Cele 21 de echipe promovate în Liga 3. În manșa retur a barajului, 7-0 a fost cel mai mare scor înregistrat. Dinamo a lui Nicolae Badea a avut nevoie de prelungiri pentru a-și învinge adversara

Marius ANGHEL 23 Jun. 2024, 20:10 Liga 4
Cele 21 de echipe promovate în Liga 3. În manșa retur a barajului, 7-0 a fost cel mai mare scor înregistrat. Dinamo a lui Nicolae Badea a avut nevoie de prelungiri pentru a-și învinge adversara

Manșa retur a meciurilor de baraj pentru promovarea în noul sezon de Liga 3, ediția 2024-2025, a avut loc duminică, 23 iunie 2024, de la ora 17:30.

  • Un singur joc a avut nevoie de reprize de prelungiri pentru a se decide promovata în Liga 3. După 2-2 în tur, ACS FC Dinamo București (București) a trecut de CSL Ștefăneștii de Jos (Ilfov) cu 4-3, după prelungiri, după 3-3 după 90 de minute.

Cele 41 de județe și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe campioane fiecare, regiuni deja cunoscute și folosite și în edițiile trecute de baraje. Cele 21 de dueluri din această vară au fost decise, prin tragere la sorți, însă din data de 6 februarie 2024.

Promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2024/25, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

  • În manșa tur, au câștigat nouă echipe gazdă, șapte echipe oaspete, iar cinci jocuri au fost la egalitate.

Cele 21 de echipe promovate în Liga 3. Doar una, Dinamo a lui Nicolae Badea, a avut nevoie de prelungiri pentru a-și depăși adversarul

În urma rezultatelor din retur, au promovat în Liga 3 echipele: ACS USV Iași (Iași), Şoimii Gura Humorului (Suceava), ACSM Ceahlaul Piatra Neamț 2 (Neamț), CS Diosig Bihardioszeg (Bihor), Oașul Negrești Oaș (Satu Mare), Vulturul Mintiu Gherlii (Cluj), CIL Blaj (Alba), CS Gheorgheni (Harghita), CS Iernut (Mureș), Vulturii Fărcășești (Gorj), CS Timișul Șag (Timiș), Viitorul Arad (Arad), Sparta Râmnicu Vâlcea (Vâlcea), ACS Speed Academy Pitești (Argeș), ACS Urban Titu (Dâmbovița), ACS FC Dinamo București (București), CSM Fetești (Ialomița), CSO Băicoi (Prahova), CSM Adjud (Vrancea), Viitorul Cireșu (Brăila) și CS Medgidia (Constanța).

Cinci echipe sunt campioane județene pentru al doilea an la rând! Doar CS Gheorgheni și CS Iernut au reușit promovarea 

Dintre cele 42 de campioane, CS Academica Recea (Maramureș), CSAS Prima Brăduț (Covasna), CS Gheorgheni (Harghita), CS Iernut (Mureș) și Voința Cudalbi (Galați) au fost în aceeași postură și în vara trecută, iar acum se vor afla din nou în fața posibilității de a promova în Liga 3.

Anul trecut, Recea chiar a reușit promovarea din duelul cu Minerul Rodna, însă nu s-a înscris în Liga 3. Celelalte patru au pierdut contra Industria Galda, ACS Mediaş, Ciucaş Tărlungeni, respectiv Viitorul Şuţeşti. În afară de Mediaș, celelalte trei au retrogradat din Liga 3 în această vară.

În această vară, dintre cele cinci echipe ajunse din nou în baraj, doar CS Gheorgheni și CS Iernut au reușit promovarea în Liga 3.

Meciurile din manșa retur a barajului de promovare în Liga 3, 2024:

Regiunea 1:

ACS USV Iași (Iași) – Pro Sport Vârfu Câmpului (Botoșani) 2-0 (2-1 în tur)
Sporting Club Comstar Vaslui (Vaslui) – Şoimii Gura Humorului (Suceava) 2-3 (0-5 în tur)
Sportul Onești (Bacău) – ACSM Ceahlaul Piatra Neamț 2 (Neamț) 2-1 (0-3 în tur)

Regiunea 2:

CS Academica Recea (Maramureș) – CS Diosig Bihardioszeg (Bihor) 0-4 (0-5 în tur)
Oașul Negrești Oaș (Satu Mare) – CS Silvicultorul Maieru 6-0 (Bistrița-Năsăud) (4-1 în tur)
CS Barcău Nușfalău (Sălaj) – Vulturul Mintiu Gherlii (Cluj) 4-4 (2-8 în tur)

Regiunea 3:

CIL Blaj (Alba) – ACSM Codlea (Brașov) 1-1 (2-1 în tur)
CS Gheorgheni (Harghita) – ACS Păltiniș Rășinari (Sibiu) 1-0 (1-1 în tur)
CSAS Prima Brăduț (Covasna) – CS Iernut (Mureș) 1-1 (0-4 în tur)

Regiunea 4:

Vulturii Fărcășești (Gorj) – Viitorul Severin (Mehedinți) 3-2 (5-1 în tur)
CS Timișul Șag (Timiș) – Magica Balta Caransebeș (Caraș-Severin) 7-0 (5-1 în tur)
Minerul Lupeni (Hunedoara) – Viitorul Arad (Arad) 0-3 (0-0 în tur)

Regiunea 5:

Sparta Râmnicu Vâlcea (Vâlcea) – Iris Titulescu (Olt) 4-0 (1-1 în tur)
CSL Nanov (Teleorman) – ACS Speed Academy Pitești (Argeș) 1-2 (0-5 în tur)
Metropolitan Ișalnița (Dolj) – ACS Urban Titu (Dâmbovița) 0-3 (0-3 în tur)

Regiunea 6:

ACS FC Dinamo București (București) – CSL Ștefăneștii de Jos (Ilfov) 4-3 după prelungiri, 3-3 după 90 de minute (2-2 în tur)
CSM Fetești (Ialomița) – Venus Independența (Călărași) 1-3 (4-0 în tur)
CSO Băicoi (Prahova) – FC Bolintin Malu Spart (Giurgiu) 2-1 (3-3 în tur)

Regiunea 7:

Voința Lanurile (Buzău) – CSM Adjud (Vrancea) 1-1 (1-2 în tur)
Pescăruşul Sarichioi (Tulcea) – Viitorul Cireșu (Brăila) 1-2 (0-4 în tur)
CS Medgidia (Constanța) – Voința Cudalbi (Galați) 4-1 (2-1 în tur)

În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Ulterior, dacă și după prelungiri echipele sunt la egalitate, atunci se trece la executarea loviturilor de departajare.

Marius ANGHEL 23 Jun. 2024, 20:10 Liga 4
Pe aceeași temă