Cluj Arena ar putea găzdui play-off-ul care decide campioana Liga a 4-a Cluj. Vasile Marc: ”Dacă echipele se înțeleg, nu avem nimic împotrivă.” Cât costă închirierea stadionului

Răzvan STÎNGĂ 27 May. 2020, 16:44 Liga 4
Cluj Arena ar putea găzdui play-off-ul care decide campioana Liga a 4-a Cluj. Vasile Marc: ”Dacă echipele se înțeleg, nu avem nimic împotrivă.” Cât costă închirierea stadionului

Asociațiile Județene de Fotbal încep să ia decizii, la rândul lor, în privința campionatelor pe care le organizează. Două dintre AJF-uri, cele din Bihor și Suceava, au anunțat că ”îngheață” această ediție a Ligii 4, din cauza faptului că riscul răspândirii noului coronavirus este unul foarte mare, iar echipele nu pot respecta protocolul medical. Clujul a decis să își desemneze, însă, pe teren echipa care merge la barajul pentru promovarea în Liga 3, printr-un turneu între primele trei clasate din acest moment, Someșul Dej, ACS Florești și Supporter Cluj Napoca. Echipele vor juca una împotriva celeilalte într-o singură manșă, iar partidele vor avea loc pe teren neutru, variantă fiind Cluj Arena, stadionul Universității Cluj.

Vasile Marc, președintele AJF Cluj: ”Stadioanele Viişoara şi Mihai Viteazu sunt printre variante. Decizia va fi luată împreună cu reprezentanţii cluburilor”

În momentul de față, potrivit informațiilor oferite Vasile Marc, președintele Asociației Județene de Fobal Cluj, în calcul sunt luate două stadioane, dar cluburile ar putea alege, în zilele următoare, ca întrecerea să aibă loc pe Cluj Arena. Decizia este la mâna echipelor, spune conducătorul AJF, după ce vor avea loc o serie de discuții. Cert este că închirierea celui mai mare stadion din Cluj ar costa 1.000 de euro pe meci.

”Dacă echipele se înţeleg şi zic că vor să joace pe Cluj Arena, noi nu avem nimic împotrivă. Deocamdată, noi căutăm un teren neutru. Viişoara şi Mihai Viteazu sunt printre variante. Decizia va fi luată împreună cu reprezentanţii cluburilor. Ceva sigur nu pot să spun acum, aşteptăm să vedem şi noi ce se va mai întâmpla”, a spus preşedintele AJF Cluj, Vasile Marc, citat de Cluj Sport.

Turneul ar urma să aibă loc la începutul lunii iulie.

După disputarea a 15 etape din totalul de 26 ale sezonului din Liga a 4-a Cluj, lider este Someșul Dej (40 puncte), urmată de ACS Florești (38 puncte) și Supporter Cluj Napoca (37 puncte).

AJF Suceava și AJF Bihor și-au desemnat campioanele la Liga 4

AJF Suceava a decis prima să ”înghețe” sezonul de Liga 4, încă de la începutul lunii aprilie. CSO Siretul Dolhasca a terminat pe locul 1 și merge direct la barul pentru Liga 3, fără ca meciurile de play-off să mai aibă loc. Asociația a hotărât, de asemenea, ca în acest sezon să nu retrogradeze vreo echipă din Liga 4, considerând nedrept acest lucru, din moment ce etapele nu s-au consumat decât pe jumătate. Referitor la promovatele din Seria 1 și Seria 2 din Liga 5, echipele vor fi alese după două caracteristici: să aibă posibilități financiare care să permită desfășurarea fără probleme a stagiunii următoare și să îndeplinească acele criterii legate de participare.

Asociația Județeană Bihor a anunțat că suspendă definitiv această ediție de campionat de Liga 4 în urmă cu o săptămână, pe 21 mai. Decizia a fost luată după consultarea celor 16 echipe, când 12 dintre ele au răspuns că optează pentru ”înghețare”. Astfel, campioană a fost desemnată echipa clasată pe primul loc, Club Atletic Oradea (CAO), care câștigase toate cele 15 partide.

Din informațiile aduse la cunoștință de AJF Bihor, decizia cluburilor a fost bazată pe faptul că nu pot asigura condiții de siguranță pentru jucători, în cazul reluării sezonului. Prin suspendarea definitivă a campionatului, nu vor fi nici echipe retrogradate în Liga 5, iar configurația pentru stagiunea următoare ar putea să sufere modificări în funcție de numărul de formații care vor confirma prezența.

Federația Română de Fotbal a anunțat că lasă Asociațiile Județene de Fotbal și Asociația Municipală de Fotbal București să își desemneze fiecare echipa campioană în Liga 4, adică reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3, însă le-a atenționat că va analiza modalitatea în care o vor face, putând chiar refuza participarea la baraj dacă nu constată ”o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze”.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-bihor-a-inghetat-sezonul-si-a-desemnat-campioana-ligii-4-cine-merge-la-barajul-pentru-promovare-19133185

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cso-siretul-dolhasca-merge-la-barajul-de-promovare-pentru-liga-3-dupa-ce-ajf-suceava-a-inchis-sezonul-deciziile-luate-in-privinta-retrogradatelor-din-liga-4-si-echipelor-din-liga-5-19130425

https://liga2.prosport.ro/liga-4/steaua-risca-excluderea-din-liga-4-amfb-anunta-se-sanctioneaza-cu-excludera-din-competitiile-in-curs-sau-in-viitoarele-de-la-una-la-doua-editii-florin-talpan-va-fi-reclamat-la-co-19133661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-intampla-daca-echipele-vor-anunta-cazuri-de-covid-19-anuntul-lui-razvan-burleanu-exclusiv-19133394

Răzvan STÎNGĂ 27 May. 2020, 16:44 Liga 4
Pe aceeași temă