Artizanul promovării echipei CSC Dumbrăvița în Liga 3 face un pas înapoi. Sorin Bălu (43 de ani), fost colaborator al regretatului Ionuț Popa pe banca prim-divizionarei ACS Poli, nu mai este antrenorul timișenilor după eșecul de la Chișineu Criș (scor 1-2), al patrulea în turul campionatului și o prezență pe locul 5, la 8 puncte de liderul Șoimii Lipova.
Deși obiectivul declarat al grupării de la marginea Timișoarei nu era promovarea, așteptările erau ceva mai mari pentru acest sezon.
În weekend, nimic nu prevestea decizia lui Bălu, care – însă – luni a ajuns la un acord de reziliere a înțelegerii sale cu conducerea clubului. Printre motive, pe primul plan a fost trecut cel al schimbării conducerii comunei după alegerile locale de pe 27 septembrie.
„Ieri am mers la stadion cu gândul de a renunța la funcția de antrenor, am simțit că ciclul meu la Dumbrăvița a ajuns la final. Din păcate, după 3 ani și 4 luni petrecute la Dumbrăvița, cu care am promovat în Liga a 3-a și cu care am fost fruntaș tot timpul, ajungând chiar în anticamera eșalonului doi în anul promovării Reșiței, mă aflam într-un punct în care am simțit că nu mai pot continua. Ceva s-a rupt și asta s-a întâmplat imediat după alegerile locale, când s-a schimbat primarul și viceprimarul, la acea dată Dumbrăvița fiind pe primul loc.
Eu am avut o relație excelentă cu președintele Macavei, cu viceprimarul Miklos și primarul Malac, am fost susținut permanent și am comunicat permanent cu ei. Este normal ca cei care asigură bugetul echipei să știe tot ce se întâmplă la echipă, să le aduc la cunoștiință tot timpul ideile mele și a fost o satisfacție să văd că și le însușeau. Jucătorii aduși la solicitarea mea s-au simțit respectați la Dumbrăvița, întotdeauna au primit ceea ce li s-a promis și nu au fost probleme. Dar, imediat după alegeri au început să aibă îndoieli, erau tot timpul nedumeriți cu privire la viitor, se temeau că nu își vor primi banii. Această stare psihică s-a răsfrânt în pregătirea lor și în jocul echipei. Cu tot efortul meu nu am reușit să îi capacitez la maxim, au mai venit și accidentările, numeroase și destul de serioase la jucători importanți și ne-am trezit cu insuccese pe linie.
Așa că, în opinia mea, ar fi trebuit un șoc la echipă și acesta a fost gândul meu când m-am dus să discut cu conducerea. La rândul lor, și eu au fost de acord că ceva trebuie făcut. Ne-am despărțit amiabil, corect și decent pentru toată lumea, ne-am strâns mâinile și ne vedem fiecare de drumul lui. Le doresc tot ce e mai bun, să continue și să dezvolte proiectul frumos de la Dumbrăvița”, a declarat Bălu.
În ultimul deceniu, tehnicianul timișorean a fost mereu implicat în viața echipelor din județul Timiș și, probabil, nu va trece mult timp până nu-și va găsi un nou angajament.
„Nu voi sta mult pe margine, vreau să muncesc la un club cu obiectiv, fie că acesta este promovarea sau menținerea într-un eșalon. Asta înseamnă implicare din partea tuturor, conducere și jucători, eu nu pot antrena o echipă de mijlocul clasamentului, fără obiectiv. Înainte de Dumbrăvița, am avut obiectiv la Liga 1 ca secund al lui Ionuț Popa la ACS Poli. Respectiv acela de a ne salva de la retrogradare, chiar plecând și de la -14 puncte în clasament. Era o misiune imposibilă, dar am îndeplinit-o și, mai mult, am jucat finala Cupa Ligii cu Dinamo care ne-a învins cu 2-0 și – în același timp – am fost eliminați în semifinale Cupei de Astra care era campioana en-titre.
În cariera mea de antrenor, începută acum 15 ani, am pornit de la juniorii lui Electrica și am avut promovări din județ în Liga a 3-a sezoane bune, la Sânandrei, Recaș, Becicherecu Mic sau Dumbrăvița. În Liga a 2-a am antrenat la Caransebeș și am fost secundul regretatului Ionuț Popa la Poli, în Liga 1. Peste tot am avut obiectiv, l-am îndeplinit sau l-am pornit și s-a continuat de alții, precum a fost la Făget sau Recaș. Așadar, voi merge foarte motivat și pregătit la următoarea echipă, dornic să fac performanță, voi fi mai puternic și implicat să îmi îndeplinesc obiectivul pe care îl voi avea”, a adăugat fostul „principal” al Dumbrăviței.
Cel puțin pentru ultima etapă a acestui an, runda a 10-a a Ligii 3, prima etapă a returului, în care Dumbrăvița joacă în deplasare la Fortuna Becicherecu Mic, lanterna roșie a Seriei a 8-a, de echipă se va ocupa ”secundul” lui Bălu, Daniel Martinaș, cât și Mădălin Smaranda, experimentatul goalkeeper care a trecut și pe la UTA în urmă cu 9 sezoane.
https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-ultima-a-turului-9-meciuri-se-desfasoara-in-acest-moment-iar-sase-partide-au-fost-amanate-din-cauza-covid-19-19156119