Cristian Pilan nu se mai alătură proiectului de la Gloria Bistrița Năsăud, ci urcă din Liga 3 direct în Liga 1, la un club pe care îl susținea ca suporter

Călin MNERIE 20 Jul. 2024, 15:10 Liga 3
Cristian Pilan nu se mai alătură proiectului de la Gloria Bistrița Năsăud, ci urcă din Liga 3 direct în Liga 1, la un club pe care îl susținea ca suporter

A fost o săptămână intensă pentru Cristian Pilan. Directorul sportiv al echipei din Liga 3 Progresul Pecica a avut două oferte pe masă și a optat pentru cea mai atrăgătoare. Cu atât mai mult cu cât e și o alegere de suflet!

De luni, Pilan va fi team manager la UTA, clubul la care ține atât de mult ca arădean și pe care l-a însoțit în multe deplasări ca și suporter.

Cristian Pilan lasă Progresul Pecica pentru… UTA. Nu mai ajunge la Gloria Bistrița Năsăud

”Oficialul” în vârstă de 43 de ani din Semlac fusese tentat și de o mutare la Gloria Bistrița Năsăud, unde ar fi devenit noul director sportiv al echipei din Liga 3, parte a proiectului în care agentul Bogdan Apostu a fost însărcinat zilele trecute, pentru a se copia modelul Corvinul Hunedoara. Asta se întâmpla luni, după care a venit telefonul de la gruparea fanion a Aradului, UTA.

Din informațiile noastre, Pilan a bătut palma vineri cu conducerea clubului din prima ligă și de luni intră în pâine.

Cristian Pilan a anunțat deja conducerea pecicană că va pleca la UTA, urmând să renunțe și la locul său din Comisia FRF pentru Liga 3. La UTA, Pilan își va împărți atribuțiile cu Dorin Stana și Tudor Vasil, el dezvoltând deja și o relație cu Mircea Rednic în urma celor câteva meciuri amicale organizate între Pecica și gruparea emblemă a județului din vestul țării.

Înainte de Progresul, Pilan le-a mai condus pe Semlecana Semlac și Victoria Felnac, iar în iarnă a avut o ofertă de la Poli Timișoara. A refuzat-o politicos și din rațiuni ce ține de afintatea sa pentru UTA, care de acum trece la un alt nivel.

Cristian Pilan este și cel mai școlit conducător al unei grupări arădene. Anul trecut, acesta a terminat cel de-al patrulea curs ținut de Federația Română de Fotbal în ultimii doi ani de zile – ”Business Excellence în Football Management”. Dar noul team manager al ”Bătrânei Doamne” s-a specializat și în ”Marketing și Comunicare pentru cluburile profesioniste”, în ”Team Management”, dar și în ”Football Connect”.

Paul Șomodean continuă la Bistrița, unde ajunge și Alexandru Melniciuc

În schimb, Gloria Bistrița Năsăud a ales să meargă pe un localnic după refuzul lui Cristian Pilan, la clubul din Liga 3 urmând să continue Paul Șomodean (40 de ani), fost fotbalist la Gloria Bistrița, Oțelul Galați, Delta Tulcea, FC Bihor Oradea, Petrolul Ploiești, Ceahlăul, Dunărea Galați, Voința Sibiu, CS Otopeni și CS Balotești.

Altfel, la echipa din Bistrița unde va fi instalat ca antrenor Cristian Pustai, după ce s-a renunțat la varianta Iosif Rotariu, pe care clubul îl prezentase oficial în luna iunie, va ajunge și Alexandru Melniciuc, un atacant de 19 ani care în sezonul trecut a jucat în Liga 2 pentru Unirea Slobozia (6 meciuri) și CS Tunari (2 jocuri).

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 20 Jul. 2024, 15:10 Liga 3
Pe aceeași temă