Minerul Lupeni vrea în Liga 3, deși a ratat promovarea. Președintele AJF Hunedoara face lobby: ”A demonstrat că este o echipă de tradiție, iubită de foarte mulți suporteri”

Loredana JUGLEA 05 Jul. 2024, 12:03 Liga 4
Minerul Lupeni vrea în Liga 3, deși a ratat promovarea. Președintele AJF Hunedoara face lobby: ”A demonstrat că este o echipă de tradiție, iubită de foarte mulți suporteri”

Minerul Lupeni a pierdut barajul de promovare în Liga 3, cedând în dubla manșă cu Viitorul Arad chiar în urma rezultatului din jocul retur, desfășurat pe teren propriu, 0-3 după 0-0 în tur.

Campioana din Hunedoara în 2024 speră, însă, să nu continue în Liga 4 cel puțin încă un sezon, ci să fie primită de Federația Română de Fotbal în campionatul Ligii 3 încă din această vară.

Minerul Lupeni a informat FRF că e discusă să joace în Liga 3, în ciuda nereușitei din baraj. Președintele AJF Hunedoara face lobby

Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, alături de Primăria Municipiului Lupeni și ACS Minerul Lupeni au înaintat o adresă către Federația Română de Fotbal în vederea informării privind interesul echipei de a participa în campionatul Ligii 3 încă din noul sezon, care va avea startul la 31 august.

”În situația în care vor exista locuri vacante sunt convins că Federația Română de Fotbal va oferi posibilitatea echipei Minerul Lupeni să participe la nivelul Ligii 3 din sezonul 2024-2025, având în vedere faptul că dispune de o infrastructură sportivă adecvată disputării jocurilor de Liga 3, este o echipă sustenabilă din punct de vedere financiar, acordă interes dezvoltării grupelor de copii și juniori și, nu în ultimul rând, faptul că au un număr ridicat de suporteri la fiecare joc disputat pe teren propriu. Echipele de tradiție trebuie să revină pe scena fotbalistică națională, iar Minerul Lupeni a demonstrat și la jocurile din barajul de accedere în Liga 3 că este o echipă de tradiție, iubită de foarte mulți suporteri”, spune președintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean, citat de Ziarul Văii Jiului.

Pe de altă parte, Petrean nu dă prea multe șanse Minerului Lupeni să fie acceptată în Liga 3, chiar dacă în acest moment există cel puțin două locuri vacante. ”Nu aș putea spune că sunt șanse foarte multe, depinde de procesul de înscriere în competiții. Echipele din Liga 3, precum și cele nou-promovate vor avea dreptul să se înscrie în competiție până în data de 15 iulie. Iar dacă va exista un loc vacant, sperăm să fie alocat Minerului Lupeni! Meciul tur din jocurile de baraj pentru Liga 3 mi-a dat mare încredere că vom reuși să promovăm, dar se pare că după primele 40 de minute ale jocului din retur am cedat și nu am avut forța necesară să ne revenim. Consider că fotbalul hunedorean este în progres, iar dacă ne uităm și la categoriile de juniori U19 și U17, observăm progresul constant al fotbalului hunedorean”, spune președintele AJF din Hunedoara.

  • Minerul Lupeni a jucat ultima dată în Liga 2 în sezonul 2009-2010, când, deși s-a salvat, s-a desființat. Clubul a fost reînființat în 2021, iar în 2024 a reușit câștigarea Ligii a 4-a Hunedoara, dar a ratat promovarea în urma barajului jucat contra campioanei din Arad, Viitorul Arad, după 0-0 la Arad și 0-3 la Lupeni.

Minerul Lupeni reprezintă Hunedoara în faza regională a Cupei României

În contextul în care echipa a reușit eventul în sezonul 2023-2024, câștigând atât Liga a 4-a, cât și Cupa României, faza județeană Hunedoara, Minerul Lupeni va reprezenta județul în faza regională a Cupei României.

La tragerea la sorți efectuată de FRF în această săptămână, Minerul Lupeni a picat să joace în Regiunea 4, în Grupa 2, alături de reprezentantele din Mehedinți (Viitorul Severin) și Gorj (Jiul Rovinari). Meciurile rezultate sunt: Minerul Lupeni – Jiul Rovinari (10 iulie), Viitorul Severin – Minerul Lupeni (13 iulie), Jiul Rovinari – Viitorul Severin (17 iulie).

Câștigătoarea grupei va juca, pe teren propriu, finala cu câștigătoarea Grupei 1, dintre Caraș-Severin (Magica Balta Caransebeș), Arad (Păulișana Păuliș) și Timiș (Gloria Moșnița Nouă), meciul urmând a avea loc în data de 20 iulie, de la ora 17:30.

Antrenorul Dan Voicu rămâne la echipă cel puțin la meciurile din Cupă

Dan Voicu a început pregătirea cu Minerul Lupeni. Antrenorul care la finalul barajului cu Viitorul Arad își anunța în lacrimi plecarea și-a ținut promisiunea făcută ulterior, aceea de a reveni la echipă pentru meciurile din Cupă.

”Îmi doresc mult să câștigăm meciurile și să mergem mai departe”, a spus Dan Voicu, care se va gândi mai bine dacă va conduce echipa și în campionat, indiferent care va fi acesta.

”Eu voi avea o discuție cu conducerea cu clubului, că așa este normal, pentru că așa este frumos. Dar, eu rămân ferm pe ceea ce am hotărât. Mi-aș fi dorit foarte mult că această retragere a mea să fie încununată cu un succes și de o promovare. Din păcate, am rămas foarte dezamăgit de o parte a fanilor de aici, care m-au înjurat. Și, mai mult decât atât, mi-au înjurat familia, aveam și fata, soția azi la meci. Incredibil, credeți-mă, nimic nu mă mai întoarce la echipă. După tot ce am făcut în anii ăștia, să fiu blamat și înjurat…”, spunea Dan Voicu după returul cu Viitorul Arad.

Milu Părău: ”Din punctul meu de vedere, echipa a dat cât a putut”

Milu Părău, omul căruia i se datorează revenirea în fotbal a echipei Minerul Lupeni este sincer. Ratarea barajului de promovare în Liga 3 nu l-a împiedicat pe omul de afaceri să rămână pe baricade. Apele s-au liniștit, iar echipa a trecut la treabă, sperând chiar la o invitație în al treilea eșalon din partea FRF.

”Din punctul meu de vedere, echipa a dat ce a putut în acel baraj… Atât a putut. Ce a fost, a fost. Acum ne axăm pe ce avem de făcut. Am trimis deja o adresă federației, prin care ne arătăm intenția de a fi în Liga 3, susținuți fiind și de către AJF Hunedoara și Primăria Lupeniul”, a spus, pentru Ziarul Văii Jiului, Milu Părău.

Între timp, lupenenii au bifat și primele transferuri. Alexandru Doboș, căpitan la CSM Lugoj, Adrian Marinca și Raul Ciucurescu, ambii de la Gloria Geoagiu, campioana județului în sezonul trecut, au semnat cu Minerul.

Foto: Minerul Lupeni

Loredana JUGLEA 05 Jul. 2024, 12:03 Liga 4
Pe aceeași temă