AJF Olt a hotărât cum decide campioana în Liga 4: play-off între primele patru clasate, în sistem tur-retur

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2020, 20:08 Liga 4
AJF Olt a hotărât cum decide campioana în Liga 4: play-off între primele patru clasate, în sistem tur-retur

Un număr din ce în ce mai mare din Asociațiile Județene de Fotbal tind să finalizeze sezonul prin disputare de meciuri în Liga 4, într-o anumită variantă pe care o consideră cea mai bună din punct de vedere sportiv și care nu pune în pericol sănătatea jucătorilor. Astfel, după Cluj, Gorj, Caraș-Severin, Maramureș sau Călărași, AJF Olt a anunțat că va termina sezonul actual tot în acest mod, cu ajutorul sistemului play-off, la care vor participa primele patru echipe din clasamentul la zi, CSO Petrolul Potcoava, ACS Oltul Curtișoara, AS Unirea Radomirești și AS Viitorul Osica de Jos.

Sezonul e ”înghețat” pentru locurile 5-15 și nu vor exista retrogradate în Liga 5

Întrecerea va începe, potrivit comunicatului emis de oficialii Asociației Județene de Fotbal Olt, cu punctajul pe care echipele l-au acumulat pe durata sezonului, adică a unui tur și două etape (16). Play-off-ul se va juca în sistem tur-retur, astfel că fiecare echipă va disputa căte șase meciuri, trei acasă și trei pe teren advers. Locurile 5-15 nu vor mai evolua în actuala stagiune. Sezonul se va încheia pentru ele, iar din această cauză nu vor exista echipe retrogradate în Liga 5.

Locurile 1-4 din clasamentul actual (CSO Petrolul Potcoava, ACS Oltul Curtișoara, AS Unirea Radomirești, AS Viitorul Osica de Jos), cu punctele acumulate până în prezent, play-off tur-retur, șase jocuri pentru fiecare echipa. Pentru locurile 5-15, îngheţare clasament actual, fără să retrogradeze nicio echipă”, se arată pe site-ul AJF Olt într-un comunicat emis luni, 15 iunie.

CSO Petrolul Potcoava este lider detașat în Liga 4 Olt. După disputarea a 16 etape a câștigat 15 meciuri și a remizat într-o singură partidă. Locul 2, ASC Oltul Curtișoara, are 42 de puncte, în timp ce AS Unirea Radomirești și AS Viitorul Osica de Jos vor începe play-off-ul cu câte 28 de puncte.

Clasamentul complet:

 1. CSO Petrolul Potcoava- 46 puncte
 2. ASC Oltul Curtișoara- 42 puncte
 3. AS Unirea Radomirești- 28 puncte
 4. Viitorul Osica de Jos- 28 puncte
 5. AS Voința Schitu- 28 puncte
 6. FC Viitorul Grădinile- 26 puncte
 7. ACS Oltul Slătioara- 25 puncte
 8. AS Voința 2012 Băbiciu- 25 puncte
 9. AS Oltețul Osica- 24 puncte
 10. CS Recolta Stoicănești- 19 puncte
 11. AS Viitorul Rusănești- 14 puncte
 12. ACS Valea Oltului Cilieni- 12 puncte
 13. AS Știința Cioflanu- 11 puncte
 14. ACS Viitorul Băleasa- 8 puncte
 15. FC Olt Scornicești- 7 puncte

Federația Română de Fotbal le-a dat mână liberă Asociațiilor Județene de Fotbal și Asociației Municipale de Fotbal București să-și desemneze campioanele din Liga 4, care vor merge la barajul pentru Liga 3. Să stabilească totul după propriile reguli și să anunțe echipa campioană până pe 27 iulie.

Foto: Petrolul Potcoava

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2020, 20:08 Liga 4
Pe aceeași temă