Sorin Paraschiv urcă în ierarhia unui club, însă coboară două ligi. Echipa din Liga 3 care l-a anunțat pe fostul căpitan al Stelei drept președinte. Adrian Neaga și fratele lui Marius Croitoru îl pot urma

Marius ANGHEL 17 Aug. 2023, 17:38 Liga 3
Sorin Paraschiv urcă în ierarhia unui club, însă coboară două ligi. Echipa din Liga 3 care l-a anunțat pe fostul căpitan al Stelei drept președinte. Adrian Neaga și fratele lui Marius Croitoru îl pot urma

După încă un sezon ratat în Liga 3, la finalul căruia a pierdut în fața Ceahlăului promovarea în Liga 2, Foresta Suceava se reorganizează din nou.

Clubul din Bucovina a început prin a-și anunța noul președinte executiv. Este vorba despre Sorin Paraschiv, care îi ia locul demisionarului Gabriel Clim.

Sorin Paraschiv, președinte executiv la Foresta Suceava

Sorin Paraschiv (42 de ani), ultima dată director sportiv la Chindia Târgoviște, în sezonul trecut, la finalul căruia s-a retrogradat în Liga 2, este noul conducător executiv al Forestei. Anterior, el a fost director sportiv la Voința Turnu Măgurele (transformată apoi în Turris Turnu Măgurele), în Liga 3, și Academica Clinceni, atât în liga secundă, cât și în prima ligă.

Fostul mijlocaș și căpitan al Stelei, fost jucător și la Rimini (ITalia), Unirea Urziceni, Volyn Lutsk (Ucraina), Farul Constanța și Concordia Chiajna, Paraschiv este primul nume nou instalat în funcție la Foresta de către ”noul acționariat” al clubului, după cum anunță Foresta, fără a transmite cine sunt noii acționari!

”Bun venit, Sorin Paraschiv!
Fostul jucător, care a câștigat trei titluri de campion alături de Steaua București și care a ajuns cu „roș-albaștrii” în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 2005/2006, este începând de astăzi noul președinte al clubului ACS Foresta Suceava.
Acesta a fost numit în funcția de președinte de către noul acționariat, care va prelua conducerea clubului pe parcursul săptămânii viitoare. Tot pe parcursul săptămânii viitoare, noua conducere a echipei va organiza o conferință de presă în care va prezenta planul în ceea ce privește activitatea clubului pentru perioada următoare”, sună anunțul Forestei.

Adrian Neaga și Florin Croitoru, alături de Paraschiv la amicalul de pe Areni cu Șomuz Fălticeni

Anunțul vine la o zi distanță după ce Sorin Paraschiv a fost surprins în tribuna stadionului Areni, la meciul amical dintre Foresta și Șomuz Fălticeni, scor 2-1.

Printre puținii spectatori prezenți în tribune s-au numărat și Adrian Neaga, dar și antrenorul Florin Croitoru, ultima oară la Hușana Huși, fratele mult mai cunoscutului Marius Croitoru, acum antrenor la FC Botoșani. Aceștia sunt, potrivit Gazeta de Suceava, în pole-position pentru a prelua conducerea tehnico-administrativă a Forestei.

În tribună s-a aflat și Andrei Ciutac, dar și doi oameni de afaceri care ar fi interesați să se implice la echipa suceveană. Aceștia din urmă au venit la joc alături de Paraschiv, Neaga și Croitoru, deci probabil ei reprezintă ”noul acționariat”, cum transmite Foresta în comunicatul său legat de noul președinte executiv.

  • În sezonul trecut, antrenor a fost Dorin Goian, iar președinte și vicepreședinte au fost Gabriel Clim, respectiv Marian Bordeianu.

Foresta, eliminată din Cupa României din primul meci jucat, începe al șaselea sezon consecutiv în Liga 3

Foresta va începe în weekendul viitor al șaselea sezon consecutiv în Liga 3 după retrogradarea din Liga 2 petrecută în vara anului 2018.

Echipa suceveană a fost repartizată de FRF în Seria 1 și va începe sezonul cu un meci în deplasare la Vaslui, cu Rapid Brodoc.

Printre contracandidatele la promovare se numără FC Bacău, mutată din Seria 2, Bucovina Rădăuți și Știința Miroslava.

Foresta a jucat primul meci oficial în această vară, în Turul 2 al Cupei României, în care a cedat în fața Bucovinei Rădăuți, în deplasare (1-1, 1-1, 6-5 la lovituri de departajare).

Sâmbătă, de la ora 11:30, Foresta va juca în deplasare un amical cu Știința Miroslava.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Foresta Suceava și Gazeta de Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/probleme-mari-de-la-foresta-suceava-dorin-goian-si-a-dat-demisia-19274846

Marius ANGHEL 17 Aug. 2023, 17:38 Liga 3
Pe aceeași temă