Sorin Bălu s-a despărțit de Progresul Pecica, după eșecul suferit în fața fostei sale echipe! Pilan: ”O să tragem linie și în ceea ce privește lotul de jucători”

Călin MNERIE 14 Nov. 2021, 10:00 Liga 3
Sorin Bălu s-a despărțit de Progresul Pecica, după eșecul suferit în fața fostei sale echipe! Pilan: ”O să tragem linie și în ceea ce privește lotul de jucători”

Progresul Pecica a cedat, sâmbătă, cu 1-4 pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița, iar Sorin Bălu (44 de ani) s-a arătat extrem de dezamăgit de rezultat, dar și de prestația echipei sale împotriva fostei formații pe care a antrenat-o. Doar că nu va exista o șansă a revanșei pentru antrenorul timișorean, care s-a și despărțit amiabil de divizionara terță arădeană la finalul zilei.

Sorin Bălu s-a despărțit de Progresul Pecica

Rezilierea dintre Progresul Pecica și Sorin Bălu a și fost semnată de ambele părți, iar de luni de echipă se vor ocupa ”secunzii” lui Bălu, Laurențiu Telescu, Ioan Bănățan și Dan Țapoș.

Îi mulțumim pentru colaborare domnului Bălu, credeam că colaborarea noastră va dura mai mult. Rezultatele și jocul de azi au cântărit în luarea acestei decizii, amiabile, ne-am despărțit prieteni. O să tragem linie și în ceea ce privește lotul de jucători după ultimele două meciuri ale anului, în care întâlnim echipele de pe primele două locuri ale campionatului”, a declarat Cristian Pilan, directorul sportiv al pecicanilor.

  • Pecica obținuse două victorii (2-1 cu Bisnov și 2-1 la Periam) și o remiză (0-0 cu Frontiera Curtici) înaintea acestui eșec cu Dumbrăvița.

Pecica, pe locul 5 în Seria 8 a Ligii 3, dar mai poate pica o poziție

După 12 etape trecute în acest sezon, Progresul Pecica ocupă locul 5 din 9 în clasamentul Seriei a 8-a a Ligii 3, cu 13 puncte strânse în 11 meciuri, cu cinci mai puțin decât ultimul loc de play-off (4), deținut de CSC Dumbrăvița.

Mai mult, dacă Cermeiul câștigă restanța de la Avântul Periam, Progresul mai poate cădea o poziție.

Bălu îl înlocuise în vară pe banca ”galben-albaștrilor” pe Dan Stupar, care a preluat-o pe Unirea Ungheni, în județul Mureș, fiind pe locul 3 în Seria a 9-a, după CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir.

  • În 2021, Progresul Pecica mai are meciuri cu Crişul Chişineu Criş (acasă) și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (acasă), între ele, în runda a 14-a, urmând să stea. În 2022, în sezonul regular, va mai avea jocuri cu Gloria Lunca-Teuz Cermei (deplasare), Şoimii Lipova (acasă) și Pobeda Star Bisnov (deplasare).

Bălu, resemnat după Pecica – Dumbrăvița 1-4: ”Trebuie să fim corecți și să spunem că ne-au fost net superiori astăzi”

Progresul Pecica a rămas fără punct din ”dubla” din acest sezon cu CSC Dumbrăvița. După 2-0 pe ”Ștefan Dobay”, timișenii s-au impus și mai clar pe arena ”Pădurice”: 4-1. Eșecul este cu atât mai usturător cu cât Sorin Bălu, Marco Enciu, Laurențiu Telescu, Cristian Podină sau Adrian Ștefan ar fi putut să-i ”fure” chiar fostei formații locul de play-off.

Dar, trupa lui Cosmin Stan a fost destul de autoritară, iar când Țugulescu a luat cartonașul roșu era limpede că meciul e decis. ”Sunt dezamăgit pentru că aveam o șansă să intrăm în play-off. Dacă îi băteam astăzi pe Dumbrăvița, treceam peste ei în clasament, dar trebuie să fim corecți și să spunem că ne-au fost net superiori astăzi. Au câștigat fără drept de apel”, a spus Bălu la finalul partidei.

Întrebat ce nu a mers în jocul echipei sa, fostul ”secund” al lui Ionuț Popa la ACS Poli, a spus: ”Sincer, cred că primul gol, luat din fază fixă, pe o greșeală de poziționare a unuia dintre elevii mei, ne-a tăiat din elan. Când iei un gol atât de prostesc chiar în primele minute e greu să te montezi apoi. Oricum, ne-am dorit astăzi să câștigăm, dar Dumbrăvița nu ne-a dat nici o șansă. Am jucat și în zece oameni din minutul 35, dar și în 11 contra 11 era greu…ce să mai! Altceva nu mai vreau să spun, sunt pur și simplu dezamăgit.”

  • Marco Enciu (73 – penalty) a înscris pentru Progresul Pecica, în timp ce pentru CSC Dumbrăvița au marcat Luca Bodri (7), Alexandru Tismonar (27), Dragan Paulevici (60) și Costel Zurbagiu (76). Țugulescu de la Pecica a fost eliminat cu cartonaș roșu direct în minutul 38.

Progresul Pecica: Zamfir – Țugulescu, Wild, Podină – Tambor (R. Bănățan 46′), Oancia, Saizu (Ștefan 46′), Onișor (Răchită 46′) – Arsene – Enciu (O. Bănățan 80′), Capătă (Moraru 61′)
Rezervă neutilizată: Burtic

Antrenor: Sorin Bălu

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Kot (A. Andrei 84′), Zurbagiu, Bain – Berivoescu (Motreanu 75′), Tismonar (Dobie 75′), Maric, Ghinescu – Martinov (Gologan 75′), Paulevici (Degău 81′), L. Bodri
Rezerve neutilizate: Ciui – Pituc

Antrenor: Cosmin Stan

REZULTATELE etapei a 12-a a Ligii 3 și CLASAMENTUL Seriei 8

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-12-11-meciuri-au-loc-astazi-in-care-evolueaza-si-doi-dintre-cei-zece-lideri-afc-odorheiu-secuiesc-si-cs-hunedoara-19209719

Călin MNERIE 14 Nov. 2021, 10:00 Liga 3
Pe aceeași temă