Probleme în Liga 4 Călărași! Campionatul a fost oprit, dar echipa de primul loc nu are drept de participare la baraj. Cum se decide reprezentanta județului

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 07 Jun. 2020, 18:13 Actualizat: 07 Jun. 2020, 17:38 Liga 4
Probleme în Liga 4 Călărași! Campionatul a fost oprit, dar echipa de primul loc nu are drept de participare la baraj. Cum se decide reprezentanta județului

Asociația Județeană de Fotbal Călărași a decis să ”înghețe” sezonul de Liga 4, dar echipa care se află pe primul loc în clasament, chiar dacă a fost desemnată campioană, nu va merge la barajul de promovare pentru Liga 3. Potrivit unui comunicat de presă emis de oficialii AJF Călărași, formația care va reprezenta județul se va decide în urma unui meci de baraj între următoarele două clasate, Unirea Mânăstirea și A.C.S.M. Oltenița. Duelul va avea loc în dublă manșă, fiind anunțate și datele. Pe 25 iulie va avea loc turul, iar pe 29 iulie este programat returul.

Liderul din Liga 4 Călărași nu are drept de promovare 

Venus Independența era lider detașat, cu 56 de puncte (18 victorii și două egaluri) după 20 de etape, iar următoarele clasate, Unirea Mânăstirea și A.C.S.M. Oltenița, aveau 44, respetiv 41 de puncte. Asociația Județeană de Fotbal Călărași a luat câteva decizii și cu privire la Liga 5 și Cupa României.

COMITETUL EXECUTIV AL AJF CALARASI, intrunit in mod statutar, in conformitate cu art. 31 din Statutul AJF, in sedinta sa din 04.06.2020, cu 6 membri prezenti, 1 absent motivat – reprezentant copii si junior – dl. Ilie Daniel, a adoptat urmatoarele hotarari:

  • Tinand cont de situatia existenta la nivel national si a recomandarilor FRF/UEFA, echipa clasata pe locul I – C.S. Venus Independenta a fost declarata campioana judeteana, editia 2019-2020. Neavand drept de participare la barajul pentru promovarea in Liga a III-a, pentru finalizarea Campionatului Judetean al Ligii a IV-a, editia 2019-2020, s-a hotarat disputarea unui meci de baraj tur (25.07.2020) – retur (29.07.2020) intre ocupantele locurilor 2 si 3, A.F.C. UNIREA MANASTIREA si A.C.S.M. OLTENITA, urmand a fi stabilita reprezentanta jud. Calarasi la barajul de promovare pentru Liga a III-a.
  • Hotaraste inghetarea clasamentului Campionatului Judetean al Ligii a IV-a, de la locurile 4 – 18.
  • Hotaraste inghetarea clasamentului Campionatului Judetean al Ligii a V-a serie A si serie B, editia 2019-2020.
  • Hotaraste datele de disputare ale CUPEI ROMANIEI, faza judeteana, editia 2019-2020, dupa urmatorul program:
  • SFERTURI DE FINALA – 27.06.2020;
  • SEMIFINALE: MECI TUR – 04.07.2020;  MECI RETUR – 11.07.2020;
  • FINALA – 18.07.2020.
  • Toate meciurile ce urmeaza a se disputa, atat cele de baraj cat si cele de Cupa Romaniei, vor respecta cerintele impuse de Autoritatile Nationale privind sanatatea jucatorilor, a oficialilor de joc existente la data respectiva.
  • Noua editie a Campionatelor Judetene va incepe in jurul datei de 15.08.2020.

Prezentele hotarari au fost luate cu scopul de a produce cat mai putine nemultumiri majoritatii cluburilor”, se arată în comunicatul emis de Asociația Județeană de Fotbal Călărași.

Liga 4 se reia și în alte județe 

În ultima perioadă, au fost luate mai multe decizii cu privire la reluarea campionatelor de Liga 4 în anumite județe. Asociația Județeană de Fotbal Maramureș a anunțat că echipele campioane din Liga 4, din Seria Nord și Seria Sud, vor fi desemnate prin disputare de meciuri și nu pe baza clasamentului din momentul de față. Potrivit informațiilor oferite de președintele Zoltan Szekely, votul cluburilor a fost preponderent în favoarea acestei decizii, astfel că AJF Maramureș se va conforma. În viitorul apropiat, va fi luată și o decizie clară cu privire la modul în care va reîncepe competiția, întrucât nu a fost stabilit sistemul. Aceleași hotărâri s-au luat și la Asociațiile Județene de Fotbal Gorj și Cluj.

Campionatele au fost sistate în două județe, Suceava și Bihor. AJF Suceava a decis prima să ”înghețe” sezonul de Liga 4, încă de la începutul lunii aprilie. CSO Siretul Dolhasca a terminat pe locul 1 și merge direct la barul pentru Liga 3, fără ca meciurile de play-off să mai aibă loc. De partea cealaltă, Asociația Județeană Bihor a anunțat că suspendă definitiv această ediție de campionat de Liga 4 pe 21 mai. campioană a fost desemnată echipa clasată pe primul loc, Club Atletic Oradea (CAO), care câștigase toate cele 15 partide.

Foto: AJF Călărași

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 07 Jun. 2020, 18:13 Actualizat: 07 Jun. 2020, 17:38 Liga 4
Pe aceeași temă