Frică reciprocă înainte de Unirea Dej – SCM Zalău. Antrenorii se tem de ”armele secrete” ale fiecăruia. Ce au spus Dragoș Militaru și George Zima înaintea barajului pentru Liga 2

Andrei PASCU 21 May. 2021, 17:49 Liga 3
Frică reciprocă înainte de Unirea Dej – SCM Zalău. Antrenorii se tem de ”armele secrete” ale fiecăruia. Ce au spus Dragoș Militaru și George Zima înaintea barajului pentru Liga 2

SCM Zalău va juca în etapa finală a barajelor pentru promovarea în Liga 2 cu Unirea Dej. Confruntarea tur va avea loc la Dej, pe 22 mai, iar antrenorul formației din Zalău, George Zima, a prefațat partida în urma căreia speră să obțină un avantaj important pentru accederea în divizia a doua.

George Zima: ”Chiar dacă noi avem în lot jucători care au mai jucat în Liga a 2-a, chiar şi Liga 1, nu cred că există favorită în această finală” 

Zima a declarat că ar fi mulțumit și cu un rezultat de egalitate, fiind impresionat de modul în care Unirea Dej s-a exprimat până acum, în primul tur al barajelor, dar și în sezonul regular. Când a venit vorba de plusurile celor de la Unirea Dej, George Zima a declarat că se teme, cel mai mult, de entuziasmul echipei, fiind una dintre cele mai tinere din Liga 3, și de forța ofensivă.

În opinia lui George Zima, ”dubla” va fi una extrem de echilibrată, considerând că nu există favorită înaintea turului.

Întâlnim o echipă tânără, cu mulţi jucători de perspectivă, cu un atrenor tânăr, care îşi doreşte foarte mult. Dincolo de atitudine şi determinare, Unirea Dej are şi calitate. Din ce am observat, Unirea Dej a marcat multe goluri, dar stau destul de bine şi defensiv. Chiar dacă noi avem în lot jucători care au mai jucat în Liga a 2-a, chiar şi Liga 1, nu cred că există favorită în această finală.

Şansele sunt egale. Am ajuns aici după multă muncă care s-a făcut înainte să vin eu, pe calitatea jucătorilor şi pe atitudinea care s-a arătat în aceste două jocuri.  Sunt două meciuri în care se poate întâmpla orice. Trebuie să fim foarte inteligenţi, la fel de pragmatici cum am fost în deplasarea de la Cugir ca să obţinem un rezultat cât mai bun.

Un rezultat pozitiv la Dej ne poate duce mai aproape de Liga a 2-a, dar nu este o certitudine, fiindcă în retur se poate întâmpla orice”, a declarat George Zima pentru Sportul Sălăjean.

Partida tur de la Dej este programată sâmbătă, de la ora 18:00, iar returul o săptămână mai târziu, pe 29 mai.

Dragoş Militaru consideră că SCM Zalău are un plus la capitolul maturitate 

Antrenorul celor de la Unirea Dej, Dragoş Militaru, a declarat la rândul său că într-o finală, cum e ”dubla” cu SCM Zalău, nu există favorită, fiind de aceeași părere cu omologul său. Însă, consideră că adversarii au un oarecare avantaj la capitolul experiență, ceea ce ar putea să se simtă pe parcursul celor două partide.

Într-o finală nu cred că există favorită, doar dacă este diferenţă foarte mare de valoare între cele două echipe. Sunt două meciuri în care se poate întâmpla orice. Dacă în tur nu prinzi cea mai bună zi, mai există o şansă la retur. Toată lumea de la noi îşi doreşte promovarea şi vom da ce este mai bun să promovăm şi să-i dezvoltăm pe aceşti jucători tineri.

În esenţă, acesta a fost obiectivul principal al sezonului,  dar nu  pot să joc o finală şi să spun că nu îmi doresc să ajungem în Liga a II-a. Ne-am dorit să câştigăm cât mai multe meciuri, să ajungem în finală şi să o câştigăm. Noi ne vom face treaba pe toate planurile  şi mai departe vom vedea. Avem un lot tânăr, cu o medie de vârstă de 20 de ani, fără jucători care să mai fi jucat în Liga a 2-a.

Nimeni nu s-a mai aflat în această postură, dar nu este ceva rău, fiindcă jucătorii noştrii sunt tineri şi acesta este momentul lor. Este clar că la capitolul experienţă, lotul Zalăului arată mai bine, cu mulţi jucători care au mai jucat la Liga a 2-a, chiar şi Liga 2”, a declarat Dragoş Militaru pentru Sportul Sălăjean.

SCM Zalău a trecut anterior de CSO Cugir, Unirea Dej de Minaur Baia Mare 

SCM Zalău a obținut calificarea în turul 2 al barajelor pentru Liga 2, după victoria cu CSO Cugir, cu scorul de 5-0 la general (3-0 în tur la ”masa verde” și 2-0 în returul de acasă).

Unirea Dej s-a calificat în ultima etapă a barajelor pentru promovarea în Liga 2, după ce a învins Minaur Baia Mare, cu 3-1 pe teren propriu, în retur. La finalul turului, nimic nu era decis, confruntarea de la Baia Mare s-a terminat cu scor alb, 0-0.

 

 

Andrei PASCU 21 May. 2021, 17:49 Liga 3
Pe aceeași temă