O nouă Olimpia în fotbalul sătmărean, direct în Liga 3, cu șanse la promovarea în Liga 2. Ministerul Sportului a aprobat schimbarea denumirii

Marius ANGHEL 09 Jan. 2023, 16:42 Liga 3
O nouă Olimpia în fotbalul sătmărean, direct în Liga 3, cu șanse la promovarea în Liga 2. Ministerul Sportului a aprobat schimbarea denumirii

CSM Satu Mare va avea o nouă denumire în sezonul viitor.

Clubul susținut de autoritățile locale din Satu Mare a solicitat Ministerului Sportului să-i aprobe schimbarea numelui, la cel actual să se adauge și Olimpia.

Olimpia este cel mai iubit brand fotbalistic din Satu Mare, însă clubul municipal nu a putut să-l folosească până acum, deoarece deținătorii brandului ultima dată fost la Olimpia 2010 Satu Mare nu au dorit asocierea.

La nivel județean, în Liga a 4-a Satu Mare, există o echipă cu denumirea Olimpia, Olimpia MCMXXI Satu Mare, înființată de suporteri (”Voluntari Olimpiști”) după ce fosta divizionară secundă Olimpia 2010 Satu Mare a falimentat în 2018. Tot atunci a apărut și secția de fotbal la CSM Satu Mare.

CSM Satu Mare devine CSM Olimpia Satu Mare

Înființată în 2018 după falimentul ultimei Olimpia, CSM Satu Mare (secția de fotbal) a promovat rapid din Liga 4, dar nu a jucat în Liga 3, deoarece FRF nu i-a acceptat participarea după ce a făcut cu întârzierea plata garanției financiare. A promovat în 2020, iar de atunci joacă în Liga 3, de două sezoane și jumătate.

În toamna anului trecut, conducerea CSM-ului a solicitat Ministerului Sportului să autorizeze schimbarea denumirii clubului în CSM Olimpia Satu Mare, iar acest lucru a fost aprobat și făcut public acum.

”Ministerul Sportului a autorizat clubul nostru cu noua denumire: Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare.
Schimbarea s-a făcut încă din luna octombrie a anului trecut, autorizaţia de funcţionare datând din 21.10.2022”, a comunicat CSM Satu Mare pe pagina sa de Facebook.

Noua denumire nu poate fi folosită oficial încă de acum în competiția în care evoluează, ci abia din sezonul următor, deoarece FRF nu schimbă denumirile în timpul campionatului aflat în curs de desfășurare.

Sigla CSM Satu Mare și cea a Olimpiei Satu Mare. Din vară, CSM va avea o siglă nouă, una care să includă denumirea Olimpia, aprobată de Ministerul Sportului.

Echipa din Satu Mare e pe locul 2 în Liga 3, la egalitate cu liderul Gloria Bistrița Năsăud

CSM Satu Mare se află în acest moment pe locul 2 în Seria a 10-a a Ligii 3, cu 32 de puncte acumulate în 15 meciuri, fiind la egalitate cu liderul Gloria Bistrița Năsăud.

Directorul tehnic Florin Fabian este de părere că echipa este în grafic, având în vedere schimbările care au avut loc în vara trecută.

”În vara anului trecut, secția de fotbal din cadrul clubului și-a propus trecerea la un alt nivel, de a accede în faza play-off-ului. S-a încercat întărirea lotului cu jucători care să aducă un plus valoare echipei. Au venit nu mai puțin de 12 jucători, iar acest fapt necesită o perioadă de timp pentru omogenizare și găsirea unei formule de echipă câștigătoare.

Consider că locul 2 ocupat de CSM Olimpia, la egalitate cu Gloria Bistrița, în acest moment este unul meritat, și pentru acest lucru vreau să felicit atât jucătorii și stafful tehnic, precum și pe cei din conducerea administrativă, pentru munca depusă.

Urmează sezonul de primăvară, când vom juca ultimele trei etape ale sezonului regular, la finalul cărora sperăm ca echipa să fie calificată în play-off, pentru a ne propune noi obiective”, a spus Fabian.

Trupa din Satu Mare antrenată de Tiberiu Csik este ca și calificată în play-off, iar în ultimele trei etape ale sezonului regular va întâlni FC Bihor Oradea (locul 3, deplasare), SCM Zalău (locul 4, acasă) și Lotus Băile Felix (locul 5, deplasare).

CSM Satu Mare folosește deja noua denumire pe tricourile jucătorilor.
Marius ANGHEL 09 Jan. 2023, 16:42 Liga 3
Pe aceeași temă