Vasile Miriuță continuă la Minaur Baia Mare, deși a ratat promovarea în Liga 2: ”Sută la sută rămân.” Vrea să schimbe strategia pentru sezonul următor

Răzvan STÎNGĂ 17 May. 2021, 14:45 Liga 3
Vasile Miriuță continuă la Minaur Baia Mare, deși a ratat promovarea în Liga 2: ”Sută la sută rămân.” Vrea să schimbe strategia pentru sezonul următor

Minaur Baia Mare a ratat și de această dată promovarea în Liga 2. A pierdut încă din primul tur al barajelor, 1-3 la general cu Unirea Dej, astfel că trebuie să mai aștepte cel puțin un sezon în Liga 3. Vasile Miriuță, antrenorul formației din Baia Mare, a afirmat însă că va rămâne la conducerea băncii tehnice a echipei.

Chiar dacă nu a reușit să îndeplinească obiectivul trasat de conducere, Miriuță a spus din capul locului că va continua la Minuar Baia Mare și din vară, pentru campionatul care urmează. A vorbit, în câteva cuvinte, și de strategia echipei și vrea o întinerire a lotului.

Vasile Miriuță continuă la Minaur Baia Mare: ”Sută la sută rămân la echipă” 

Va urma o întâlnire cu primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru a stabili termenii planului pentru stagiunea care vine. Se pare că lucurile nu mai sunt la fel de dramatice în club, precum anul trecut, în august, când după ce Minaur Baia Mare a pierdut barajul pentru Liga 2 contra celor de la Fotbal Comuna Recea, primarul declara că desființează echipa.

Acum, lucrurile sunt analizate altfel, iar deciziile nu mai sunt luate la cald. Asta pentru că, după numai câteva zile de la afirmațiile de anul trecut, că Minaur Baia Mare va dispărea, se revenea asupra deciziei după o analiză mai amănunțită.

N-avem ce face, ăsta-i fotbalul. Mergem mai departe și vom vedea ce vom face pe viitor. Suporterii sunt supărați că de atâția ani echipa nu promovează. Trebuie să o luăm de la început. La vară va fi mai mult timp. Nu-mi găsesc o scuză, dar am venit și eu în decembrie și nu este ușor. Mi-am dorit să ajut, de aceea am și venit acasă. Dar, voi discuta cu primarul să vedem ce este de făcut.

Trebuie o întinerire la echipă, dar este prea devreme să spun ce se va întâmpla. Sută la sută rămân la echipă pentru că trebuie să ajut ca să se promoveze la anul”, a declarat Vasile Miriuță, citat de Glasul Maramureșului.

Vasile Miriuță a recunoscut superioritea echipei din Dej, deși în înaintea returului avea altă părere 

Chiar dacă înainte de meciul retur Vasile Miriuță anunța clar și răspicat că Minaur Baia Mare va merge în turul 2 al barajelor de promovare, la finalul confruntării a declarat că Unirea Dej a meritat victoria și calificarea mai departe.

A fost o victorie meritată a Dejului, și-au dorit mai mult calificarea decât noi. Nu-mi pot explica de ce am început așa rău jocul, mai ales primele 20 de minute, când ne-a salvat portarul nostru Alex Gudea.

Am reușit să egalăm în prima repriză, am făcut modificări la pauză, dar, din păcate, iar am luat un gol, un autogol, și acolo cred că s-a rupt jocul. Am mai avut și noi două ocazii de a egala, iar pe final ne-au surprins cu un nou gol”, a mai declarat Vasile Miriuță.

Minaur Baia Mare a pierdut ”dubla” cu Unirea Dej, după 0-0 în tur și 1-3 în retur 

La Baia Mare, în tur, scorul dintre Minaur și Unirea Dej a fost egal, 0-0. Aceasta din urmă a câștigat însă returul, confruntarea de acasă, cu 3-1. Sebastian Serediuc a deschis scorul pentru Unirea Dej, dar la pauză rezultatul a fost egal, 1-1, după reușita lui Andrei Hațiegan.

În partea a doua, Unirea Dej a punctat prin Alexandru Blaj, minutul 54, și Ionuț Frăsineanu, minutul 88, și s-a calificat în turul 2 al barajelor pentru Liga 2.

Foto: CS Minaur fotbal

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-se-reseteaza-dupa-victoria-facila-cu-cso-cugir-si-calificarea-in-finala-pentru-liga-2-george-zima-trebuie-sa-o-luam-de-la-zero-impres-19185364

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/analiza-marius-avram-motivele-care-au-dus-la-cele-doua-penalty-uri-dictate-eronat-in-dubla-mansa-a-barajului-steaua-mostistea-ulmu-si-sfaturile-de-la-pierluigi-collina-19185348

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-tur-ale-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-3-se-joaca-astazi-stim-deja-primele-doua-echipe-castigatoare-la-masa-verde-19185279

 

Răzvan STÎNGĂ 17 May. 2021, 14:45 Liga 3
Pe aceeași temă