Minaur Baia Mare dispare după ce a ratat promovarea în Liga 2. Primarul Cătălin Cherecheș nu concepe încă un sezon în Liga 3 și a anunțat: ”Din acest moment echipa de fotbal este desființată”

Andrei PASCU 11 Aug. 2020, 20:02 Liga 3
Minaur Baia Mare dispare după ce a ratat promovarea în Liga 2. Primarul Cătălin Cherecheș nu concepe încă un sezon în Liga 3 și a anunțat: ”Din acest moment echipa de fotbal este desființată”

Cătălin Cherecheș, primarul orașului Baia Mare, a anunțat că desființează echipa de fotbat Minaur, după ce a pierdut barajul de promovare în Liga 2 cu Fotbal Comuna Recea. Edilul a precizat că modul în care a fost tratat sezonul și ratarea accederii în eșalonul secund sunt ”o bătaie de joc” la adresa municipiului și celor care au pus toate condițiile la dispoziție.

Cătălin Cherecheș: ”Vreau să vă mulțumesc că v-ați bătut joc de municipiul Baia Mare, doar că la final o să vă dați seama că v-ați bătut joc de voi. Vă garantez că o să simțiți acest lucru!”

Minaur Baia Mare va dispărea, iar toată activitatea va fi mutată către o academie de fotbal, care va funcționa cu titlu gratuit. Mai mult, stadionul din Baia Mare se va închide, iar antrenorul Dorin Toma va primi o ofertă de a deveni coordonatorul academiei. În perioada următoare, a mai declarat primarul Cătălin Cherecheș, vor fi selectați antrenorii pentru centrele de copii și juniori.

În primul rând vreau să vă mulțumesc celor de la echipa de fotbal că v-ați bătut joc de municipiul Baia Mare, doar că la final o să vă dați seama că v-ați bătut joc de voi. Vă garantez că o să simțiți acest lucru!

Din acest moment echipa de fotbal este desființată. Stadionul se închide și intră în reabilitare. Așa se va întâmpla și cu cele două terenuri situate în incinta Colegiul Aurel Vlaicu. Domnul Dorin Toma va fi coordonatorul Academiei de Fotbal pentru copii și juniori. Ne vom desfășura activitatea sub această titulatură de Academia de Fotbal a Municipiului Baia Mare, care va fi cu titlu gratuit pentru toți cei care vor dori și vor fi selectați să își desfășoare activitatea sportivă în cadrul acesteia. Bineînțeles urmează să selectăm antrenorii și să stabilim exact modul în care vom consolida acest lucru.

Consider demis Consiliul de Administrație al clubului, urmând ca în cazul în care membrii acestuia nu își vor înainta demisiile de onoare să procedăm la dizolvarea acestuia prin Consiliul Local, respectiv la numirea noii structuri de conducere, capabilă să managerieze așa cum se cuvine întreaga activitate sportivă și să aducă rezultate pe măsura așteptării întregii comunității”, a declarat Cătălin Cherecheș, conform Baia Mare TV.

Potrivit Axa News, decizia a fost luată luni, după o ședință în care primarul și-a exprimat dezacordul pentru cele întâmplate și a anunțat ceea ce urmează să se întâmple. S-a cerut încă din primul moment rezilierea contractelor în cazul celor din conducere, dar și a jucătorilor.

Barajul cu Fotbal Comuna Recea a semnat sentința echipei Minaur Baia Mare

Meciul tur dintre Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 2-1 (Cristian Bud, minutul 16, și Brian Lemac, minutul 67 / Alin Bota, minutul 86). În retur, Recea a întors calificarea și a câștigat la loviturile de departajare. După 90 de minute a fost 2-1 (Alexandru Mărieş, minutul 11, și Gabriel Oiţă, minutul 45+1 / respectiv Paul Batin, minutul 32), dar s-a ajuns la loteria penalty-urilor, unde cei mai experimentați jucători de la Minaur Baia Mare, Paul Batin și Cristian Bud, au ratat execuțiile.

Minaur Baia Mare a ratat astfel pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 2, în ciuda eforturilor mari făcute de autoritățile locale pentru a se îndeplini obiectivul. În iarnă au fost aduși, în lot, jucători ca Cristian Bud sau Paul Batin, iar în conducere erau numiți Romulus Buia, fost la Recea, sau Tibor Selymes.

În urma retururilor din barajul de promovare în Liga 2 de duminică, Unirea Slobozia (Seria 2) și CSM Slatina (Seria 3) au obținut și ele accederea în eșalonul superior. Au promovat direct Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4).

Foto: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cand-iti-bati-joc-de-fotbal-asa-se-intampla-dorin-toma-nu-si-a-ascuns-dezamagirea-dupa-ce-minaur-baia-mare-a-ratat-promovarea-in-liga-2-care-sunt-sansele-sa-ramana-la-echipa-sezon-19143463

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbal-comuna-recea-va-reprezenta-maramuresul-in-liga-2-dupa-ce-a-trecut-la-loviturile-de-departajare-de-minaur-cristian-bud-si-paul-batin-vedetele-aduse-sa-promoveze-baia-mare-au-ratat-de-la-11-m-19143442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-nu-va-fuziona-cu-minaur-dupa-promovarea-in-liga-2-primarul-octavian-pavel-a-lamurit-situatia-ca-sa-fie-clar-echipa-va-juca-sub-acelasi-nume-avem-licenta-avem-tot-ce-n-19143625

 

 

Andrei PASCU 11 Aug. 2020, 20:02 Liga 3
Pe aceeași temă