Sorin Paraschiv, planuri mari cu Foresta Suceava! Promisiunea fostului fotbalist, după ce a fost numit președinte

Andrei PASCU 20 Aug. 2023, 14:33 Liga 3
Sorin Paraschiv, planuri mari cu Foresta Suceava! Promisiunea fostului fotbalist, după ce a fost numit președinte

Foresta Suceava încearcă să se pregătească de debutul în Liga 3, dar mai e puțin până la prima partidă, o săptămână. Pe ultima sută de metri încearcă formația din Seria 1 să ia deciziile cele mai bune pentru atingerea obiectivului dorit de multe sezoane, promovarea în Liga 2.

Un pas important, care oferă o anumită garanție, este cel al numirii lui Sorin Paraschiv în funcția de președinte executiv. Apoi, a fost anunțat și noul antrenor al Forestei Suceava, Florin Croitoru.

Sorin Paraschiv, planuri mari cu Foresta Suceava

Sorin Paraschiv a vorbit despre cum a acceptat oferta clubului din Liga 3, având garanții că nu vor fi probleme financiare. Cu toate acestea, trebuie precizat că echipa nu o duce bine cu banii, având datorii, lucru cunoscut încă din sezonul trecut.

Au fost și scandaluri interne pe această temă, după ce s-a ratat promovarea în Liga 2, după finala barajului cu CSM Ceahlăul, care a și dus la plecarea antrenorului Dorin Goian și a altor conducători.

În ciuda contextului complicat, dar și al modului în care a început pregătirea de vară pentru Foresta Suceava, Paraschiv se declară încrezător în proiectul pe care l-a discutat înainte să vină, să fie prezentat, urmând ca la echipă, în câteva zile, să sosească și anumiți jucători.

Am găsit un mediu bun aici, avem garanția că nu vor fi probleme financiare. Este foame de fotbal și de rezultate la Suceava, sper ca noi să le oferim.

În scurt timp vom numi un antrenor principal (n.r. – antrenorul a fost deja numit) și vom trece la completarea lotului. Obiectivul principal este legat de prezența în play-off. Urmează, apoi, să gestionăm bine situația în drumul către dorita revenire în Liga 2. Eu am mare încredere în acest proiect”, a spus Sorin Paraschiv la Sport Total FM.

Foresta Suceava se reunise cu numai 17 jucători

Foresta Suceava, care a jucat, după cum aminteam, finala barajului de promovare în Liga 2 sezonul precedent, a avut doar 17 jucători în lot la reunire, la începutul lunii august.

Toma Niga, Matei Cuciureanu, Șerban Nițu, Karime Makongo, Vlad Cimbru, Robert Cucoș, Marius Filip, Sebastian Nechita, Samson Chinwendu, Odoh Chika, Marian Ilie, Ianis Smocot, Robert David, Daniel Corniciuc (venit de la FCSB), Andrei Buceac (venit de la LPS Suceava)m Doru Petrariu (venit de la LPS Suceava) și Daniel Ghiță (venit de la CFR Cluj) au fost la prima ședință de pregătire.

Foresta Suceava are acționari noi

Foresta Suceava a intrat pe mâna unui om de afaceri în această vară, existând discuții și interes în acest sens de câteva luni, în urma unor precizări publice ale primarului Ion Lungu. Deși edilul nu a numit persoana care dorea să cumpere clubul din Liga 3, presa locală a aflat că e vorba de Petrică Negrea.

Sorin Paraschiv a acceptat oferta, cu siguranță, și din acest motiv, chiar dacă nu este clar dacă noul finanțator este chiar Petrică Negrea sau o altă persoană va investi la Foresta Suceava în mod oficial.

Foresta Suceava debutează într-o săptămână în Liga 3

Foresta Suceava nu a avut obiectiv promovarea în Liga 2 în sezonul trecut, ci formarea unei echipe competitive pentru următoarea stagiune. Însă, a ajuns și așa în finala barajului de promovare, pe care a disputat-o în compania CSM Ceahlăul.

După 0-0 acasă, Foresta Suceava a cedat cu 0-2 în deplasarea de la Piatra Neamț și va mai continua în Liga 3 cel puțin un an.

Foresta va începe în weekendul viitor al șaselea sezon consecutiv în Liga 3 după retrogradarea din Liga 2 petrecută în vara anului 2018. Echipa suceveană a fost repartizată de FRF în Seria 1 și va începe sezonul cu un meci în deplasare la Vaslui, cu Rapid Brodoc.

Clubul la care Sorin Paraschiv a fost numit președinte executiv a jucat primul meci oficial în această vară, în Turul 2 al Cupei României, în care a cedat în fața Bucovinei Rădăuți, în deplasare (1-1 la finalul celor 90 de minute, 1-1 la finalul reprizelor adiționale, 6-5 la lovituri de departajare).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Foresta Suceava și Gazeta de Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inainte-modelu-are-un-nou-antrenor-marcel-abaluta-19281037

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19280949

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/campionii-fc-arges-a-trecut-de-vedita-colonesti-in-cupa-romaniei-insa-nu-fara-emotii-alexandru-pelici-am-trait-periculos-pana-la-final-e-bine-ca-ne-am-calificat-19280889

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-croitoru-este-noul-antrenor-al-forestei-suceava-19280884

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

Andrei PASCU 20 Aug. 2023, 14:33 Liga 3
Pe aceeași temă