Minaur Baia Mare nu se mai desființează. Clubul a anunțat că își continuă activitatea în Liga 3

Andrei PASCU 15 Aug. 2020, 11:43 Liga 3
Minaur Baia Mare nu se mai desființează. Clubul a anunțat că își continuă activitatea în Liga 3

Minaur Baia Mare părea istorie în urmă cu câteva zile, după afirmațiile primarului Cătălin Cherecheș. Se pare că lucrurile nu mai stau la fel, iar echipa nu va mai fi desființată. Clubul de fotbal Minaur a emis un comunicat prin care anunță că nu se pune problema ca activitatea să fie întreruptă nici la reprezentanta în Liga 3 și nici la centrele de copii și juniori. Mai mult, anunță că echipele ”under” care vor accepta la antrenamente tineri legitimați la Minaur Baia Mare vor fi acționate în judecată.

”În urma evenimentelor petrecute în ultima vreme, CS Minaur Baia Mare aduce la cunoștință faptul că echipa de Liga 3 și echipele centrului de copii și juniori iși continuă activitatea. Drept urmare, în caz de nerespectare a regulamentelor FRF de către celelalte echipe competitoare angrenate în campionatele de copii și juniori (acceptarea la antrenamente a unor jucaători legitimați la clubul nostru), ne vedem nevoiți să acționam în consecință”, se arată în comunicatul emis de Minaur.

Cătălin Cherecheș era ferm și convins: ”Echipa de fotbal este desființată”

Cătălin Cherecheș, primarul orașului Baia Mare, a anunțat că desființează echipa de fotbat Minaur, după ce a pierdut barajul de promovare în Liga 2 cu Fotbal Comuna Recea. Edilul a precizat că modul în care a fost tratat sezonul și ratarea accederii în eșalonul secund sunt ”o bătaie de joc” la adresa municipiului și celor care au pus toate condițiile la dispoziție.

Spunea că Minaur Baia Mare va dispărea, iar toată activitatea va fi mutată către o academie de fotbal, care va funcționa cu titlu gratuit. Mai mult, stadionul din Baia Mare se va închide, iar antrenorul Dorin Toma va primi o ofertă de a deveni coordonatorul academiei. În perioada următoare, a mai declarat primarul Cătălin Cherecheș, vor fi selectați antrenorii pentru centrele de copii și juniori.

În primul rând vreau să vă mulțumesc celor de la echipa de fotbal că v-ați bătut joc de municipiul Baia Mare, doar că la final o să vă dați seama că v-ați bătut joc de voi. Vă garantez că o să simțiți acest lucru! Din acest moment echipa de fotbal este desființată. Stadionul se închide și intră în reabilitare. Așa se va întâmpla și cu cele două terenuri situate în incinta Colegiul Aurel Vlaicu. Domnul Dorin Toma va fi coordonatorul Academiei de Fotbal pentru copii și juniori.

Ne vom desfășura activitatea sub această titulatură de Academia de Fotbal a Municipiului Baia Mare, care va fi cu titlu gratuit pentru toți cei care vor dori și vor fi selectați să își desfășoare activitatea sportivă în cadrul acesteia. Bineînțeles urmează să selectăm antrenorii și să stabilim exact modul în care vom consolida acest lucru.

Consider demis Consiliul de Administrație al clubului, urmând ca în cazul în care membrii acestuia nu își vor înainta demisiile de onoare să procedăm la dizolvarea acestuia prin Consiliul Local, respectiv la numirea noii structuri de conducere, capabilă să managerieze așa cum se cuvine întreaga activitate sportivă și să aducă rezultate pe măsura așteptării întregii comunității”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Minaur Baia Mare va continua în Liga 3 

Minaur Baia Mare a ratat pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 2, în ciuda eforturilor mari făcute de autoritățile locale pentru a se îndeplini obiectivul. În iarnă au fost aduși, în lot, jucători ca Cristian Bud sau Paul Batin, iar în conducere erau numiți Romulus Buia, fost la Recea, sau Tibor Selymes.

Foto: CS Minaur fotbal 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-nu-va-fuziona-cu-minaur-dupa-promovarea-in-liga-2-primarul-octavian-pavel-a-lamurit-situatia-ca-sa-fie-clar-echipa-va-juca-sub-acelasi-nume-avem-licenta-avem-tot-ce-n-19143625

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cand-iti-bati-joc-de-fotbal-asa-se-intampla-dorin-toma-nu-si-a-ascuns-dezamagirea-dupa-ce-minaur-baia-mare-a-ratat-promovarea-in-liga-2-care-sunt-sansele-sa-ramana-la-echipa-sezon-19143463

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbal-comuna-recea-va-reprezenta-maramuresul-in-liga-2-dupa-ce-a-trecut-la-loviturile-de-departajare-de-minaur-cristian-bud-si-paul-batin-vedetele-aduse-sa-promoveze-baia-mare-au-ratat-de-la-11-m-19143442

 

Andrei PASCU 15 Aug. 2020, 11:43 Liga 3
Pe aceeași temă