Viitorul Severin a realizat eventul la Mehedinți! A avut nevoie de lovituri de departajare pentru a-și adjudeca și Cupa României – faza județeană

Mircea OGLINDOIU 28 Jun. 2024, 13:42 Liga 4
Viitorul Severin a realizat eventul la Mehedinți! A avut nevoie de lovituri de departajare pentru a-și adjudeca și Cupa României - faza județeană

După ce și-a adjudecat titlul în Liga a 4-a, Viitorul Severin a cucerit și Cupa României, faza județeană Mehedinți.

În finala disputată joi seara pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, echipa antrenată de Dorian Vasilică a câștigat la loviturile de departajare partida cu CS Drobeta 2024, adversar cu care se luptase și pentru cucerirea titlului județean.

Viitorul Severin i-a luat fața Drobetei 2024 și în finala Cupei României din Mehedinți

Dacă în campionat se impusese cu 4-2 și 3-0 în cele două confruntări cu CS Drobeta 2024, Viitorul Severin s-a văzut condusă la pauză în finala Cupei României, după golul marcat de Mădălin Petcu, în minutul 19. Ionuț Petcu a egalat în minutul 65 și meciul a intrat în prelungiri, iar niciuna dintre echipe n-a mai înscris în cele două reprize suplimentare, astfel că deznodământul a fost decis la loviturile de departajare.

Viitorul Severin s-a impus cu 3-2, după ce a marcat prin antrenorul-jucător Dorian Vasilică, Ionuț Petcu și Robert Sîrbescu, în timp ce adversarii au punctat doar prin Alexandru Saizu și Costinel Stanciu. Mădălin Lăcustă și Eduard Ilinca au ratat pentru Viitorul de la punctul cu var, iar, de partea cealaltă, Ionel Mișu, Mădălin Petcu și Răzvan Doman au trimis, pe rând, balonul în transversală.

Rămân cu gustul amar de la barajul de promovare în Liga 3

Astfel, Viitorul Severin a realizat eventul la Mehedinţi și a deschis șampania, dar rămâne cu gustul amar, după ce e ratat promovarea în Liga 3, fiind învinsă în baraj, cu scorul general de 8-3, de campioana județeană de la Gorj, Vulturii Fărcășești.

”Veneam după înfrângerile de la baraj, dar băieții au conștientizat că joacă totuși o finală și s-au mobilizat. Chiar dacă am intrat mai greu în meci, pe parcurs ne-am revenit, am impus ritmul și am avut destule ocazii. În final, am câștigat la loviturile de departajare, dar eu zic că am meritat să cucerim trofeul. După dezamăgirea de la baraj, ne dorim un parcurs cât mai lung în Cupa României și așteptăm cu nerăbdare să aflam adversarii”, a spus antrenorul-jucător Dorian Vasilică, pentru Liga2.ro.

Urmează faza regională a Cupei României

Viitorul Severin va juca, luna viitoare, datele fiind 10/13/17 iulie, în faza regională a competiției naționale Cupa României, alături de reprezentantele altor două județe din Regiunea 4, care vor fi stabilite, zilele următoare, prin tragere la sorți, de către FRF.

Vor fi două grupe, din vor mai face parte Jiul Rovinari (Gorj), Magica Balta Caransebeș (Caraș-Severin), Gloria Moșnița Nouă (Timiș), Minerul Lupeni (Hunedoara) și Păulișana Păuliș (Arad).

Anul trecut, câștigătoarea Cupei României – Mehedinți a fost Recolta Dănceu. Repartizată ulterior în Grupa B din Regiunea 4, Recolta s-a clasat pe locul secund și a ratat calificarea în finală, după după ce a înregistrat o înfrângere, 0-2 cu Viitorul Arad, și o victorie, 4-3 cu Magica Balta Caransebeș. În Grupa A s-a impus Gloria Geoagiu (Hunedoara), care a dispus cu dispus cu 3-0 de Vulturii Fărcășești (Gorj) și cu 2-0 de Voința Mașloc (Timiș). În finala Regiunii 4, Gloria Geoagiu a învins Viitorul Arad cu 3-0 și s-a calificat în primul tur al fazei naționale, unde a trecut de Aurul Brad (3-1), după care a fost eliminată în turul secund de CSM Deva (0-2)

Viitorul Severin – CS Drobeta 2024 1-1, 3-2 d.l.d.

  • Au marcat în timpul regulamentar: Ionuț Petcu (65) / Mădălin Petcu (19)
  • Au marcat la loviturile de departajare: Dorian Vasilică, Ionuț Petcu, Robert Sîrbescu / Alexandru Saizu, Costinel Stanciu

Viitorul Severin: Amvame – Ilinca, Vasilică (cpt), Moutongo, Moțățanu (Sîrbescu 96), Țughin (Chican 88), Munteanu, Trandafir (I. Petcu 46), Puțintelu (Cilibiu 107), Bunea, Lăcustă
Antrenor Dorian Vasilică

CS Drobeta 2024: I. Mișu – Văcuță, Petriș, C. Rupa (R. Doman 71), I. Ilie (C. Popescu 71), Moroșanu (cpt), M. Petcu, Flori, Stanciu, R. Pâslea (Saizu 71), Poenaru (Gămală 116)
Antrenor: Sorin Lică

Arbitri: Alin Ghiciulescu – Dan Cântar, Costin Enoiu (toți trei din Drobeta Turnu Severin)
Stadion Municipal, Drobeta Turnu Severin, spectatori 200

  • Înființată în 2021, Viitorul Severin a cucerit în acest an primele trofee.

 

Mircea OGLINDOIU 28 Jun. 2024, 13:42 Liga 4
Pe aceeași temă