FC Bihor Oradea a încercat o achiziție spectaculoasă. A fost la un pas să semneze cu Ioan Filip

Andrei PASCU 08 Jan. 2024, 19:56 Liga 3
FC Bihor Oradea a încercat o achiziție spectaculoasă. A fost la un pas să semneze cu Ioan Filip

FC Bihor Oradea a fost aproape de o achiziție spectaculoasă în această pauză de iarnă. A purtat discuții cu Ioan Filip, mijlocaș în vârstă de 34 de ani, campion al României cu Oțelul Galați, însă până la urmă a pierdut cursa în detrimentul unei formații din prima divizie.

Deși au avut loc discuții avansate, Ioan Filip a spus ”nu” echipei clasate pe locul 1 în Seria 8 din Liga 3 și a semnat cu FC Botoșani.

FC Bihor Oradea a încercat o mutare spectaculoasă

Ioan Filip s-a despărțit recent de Universitatea Cluj, iar FC Bihor Oradea a făcut eforturi pentru achiziționarea acestuia, conform Bihor Online. Au avut loc discuții intense, s-a ajuns la negocieri avansate în ceea ce privește contractul, însă până la urmă fotbalistul a decis să continue în SuperLiga României, semnând cu FC Botoșani, ultima clasată.

Mijlocașul originar din comuna bihoreană Criștioru de Jos a mai jucat de-a lungul carierei pentru FC Bihor, Oțelul, cu care a fost campion în 2011 și câștigător de Supercupa României, Petrolul, Viitorul Constanța, Debrecen (Ungaria), Dinamo și Gaz Metan.

La Universitatea Cluj a ajuns în februarie 2022 și a promovat în prima divizie în vara aceluiași an. În total, mijlocașul a prins 10 meciuri pentru ardeleni în acest sezon, în prima ligă, până să plece și să semneze cu FC Botoșani.

FC Bihor Oradea, favorită la promovarea în Liga 2

FC Bihor Oradea a adunat 11 victorii și patru remize în primele 15 meciuri din Liga 3, adunând 37 de puncte. E pe locul 1 în Seria 8, iar a doua clasată în serie, SSU Politehnica Timișoara, are 31 puncte. Pe locul 3 se situează CSC Peciu Nou, cu 30 de puncte, astfel că orădenii sunt mari favoriți nu doar în play-off, ci și în barajul de promovare în Liga 2.

Orădenii sunt singurii care nu au pierdut până acum în divizia a treia, în toate cele 10 serii.

Situație financiară foarte bună

Pe lângă partea sportivă, FC Bihor Oradea a terminat anul trecut cu venituri record și le dă clasă chiar și formațiilor din Liga 2. E vorba de sponsorizări, dar și de abonamentele și bilete vândute, dar și suma primită de la FRF pentru parcursul din Cupa României este una consistentă.

Un total de aproximativ 500.000 de euro a atras FC Bihor Oradea în prima parte a sezonului, o sumă impresionată dacă ne raportăm la o echipă din divizia a treia, cuantumul în bani, servicii de transport, cazare, masă și așa mai departe.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-bistrita-nasaut-mutare-importanta-l-a-adus-pe-alin-tegle-19296960

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mircea-diaconescu-este-noul-antrenor-al-afc-campulung-muscel-19296942

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gabi-stan-antrenor-in-liga-3-la-sr-brasov-19296905

https://liga2.prosport.ro/liga-3/razvan-trif-de-la-acs-medias-in-probe-in-superliga-19296873

Andrei PASCU 08 Jan. 2024, 19:56 Liga 3
Pe aceeași temă