SCM Zalău se ”resetează” după victoria facilă cu CSO Cugir și calificarea în ”finala” pentru Liga 2. George Zima: ”Trebuie să o luăm de la zero.” Impresiile antrenorului înaintea duelurilor cu Unirea Dej

Răzvan STÎNGĂ 17 May. 2021, 14:07 Liga 3

SCM Zalău a trecut la pas de CSO Cugir, în primul baraj de promovare pentru Liga 2. S-a impus cu 5-0 la general, iar acum se pregătește de duelul cu Unirea Dej, în urma căruia poate ajunge în divizia secundă. Antrenorul celor de la Zalău, George Zima, este mulțumit de ce s-a întâmplat la echipă până în acest moment.

El a preluat clubul chiar după finalul campionatului regular de Liga 3, venind de la Sportul Şimleu Silvaniei. Și-a asumat promovarea în Liga 2, pentru că, în contractul său cu SCM Zalău, este trecută o clauză clară: îndeplinește obiectivul și rămâne la echipă sau pierde și se întoarce la fostul club.

George Zima: ”Ne bucurăm că am ajuns până în ultimul act, dar trebuie să o luăm din nou de la zero” 

Momentan, SCM Zalău nu a avut probleme în acest baraj, în turul 1 cel puțin, mai ales că în prima partidă cu CSO Cugir a beneficiat de victorie la ”masa verde”, cu 3-0, fiindcă adversara a folosit un jucător în stare de suspendare, iar în retur a învins cu 2-0.

”După calificarea la barajul de promovare, acest grup frumos a mai reuşit o performanţă notabila pentru Zalău. Această calificare în finală este una meritorie şi îi felicit pe jucători că au demonstrat în această dublă ca au fost echipa mai bună. Alt aspect pozitiv, pe lângă jocul pragmatic şi inteligent, este faptul că nu am primit gol.

Ne bucurăm că am ajuns până în ultimul act, dar suntem conștienţi că trebuie să o luăm din nou de la zero, să muncim şi mai mult iar la ora jocului să fim mai determinaţi ca până acum”, a declarat George Zima, citat de Sportul sălăjean.

George Zima, mulțumiri pentru ”interimarul” de la care a preluat echipa 

George Zima i-a dedicat victoria antrenorului interimar Vasile Jula, cel care a pregătit echipa în ultimele cinci partide din sezonul regular și în urma căruia a fost numit ”principal”.

Îi felicit pe băieţi şi vreau să dedic această reuşită celui care a calificat echipa la baraj lui Jula și tuturor antrenorilor si jucătorilor care şi-au adus aportul la echipă în acest sezon”, a mai punctat George Zima.

SCM Zalău trebuie să mai treacă de Unirea Dej pentru promovarea în Liga 2 

SCM Zalău va juca, așadar, cu Unirea Dej în barajul decisiv pentru promovarea în Liga 2. Aceasta a trecut runda trecută de Minaur Baia Mare, cu 3-1 la general.

Turul Unirea Dej – SCM Zalău va avea loc pe 22 mai, iar returul, de la Zalău, se va disputa o săptămână mai târziu, pe 29 mai.

Celelalte ”finale” pentru promovarea în Liga 2:

SC Oțelul Galați – Dacia Unirea Brăila
Steaua București – CS Afumați
Vedița Colonești – Corona Brașov
Măgura Cisnădie – Viitorul Șelimbăr

Rezultatele primului baraj sunt disponibile AICI.

Foto: Lucian Danciu

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-cunosc-patru-din-cele-cinci-baraje-de-promovare-in-liga-2-ultimul-semn-de-intrebare-vizeaza-adversara-stelei-19185129

https://liga2.prosport.ro/liga-4/viitorul-simian-a-facut-un-prim-pas-spre-liga-3-mehedintenii-privesc-cu-optimism-jocul-retur-dupa-victoria-cu-minerul-costesti-am-dominat-clar-jocul-iar-scorul-putea-fi-mult-mai-mare-19185349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-bobar-isi-asuma-retrogradarea-resitei-in-liga-3-sunt-responsabil-alaturi-de-antrenori-si-jucatori-considera-ca-totul-s-a-facut-ca-la-carte-in-relatia-cu-vestiarul-si-staf-19185288

Răzvan STÎNGĂ 17 May. 2021, 14:07 Liga 3
Pe aceeași temă