordia

Față de precedentul joc oficial, cel de la Hunedoara, la meciul cu Steaua au lipsit din lot Gerson, Iordan și Dorin Codrea, acesta din urmă fiindcă a fost eliminat. Au apărut, în schimb, Paul Pîrvulescu, Cătălin Hlistei și Romario Moise, aceștia doi din urmă achiziționați chiar cu o zi înainte de partida cu Corvinul. Toți au fost utilizați contra Stelei, însă doar Hlistei a început ca titular și a ieșit în repriza secundă accidentat și înlocuit chiar cu Moise. Și Pîrvulescu a intrat în locul unui accidentat, a lui Laurențiu Corbu.

Fundașul brazilian Gerson Guimaraes Ferreira Junior a ajuns la Concordia în această vară și nu a fost utilizat în niciun meci din campionat, acum fiind la a treia partidă în care nu prinde lotul, după cele cu Progresul Spartac și CSC Șelimbăr.

Mario Iordan este un mijlocaș de 17 ani care a prins lotul primei echipe a Concordiei, fără să fie utilizat, doar la jocul cu Corvinul.

Concordia s-a despărțit, în schimb, înainte de încheierea perioadei de transferuri, de atacantul Mediop Ndiaye (32 de ani), întors la CSM Reșița, utilizat în 22 de partide în sezonul trecut, în care a înscris 7 goluri, cât și în 2 partide în actualul sezon, dar și de mijlocașul Silviu Pană (32 de ani – foto jos), declarat liber de contract de CNSL al FRF în ședința din 7 septembrie. Pană revenise în iarnă pentru a doua oară la Concordia și a jucat în 7 din cele 9 meciuri din partea a doua a sezonului trecut, iar în actualul sezon a fost utilizat în trei jocuri din campionat.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-erik-lincar-dupa-concordia-chiajna-steaua-0-0-19284837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprita-dupa-concordia-steaua-0-0-19284832

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-steaua-primul-meci-al-etapei-a-6-a-a-ligii-2-19284689

Marius ANGHEL 15 Sep. 2023, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă