Gloria Moșnița Nouă a câștigat Cupa României din Timiș, în fața favoritei CSM Lugoj. Echipa antrenată de Bogdan Străuț a reușit un gol de kinogramă prin Cristian Melinte

20 Jun. 2024, 10:36 Cupa României

CS Gloria Moșnița Nouă s-a impus cu scorul de 2-1 în finala fazei județene din Timiș a Cupei României, în fața mult mai bine cotatei CSM Lugoj.

Meciul în sine a fost unul de un nivel slab chiar și pentru Liga 4, dar golurile spectaculoase au salvat atmosfera, altfel una nu prea grozavă.

Cristian Melinte, fost jucător în Italia, a marcat de la peste 60 de metri, așa cum a mai făcut-o și în campionat, acum, când mai joacă doar din plăcere.

Buturuga mică a răsturnat carul mare

în Liga 4, Moșnița a fost de abia pe locul 10 din 20, cu 50 de puncte, în timp e Lugojul a terminat pe 2, cu 107 puncte, și a fost marea perdantă a competiției-mamut pentru nivelul județean în fața celor de la CS Timișul Șag.

CSM Lugoj era văzută ca marea favorită, pentru a compensa înfrângerea din campionat în fața Șagului, însă nu a fost deloc așa, căci echipa de municipiu a părut blazată, neconectată la meci și chiar apasată de un context care are legătură și cu schimbările generate la toamnă de alegerile locale, când este posibil ca actualii șefi de la club să fie schimbați cu alte persoane.

Per ansamblul, meciul a fost unul cu ritm foarte slăbuț, la finalul unui sezon foarte obositor pentru toate formațiile. AJF Timiș nu a făcut rost nici de un crainic, care să mai anime atmosfera.

Cristian Melinte, aproape să-l egaleze pe Budescu la execuții din ”autocar”

Partida s-a disputat la Ghiroda, pentru că AJF Timiș a optat pentru arena ”Emilian Pavel”, una dotată cu o nocturnă, neomologată însă pentru Liga 3, dar utilă într-o seară foarte caniculară la un joc între două echipe din Liga 4.

La meci nu a venit neapărat un public numeros și nici atmosfera nu a fost fantastică, dar, din minutul 13, Cristian Melinte, jucător trecut inclusiv pe la Palermo și care acum se concentrează pe propria sală da fitness, a tras de la 60 metri când a văzut că portarul lugojenilor era ieșit și a marcat.

CSM Lugoj a irosit ocazii importante, iar în minutul 45 a fost o minge lansată în adâncime peste apărare, iar Patrick Niță a sprintat și a tras de pe la 18 metri pentru 2-0. Degaba a dat și Lugojul un gol de la semi-distanță în minutul 66, prin Ioan Petresc, căci nu s-a izbutit egalarea care să ducă meciul în prelungiri.

CS Gloria Moșnița Nouă: Untaru – A. Pîrjol, Schiopu, Cazmir, Duțu, Niță, Costescu, Grunță, Lavrincik, Melinte, I. Pîrjol
Au mai intrat: Vlada, Mariș, Popescu
Antrenor: Bogdan Străuț

CSM Lugoj: Birăescu, A. Rus, Radak, Doboș, Popescu, Breșneni, Herci, Dobra, Mihoc, R. Rus, Silaghi-Perju
Au mai intrat: Petresc, Maier, Lakatos, Talpă
Antrenor: Dafin Danciu

Grupul, secretul victoriei Moșniței

După meci, trofeele individuale au mers la Melinte și la portarul Răzvan Untaru, ambii de la Moșnița. Ei sunt antrenați de Bogdan străuț, timișorean trecut și prin Liga 1 pe la Poli Iași, Victoria Brănești, Petrolul, FC Brașov sau ACS Poli. El a spus că echipa sa a avut încredere că poate lua trofeul.

”Ne-am dorit această cupă. Poate noi am fost singurii care am crezut în ea până la final. Datorită caracterului frumos pe care îl avem, am reușit să obținem victoria și trofeul. Melinte știm bine că mai încearcă execuții de acest fel. Se pare că este al treilea, a mai dat două în campionat, deci nu e întâmplător. Experiența și vârsta l-au ajutat să și marcheze. Bravo lui și mă bucur tare pentru el, pentru că este un jucător încă bun pentru fotbal. Sincer, nu ne-am gândit mai departe. Am înțeles că se joacă foarte devreme. Acum ne vom bucura de trofeu și după vom analiza și vom vedea ce avem de făcut”, a declarat Străuț după succes.

Cele șase câștigătoare din regiune, adică din Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți, vor fi împărțite prin tragere la sorți în două grupe. Câștigătoarele vor juca o finală regională pentru a accede mai departe, în tururile preliminare de dinainte de grupe. Sistemul e același de anul trecut.

20 Jun. 2024, 10:36 Cupa României
Pe aceeași temă