Florin Croitoru, noul antrenor al Forestei Suceava. Prima sa reacție după ce a semnat: ”Ne-am înhămat deja la muncă.” Obiectivul echipei

Narcis POHOAȚĂ 18 Aug. 2023, 12:02 Liga 3
Florin Croitoru, noul antrenor al Forestei Suceava. Prima sa reacție după ce a semnat: ”Ne-am înhămat deja la muncă.” Obiectivul echipei

Foresta Suceava va fi pregătită în sezonul viitor de Liga 3 de Dan Florin Croitoru. Antrenorul în vârstă de 44 de ani, fratele mai mare al lui Marius Croitoru, cel care activează în SuperLigă la FC Botoșani, a preluat banca tehnică a formației bucovinene și va debuta la noua echipă sâmbătă, 19 august, într-un meci amical împotriva Științei Miroslava.

Florin Croitoru este noul antrenor al Forestei și vorbește despre strategia pe termen lung a clubului

Cunoscător al Seriei 1 din Liga 3, după ce a activat în ultimii ani la Hușana Huși, Știința Miroslava, CSM Pașcani sau Dante Botoșani, antrenorul Florin Croitoru a pregătit în sezonul trecut echipa de Liga a 4-a ieșeană Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași. Cu aceasta, a câștigat Cupa României pe plan județean și s-a clasat pe locul 2 în campionat.

Noul antrenor al Forestei, pe care clubul nu l-a prezentat oficial, a declarat pentru Liga2.ro că strategia clubului sucevean este pe termen de cel puțin doi ani, cu obiectiv de promovare în Liga 2 la sfârșitul sezonului 2024-2025.

  • Joi, 17 august, clubul Foresta a anunțat oficial cooptarea lui Sorin Paraschiv în funcția de președinte executiv.

”Este o nouă provocare pentru mine, o provocare frumoasă. Mă bucur tare mult că am fost ales de către noua conducere a clubului din Suceava și sper ca împreună să ne îndeplinim obiectivul. Sorin Paraschiv se va ocupa de echipă pe viitor, el a apelat la mine și ne-am înhămat deja la muncă.

Este un proiect pe termen lung, pe cel puțin doi ani. Primul obiectiv al nostru este ca în sezonul acesta să formăm o echipă competitivă, care în campionatul următor să se poată bate la promovare. Sigur, Foresta este un nume în Liga 3 și toată lumea așteaptă rezultate. Dar lumea trebuie să înțeleagă că este un nou început. Trebuie să facem lucrurile corect, să avem răbdare pentru a forma o echipă competitivă. Vom încerca să fim în primele patru la finalul campionatului, dar obiectivul este crearea unei echipe pentru ca anul viitor să putem promova”, a declarat Florin Croitoru pentru Liga2.ro.

Foresta va trage la play-off încă din primul sezon de Liga 3

Foresta a rămas fără mulți jucători din sezonul trecut, unul în care s-a ajuns până în faza finală a barajului de promovare în Liga 2, pierdut la Piatra Neamț cu Ceahlăul, iar noul antrenor vrea să-și completeze lotul cu mai mulți tineri, care să crească în cadrul clubului.

”Gândiți-vă că am rămas cu puțini jucători din fosta echipă și încercăm să formăm un lot competititv. Trebuie să aducem jucători tineri, care să crească și să dea o identitate clubului. În momentul de față, Niga (n.r. – Toma Niga, portar de 26 de ani pe care Foresta îl vindea în 2017 la FCSB, iar mai apoi era cedat la Academica Clinceni și FC Hermannstadt) este cel mai experimentat jucător din lot, iar în rest sunt tineri, dar cu ceva experiență la nivelul Ligii 3. Chiar dacă timpul este scurt, încercăm să completăm lotul. Este greu, pentru că majoritatea jucătorilor sunt sub contract, dar eu mi-aș dori întăriri pe toate posturile. Sperăm ca până în iarnă să fim cât mai aproape de plutonul fruntaș, iar anul viitor să putem completa lotul astfel încât să urcăm cât putem de mult în clasament”, a mai spus Florin Croitoru, care va lucra la Foresta cu Petre Sinescu și Horațiu Popa, doi colaboratori pe care i-a avut alături mai mereu în ultimii ani.

Dan Florin Croitoru va debuta pe banca Forestei într-un amical cu Știința Miroslava, meci programat sâmbătă, 19 august, de la ora 11:30, la Uricani.

Croitoru (foto, al doilea din stânga) a asistat din tribună inclusiv la amicalul disputat miercuri de Foresta, pe Areni, cu Șomuz Fălticeni, câștigat cu 2-1. Alături de el s-au aflat și Sorin Paraschiv și Adrian Neaga.

Foresta, eliminată din Cupa României din primul meci jucat

Foresta va începe în weekendul viitor al șaselea sezon consecutiv în Liga 3 după retrogradarea din Liga 2 petrecută în vara anului 2018.

Echipa suceveană a fost repartizată de FRF în Seria 1 și va începe sezonul cu un meci în deplasare la Vaslui, cu Rapid Brodoc.

Printre favoritele la promovare în noul sezon se numără FC Bacău, mutată din Seria 2, Bucovina Rădăuți și Știința Miroslava.

Foresta a jucat primul meci oficial în această vară, în Turul 2 al Cupei României, în care a cedat în fața Bucovinei Rădăuți, în deplasare (1-1, 1-1, 6-5 la lovituri de departajare).

Foto: Steaua Magică Iași și Gazeta de Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sorin-paraschiv-presedinte-la-foresta-suceava-19280848

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-oradea-victorie-contra-sanatatea-cluj-2-0-19280860

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-s-a-intarit-serios-si-viseaza-din-nou-la-liga-2-19279738

Narcis POHOAȚĂ 18 Aug. 2023, 12:02 Liga 3
Pe aceeași temă