AJF Caraș Severin și-a dat acceptul pentru reluarea Ligii 4. În ce formă s-ar putea decide reprezentanta județului la barajul de promovare

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2020, 14:50 Liga 4
AJF Caraș Severin și-a dat acceptul pentru reluarea Ligii 4. În ce formă s-ar putea decide reprezentanta județului la barajul de promovare

Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş Severin a hotărât ca sezonul de Liga 4 să se termine pe teren, prin disputare de meciuri după un anumit format, diferit de cel stabilit la începutul stagiunii, din cauza pandemiei de COVID-19, care a dus la suspendarea sezonului deja timp de trei luni.

Președintele AJF, Viorel Lolea, a declarat că una dintre cele mai realizabile variante este accea în care primele două clasate din Seria Oravița și Seria Caransebeș vor juca una împotriva celeilalte. Cele patru vor disputa un mini-campionat, în sistem tur-retur, la finalul căruia câștigătoarea va reprezenta județul în barajul de promovare în Liga 3.

Primul loc din cele două serii ar urma să pornească de la trei puncte în play-off.

Meci de baraj în Seria Caransebeș: locurile 2 și 3 sunt la egalitate de puncte 

În Seria Caransebeș este o situație specială. Locurile 2 și 3, Șoimii Oțelu Roșu 2005 și Magica Caransebeș, se află la egalitate de puncte, 27, iar pentru deciderea echipei care merge în play-off se va juca un meci de baraj, a spus Viorel Lolea.

O decizie finală a fost luată și la Liga 5, unde clasamentul de la finalul turului va da traiectoria play-off-ului și play-out-ului. Primele șase clasate vor juca în grupa pentru promovare, iar locurile 7-12 în grupa pentru retrogradare.

”În urma consultărilor din cadrul videoconferințelor cu echipele din Liga a 4-a și a 5-a, am avut un Comitet Executiv tot prin sistem videoconferință, unde au luat parte un număr de 6 membri din totalul de 8 cu drept de vot, conform statutului Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. S-a aprobat în unanimitate de voturi ca ediția de campionat a Ligii a 5-a să se desfășoare cu rezultatele înregistrate în turul campionatului. Practic se îngheață campionatul 2019-2020, urmând ca în continuare să se dispute play-off și play-out. Play-off-ul va fi cu echipele clasate pe locurile 1-6, iar play-out-ul cu cele clasate pe locurile 7- 12, sistem campionat, fiecare cu fiecare, dar într-o singură manșă.

Referitor la Liga a 4-a, s-a hotărât înghețarea campionatului regular inițial, ediția 2019-2020, cu rezultatele înregistrate până în etapa a 14-a, inclusiv. S-au hotărât două variante pentru reluarea campionatului. O variantă ar fi reluarea competiției cu începere în prima săptămână a lunii iulie 2020, sub forma unui turneu play-off, între patru echipe cu participarea 1-2 din fiecare serie, Oravița și Caransebeș. Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, meci tur-retur. Echipele clasate pe locul 1 din fiecare serie vor porni cu un avantaj de trei puncte, față de cele clasate pe locul 2. Există o situație interesantă pe zona Caransebeș: pe locul 2 există două echipe clasate la egalitate de puncte, A.S. Șoimii Otelu Roșu și A.S. Magica din Caransebeș. Varianta aprobată de membri Comitetului Executiv să se dispute un meci de baraj între cele două echipe pentru a se stabili participanta la play-off”, a spus președintele AJF Caraș Severin, Viorel Lolea, la Radio Reșița.

Viorel Lolea: ”AJF Caraș Severin a decis reducerea baremului de arbitraj pentru Liga a 4-a cu 100 de lei pe meci, iar la Liga a 5-a cu 50 de lei pe joc”

Pentru a da o mână de ajutor echipelor, Asociația Județeană de Fotbal Caraș Severin a decis ca baremul de arbitraj să scadă cu 100 de lei pe partidă la Liga 4 și cu 50 de lei la Liga 5. Efectele acestor reduceri nu îi vor afecta pe cei care conduc partidele, a mai precizat Viorel Lolea:

”Avem speranța că vom putea da drumul activității fotbalistice în județ, iar în sprijinul echipelor participante Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin a decis reducerea baremului de arbitraj pentru Liga a 4-a cu 100 de lei pe meci, iar la Liga a 5-a cu 50 de lei pe joc. Țin să menționez că aceste reduceri de barem nu vor afecta arbitri.”

Clasamentul primelor clasate în Liga 4 Caraș-Severin:

  • Seria Oravița: 1- Progresul Ezeriș (39 puncte); 2- Voința Lupac (33 puncte); 3- Moldova Nouă (25 puncte)
  • Seria Caransebeș: 1- Rapid Buchin (31 puncte); 2- Oțelu Roșu 2005 (27 puncte); 3- Magica Caransebeș (27 puncte)

Tot mai multe AJF-uri au anunțat că termină sezoanele de Liga 4 pe teren și nu prin ”înghețarea” clasamentului. Anunțuri cu privire la reluarea întrecerilor au fost făcute, în ultima perioadă, de oficialii din Cluj, Maramureș sau Gorj. Până acum, singurele care au anunțat că suspendă definitiv sezonul sunt Suceava și Bihor.

Foto: ACS Progresul Ezeriș

https://liga2.prosport.ro/liga-4/probleme-in-liga-4-calarasi-campionatul-a-fost-oprit-dar-echipa-de-primul-loc-nu-are-drept-de-participare-la-baraj-cum-se-decide-reprezentanta-judetului-19135048

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dean-beta-ramane-la-cs-mioveni-si-pentru-play-off-iar-apoi-se-decide-in-privinta-ofertei-primite-de-la-steaua-am-amanat-un-raspuns-clar-chipirliu-merge-la-militari-19134888

https://liga2.prosport.ro/liga-4/liga-4-maramures-incheie-sezonul-pe-teren-echipele-au-votat-in-favoarea-disputarii-meciurilor-anuntul-presedintelui-ajf-19134694

https://liga2.prosport.ro/liga-4/presedintele-ajf-gorj-nu-vrea-sa-decida-la-masa-verde-campioana-judeteana-tinem-macar-meciurile-de-baraj-jocurile-si-le-ar-dori-pe-stadionul-din-targu-jiu-19134639

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2020, 14:50 Liga 4
Pe aceeași temă