Progresul Pecica s-a despărțit și de Laurențiu Telescu și caută antrenor! De la echipa arădeană au plecat încă trei jucători. ”Nu mai avem obiectiv în aceste ultime trei etape din sezonul regular și nici în play-out”

Călin MNERIE 14 Dec. 2021, 16:01 Liga 3
Progresul Pecica s-a despărțit și de Laurențiu Telescu și caută antrenor! De la echipa arădeană au plecat încă trei jucători. ”Nu mai avem obiectiv în aceste ultime trei etape din sezonul regular și nici în play-out”

Odată cu eșecul din ultimul meci al anului, 0-3 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, șansele celor de la Progresul Pecica la un loc de play-off s-au redus simțitor. Șase puncte în trei meciuri sunt foarte greu de recuperat, așa că formația ”galben-albastră” își reconfigurează, cumva, traseul pentru partea a doua a sezonului de Liga 3.

Pecica s-a despărțit și de antrenorul secund și de trei jucători

După ce s-a despărțit de antrenorul Sorin Bălu la începutul lunii noiembrie, a venit și rândul ”secundului” Laurențiu Telescu să plece, și, odată cu el, alți trei fotbaliști timișeni, pentru care a garantat fostul tehnician.

Am reziliat amiabil contractele cu Laurențiu Telescu, Cosmin Saizu, Cristian Podină și Adrian Ștefan. Le mulțumim pentru ceea ce au făcut pentru clubul nostru și le urăm succes la noile echipe. Cu Saizu, Podină, Telescu și Ștefan. Dintre jucătorii din județul Timiș au mai rămas Enciu și Oancia. Nu mai avem obiectiv în aceste ultime trei etape din sezonul regular și nici în play-out, dar sigur că ne vom completa lotul cu ceva jucători, în special cu profil defensiv, după ce alegem noul antrenor. Monitorizăm și câțiva jucători din județ, sunt ceva fotbaliști interesanți la câteva echipe, vedem ce vom face după Crăciun”, a mărturisit Cristian Pilan, directorul sportiv al pecicanilor.

Viitorul antrenor al Progresului va fi un arădean

Într-adevăr, după plecările lui Telescu și Podină, linia de fund a Progresului are de suferit, cu atât mai mult cu cât la jumătatea turului a părăsit echipa și Gabor. Saizu e mijlocaș central, iar Ștefan, fotbalist de bandă, acolo unde echipa din Pecica ar putea identifica soluții interne din rândul juniorilor.

Însă, problema cea mai spinoasă rămâne cea a viitorului antrenor, care, în proporție de 90 la sută, va fi arădean.

Ne dorim un antrenor, căutăm zilele acestea, avem o listă de cinci candidați și vrem ca până la sărbători să rezolvăm și acest lucru. Ne-am dori un antrenor care să știe și să vrea să lucreze cu juniorii, să promoveze copii din propria pepinieră și să-i îndrume în carieră. Suntem mulțumiți că avem astfel de copii la Pecica. De exemplu, Robert Bănățan a fost în probe la CFR și a fost acceptat, dar nu prea vrea el să plece, are doar 15 ani și jumătate. Noi ne dorim să rămână, să joace cât mai mult și sigur va crește mai repede printre seniori, mai ales la Liga a treia une este o competiție puternică”, a adăugat Pilan.

Până la Crăciun, fotbaliștii pecicanilor ar trebui să-și încaseze și ultimii bani pe anul în curs.

Progresul Pecica, pe locul 6 în Seria 8, cu șanse doar teoretice la play-off

După 13 meciuri disputate în acest sezon, în 15 etape, Progresul Pecica a strâns 16 puncte și se află pe locul 6 din 10 în Seria a 8-a a Ligii 3, ultimul loc care după ce în play-off, 4, fiind ocupat în acest moment de CSC Dumbrăvița (22 puncte). Între ele se situează Gloria Lunca Teuz Cermei, cu 18 puncte acumulate în 14 jocuri. Liderul seriei este CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cu 32 de puncte, care e deja calificată matematic în play-off, unde este matematic și ocupanta locului 2, Crișul Chișineu Criș (29 puncte).

În ultimele trei etape rămase de disputat din sezonul regular, în 2022, Progresul Pecica mai are de jucat cu Gloria Lunca Teuz Cermei (locul 5, deplasare, 12 martie), Şoimii Lipova (locul 3, acasă, 19 martie) și Pobeda Star Bisnov (locul 7, deplasare, 26 martie).

La finalul sezonului regular, primele patru clasate merg în play-off, iar următoarele cinci clasate din Seria 8, fiindcă această grupă este incompletă după falimentul celor de la ACS Poli, vor evolua în play-out, unde obiectivul va fi evitarea ultimului loc, direct retrogradabil.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/crisul-chisineu-cris-si-a-atins-obiectivul-stagional-prin-calificarea-in-play-off-ul-ligii-3-am-gasit-calea-spre-performanta-dar-nu-avem-presiunea-promovarii-19214096

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-ghiroda-si-giarmata-vii-surpriza-seriei-a-8-a-din-liga-3-ambitii-mari-la-echipa-comunala-de-langa-aeroportul-din-timisoara-ar-fi-o-bucurie-pentru-noi-sa-promovam-19213781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cat-mai-costa-lupta-la-promovare-in-liga-3-bugetul-de-care-dispune-cs-hunedoara-una-dintre-favoritele-certe-la-accederea-in-liga-2-19214164

https://liga2.prosport.ro/liga-3/banel-nicolita-se-tine-de-cuvant-cs-faurei-se-transforma-drastic-in-aceasta-iarna-se-fac-zeci-de-transferuri-si-au-inceput-negocierile-pentru-atragerea-unui-sponsor-19214126

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sorin-balu-s-a-despartit-de-progresul-pecica-dupa-esecul-suferit-in-fata-fostei-sale-echipe-pilan-o-sa-tragem-linie-si-in-ceea-ce-priveste-lotul-de-jucatori-19209946

Călin MNERIE 14 Dec. 2021, 16:01 Liga 3
Pe aceeași temă