Situație explozivă la Foresta Suceava! Dorin Goian, președintele și vicepreședintele și-au dat demisia, făcând dezvăluiri despre modul în care acționează Consiliul Director: ”Dreptul de semnătură a fost dat secretarei. Dacă aș rămâne, aș fi parte la hoție”

Andrei PASCU 12 Jun. 2023, 15:51 Liga 3
Situație explozivă la Foresta Suceava! Dorin Goian, președintele și vicepreședintele și-au dat demisia, făcând dezvăluiri despre modul în care acționează Consiliul Director: ”Dreptul de semnătură a fost dat secretarei. Dacă aș rămâne, aș fi parte la hoție”

Foresta Suceava a ratat și în acest sezon promovarea în Liga 2, cedând în finala barajului cu CSM Ceahlăul (scor 0-2), motiv pentru care au venit primele demisii.

Antrenorul Dorin Goian și președintele Gabriel Clim au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că renunță la pozițiile lor.

În același timp, de la club și-a anunțat plecarea și vicepreședintele Marian Bordeianu.

Dorin Goian, Gabriel Clim și Marian Bordeianu și-au înaintat demisiile de la Foresta Suceava!

Eșecul în sine al echipei de pe plan sportiv, anume că nu s-a reușit promovarea în Liga 2, a fost un argument mai mult sau mai puțin important pentru care Dorin Goian s-a dat, pentru a doua oară, de-o parte din poziția de antrenor al clubului sucevean.

Însă, pe lângă acest detaliu, pe parcursul sezonului de Liga 3 au fost probleme la nivel intern, chiar foarte mari, anumiți oameni din club nedorind, conform lui Goian, binele echipei, ci binele personal, prin care s-a reușit și s-a dorit doar obținerea unor bani în interes personal.

Dorin Goian a punctat că acele persoane din cadrul membrilor fondatori sunt de vină, făcând trimitere la Ion Lozovan, Andrei Ciutac și Mihai Ungureanu. Ultimii doi au renunțat la funcțiile de președinte și vicepreședinte după eșecul promovării de anul trecut, din vara lui 2022, dar acum sunt parte din Consiliul Director și au putere de influență.

Dorin Goian, afirmații puternice după plecarea de la Foresta Suceava: ”Renunțam chiar dacă am fi promovat în Liga 2”

Dat fiind faptul că sunt parte din oamenii care au fondat clubul, deși și-au dat demisiile de pe pozițiile amintite, ei au rămas în cadrul proiectului. Au fost făcute afirmații grave, mai ales că, potrivit lui Dorin Goian, Gabriel Clim și Marian Bordeianu, președintelui i-a fost retras dreptul la semnătura din bancă, unde are fondurile clubul și a primit această putere o secretară.

Dorin Goian a declarat că era decis să renunțe la poziția de antrenor și dacă ar fi promovat Foresta Suceava în urma finalei cu CSM Ceahlăul.

Eu am venit cu Gabriel Clim președinte, așa că etic, moral, plec cu el. Încă un motiv pentru care plec e că nu voi putea lucra cu acești oameni care, din păcate, sunt membri fondatori la acest club.

Au un singur scop, acela de a suge (n.r. – bani) cât mai mult. Îmi pare rău că Suceava a rămas o mână de oameni, dar cât timp aceste persoane sunt la conducere, eu, dacă aș rămâne la echipă, practic aș face parte la hoție și nu vreau.

Suceava, dacă se poate, trebuie să facă o echipă din Liga 4, din Liga 5, în care să fie trei membri fondatori suceveni. Să aibă puterea să se retragă, să vină altcineva dacă e nevoie apoi. Nu contează cât va dura până când va promova, dar e important să fie formată din suceveni, care vor o echipă a orașului, care nu au interes față de bani publici, să fie oameni corecți.

Indiferent dacă promovam acum sau nu, noi aveam același discurs! Am fi plecat din nou! Când s-a întâmplat ce s-a întâmplat la club în aprilie, când a fost președintele scos iar de la semnătură, am spus gata, așa ceva nu se poate! Este inadmisibil. Vă spun sincer că la fel procedam dacă promovam în Liga 2, dar aveam o bucurie în suflet.

Decizia era aceeași!”, a spus Dorin Goian la conferința de presă.

Președintelui Gabriel Clim i-a fost luat dreptul de semnătură la Foresta Suceava

Proiectul prin care Foresta Suceava a primit bani de la primărie a fost conturat de Dorin Goian, Gabriel Clim și Marian Bordeianu, iar ulterior lui Clim i-a fost retras dreptul de semnătură. În acest moment nu se știe exact cum au fost cheltuiți banii, dar e clar că Foresta Suceava are foarte multe datorii.

După anunțul că aceste trei nume vor pleca din club, conform lui Gabriel Clim mulți sponsori au anunțat că se detașează de echipa din Liga 3. Nu este prima dată când îi este ridicat dreptul la semnătură, același lucru având loc și în finalul anului trecut, dar situația s-a reglat după câteva zile.

Vreau să vă spun că îmi pare rău că s-a ratat această promovare. Nu e corect ce s-a spus, că nu s-a dorit promovarea. Credeam că va fi bine, am fost peste Piatra Neamț și în campionat, nu ne-a bătut cinci meciuri, a fost play-off-ul acesta în care am avut și mulți accidentați. S-a jucat și cu șase copii, nu am avut soluții, lotul a fost restrâns. Îmi pare rău că nu s-a promovat și sper ca oamenii care vor veni să facă lucruri mai bune (…).

În continuare, după baraj, nimeni nu a venit să le spună jucătorilor ce se întâmplă. Mulți jucători își termină contractele acum, la 30 iunie. Mai rămân șase-șapte jucători cu contract, nu a venit nimeni să spună ce se întâmplă, nu știm nimic.

Se pot vedea datoriile foarte ușor. Din banii care au venit de la primărie, din prima tranșă de la primărie, nu s-au plătit furnizor, masă, cazare, nimic. În momentul în care am făcut proiectul la primărie… .

În vară, înainte de a prelua clubul, clubul s-a împrumutat la un om din București, cu 60.000-65.000 de euro. Am achitat cam 20.000 de euro către acest domn și trebuia respectat termenul. În aprilie a cerut diferența, am spus că nu se poate, totul a fost din sponsorizări până atunci, iar acum sunt banii primăriei și nu se putea plăti.

A venit domnul Ion Lozovan și a spus că a băgat bani în club și are nevoie de o anumită sumă de bani și i-am spus că nu îi pot da din banii primăriei, că nu se pot justifica și atunci, a doua zi, am fost scos de la semnătură. Din Consiliul Director fac parte Ion Lozovan, Andrei Ciutac, Mihai Ungureanu.

Nu puteam să îmi dau demisia în aprilie, ar fi plecat toți fotbaliștii. Când am venit noi, în lot mai erau șapte fotbaliști. Au venit apoi pentru Dorin și pentru mine. Dacă noi plecam în aprilie, când mi s-a luat dreptul de semnătură, era un haos mare și nu știam dacă terminam campionatul.

Anul acesta nu s-a plătit nimic, furnizor, cazare, masă, sunt datorii de 200.000 – 250.000 de lei. Primarului îi mulțumim, el știe de aceste probleme. Proiectul e pe mine și pe vicepreședinte, nu știm cine va face decontul, cine va semna. Trebuia să facă ei proiectul, să ia ei banii, să facă ei ce știu (n.r. – oamenii din cadrul Consiliului Director). Dar noi am făcut proiectul și nu știm ce s-a întâmplat cu banii.

Nu știu ce va fi, cine va gestiona banii. Nu știu cine va veni acum să ia clubul, dacă va ieși cineva din rândul membrilor fondatori, mai ales dacă ținem cont de datoria asta. Cine vine, ar lua datoriile și nu știu cine ar face pasul acesta.

Acționarii nu au adus bani în club, doar din sponsorizări au fost bani, mulți. S-au plătit datorii, dar sponsorii au venit pe numele lui Dorin Goian, al meu și au dat bani. O parte din sponsori nu a mai dat bani după ce am anunțat noi că plecăm.

Doar opt jucători mai sunt sub contract. Au spus că mai rămân doar dacă o să continui eu, dacă nu, vor rezilia. Mulți jucători așteaptă să vadă dacă mai semnează sau nu. Luni m-am văzut cu tot lotul, dar nimeni nu a anunțat ce se va întâmpla. Le-am spus noi ce am considerat și asta a fost. Jucătorii care sunt sub contract sunt de bază.

Am venit la Suceava pentru că am crezut că oamenii care sunt parte din comitetul fondator vor face un pas în spate, dar nu s-a făcut. Am crezut că vom putea promova, dar în viață, când nu se trage la aceeași căruță, nici Dumnezeu nu te mai ajută”, a spus Clim despre situația de la Foresta Suceava.

Marian Bordeianu, precizări despre ce s-a întâmplat la Foresta Suceava

Marian Bordeianu a detaliat și situația ridicării dreptului la semnătură a președintelui, care a fost picătura care a umplut paharul pentru cei trei, care acum și-au anunțat plecarea de la Foresta Suceava:

Domnului Clim i s-a luat dreptul la semnătură de la bancă, pentru plățile către terți, a fost pusă secretara clubului în locul președintelui, de către acei membri fondatori. Spun asta să se știe exact. Consiliul Director a decis ca domnul Clim să fie scos de la bancă, practic nu mai are putere de semnătură și din aprilie și până acum așa am continuat.

În momentul în care a fost îndepărtat cu dreptul de semnătură, ca și consecință trebuia să prezinte demisia, dar am stat și ne-am întâlnit, am vorbit dacă e ok să facem asta. Bulversam jucătorii, transmiteam…”.

Foresta Suceava a fost la 90 de minute de promovarea în Liga 2!

Foresta Suceava nu a avut obiectiv promovarea în Liga 2 în sezonul recent încheiat, ci formarea unei echipe competitive pentru următoarea stagiune. Însă, a ajuns și așa în finala barajului de promovare, pe care a disputat-o în compania CSM Ceahlăul.

După 0-0 acasă, Foresta Suceava a cedat cu 0-2 în deplasarea de la Piatra Neamț și va mai continua în Liga 3 cel puțin un an.

Conferința de presă integrală

Video: Știri Suceava

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-si-foto-peste-30-000-de-spectatori-au-asistat-la-meciurile-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-a-fost-nebunie-la-hunedoara-si-piatra-neamt-dar-nici-resita-nu-s-a-lasat-mai-prej-19274471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-tunari-alexandria-resita-corvinul-au-promovat-in-liga-2-19274361

https://liga2.prosport.ro/liga-4/slatina-timis-campioana-la-caras-severin-am-reusit-mi-s-a-spus-de-atatea-ori-ca-este-o-nebunie-ceea-ce-ne-dorim-noi-19274832

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-din-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-41-de-campioane-judetene-si-regina-bucurestiului-maramuresul-si-tulcea-au-fost-ultimele-judete-care-si-au-aflat-reprezentanta-19274785

https://liga2.prosport.ro/liga-4/scm-ramnicu-valcea-a-realizat-eventul-in-valcea-si-se-focuseaza-pe-promovarea-in-liga-3-gabriel-mangalagiu-am-alergat-mult-timp-dupa-sparta-dar-am-rezolvat-campionatul-19274813

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-manu-si-cs-tunari-discuta-prelungirea-contractuala-19274793

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-primeste-bani-de-la-consiliul-judetean-ialomita-19274787

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-prima-achizitie-a-verii-19274763

Andrei PASCU 12 Jun. 2023, 15:51 Liga 3
Pe aceeași temă