Progresul Pecica ar fi preferat să fie în locul FC Bihor în grupele Cupei României. Contra adversarilor cu care a picat să joace își face speranțe de puncte și calificare!

Călin MNERIE 06 Sep. 2023, 18:53 Cupa României
Progresul Pecica ar fi preferat să fie în locul FC Bihor în grupele Cupei României. Contra adversarilor cu care a picat să joace își face speranțe de puncte și calificare!

Dacă pentru UTA lucrurile sunt puțin în aer privind meciurile din Cupa României, în sensul în care echipa arădeană nu știe încă unde își va juca partidele oficiale, în cazul celor de la Progresul Pecica, cealaltă echipă din județul Arad calificată în faza grupelor, previziunile sunt ceva mai simple.

Progresul Pecica invitată de Petrolul pe ”Ilie Oană”

E greu de crezut că meciul dintre Progresul Pecica și Corvinul Hunedoara, de la începutul lunii decembrie va fi transmis pe micile ecrane, așa că acesta se va juca pe zi și – deci – 99 la sută pe arena ”Pădurice”. Nici Pecica – FC Hermannstadt, de la 1 noiembrie nu atrage în mod deosebit, așa că sunt șanse și ca acesta să se joace acasă la echipa din Liga 3.

În schimb, Petrolul, fiind o echipă cu destui suporteri, ar trebui să fie atractiv pentru televiuni, așa că – probabil – meciul cu Progresul Pecica va fi programată în nocturnă. Duelul e programat în jurul datei de 27 septembrie, când arena ”Francisc Neuman” din Arad ar trebui să se transforme deja în șantier, așa că e posibil ca pecicanii să accepte propunerea ploieștenilor de a juca pe ”Ilie Oană”.

”Am fost deja abordați deja de cei de la Petrolul pentru a discuta o eventuală deplasare pe arena Ilie Oană, în cazul în care meciul se va juca în nocturnă. Nu am nici da, nici nu, vom vedea dacă – într-adevăr, meciul va fi programat în nocturnă. Ei au un program infernal în acea săptămână, joacă acasă cu Hermannstadt înainte de meciul de Cupă, iar apoi se deplasează tocmai la Iași. Vom vedea exact ce vom face, încă nu am vorbit pe această temă nici cu președintele Găvruță, nici cu stafful tehnic”, a spus Cristian Pilan.

Cristian Pilan și-ar fi dorit adversari ca Dinamo și FCSB, iar cu Petrolul și FC Hermannstadt își face planuri de calificare în sferturi

Directorul sportiv al pecicanilor a fost prezent la Casa Fotbalului la tragerea la sorți, pe care o consideră bună și nu prea pentru Progresul.

Vă spun sincer, ca imagine, ne-am fi dorit să fim noi în locul Bihorului, să jucăm cu Dinamo și FCSB. Pe de altă parte, în fața celor de la Petrolul, Hermannstadt și Corvinul poate reușim să strângem vreo 5 puncte, cu care ai șanse să mergi mai departe. Paradoxal, cred că meciul cu Corvinul va fi cel mai greu, căci ei vor juca – probabil – cu titularii, pe când celelalte două s-ar putea concentra pe meciurile din SuperLigă. Dar, sunt calcule de început de septembrie, ca să zic așa, când vom afla și programul televizărilor și exact terenurile pe care vom juca, lucrurile se pot schimba radical”, a adăugat Pilan.

Progresul Pecica, meciuri cu Corvinul, FC Hermannstadt și Petrolul în grupele Cupei României

Vă reamintim că Progresul Pecica face parte din Grupa A a fazei grupelor Cupei României, alături de Corvinul Hunedoara, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Petrolul Ploiești.

Dar programul pentru Progresul include doar meciuri cu Petrolul (27 septembrie), FC Hermannstadt (1 noiembrie) și Corvinul (6 decembrie). Ca echipă care în sezonul trecut a terminat sub toate cele trei adversare pe care le va întâlni, Progresul Pecica trebuie să fie, în mod normal, gazdă în toate aceste trei jocuri, având în vedere regulamentul competiției.

Progresul Pecica a început 4 puncte noul campionat al Ligii a 3-a (Seria 8), după victoria cu 3-2 la Avântul Periam și 1-1, pe teren propriu, cu ACB Ineu. Vineri, ”galben-albaștrii” evoluează pe terenul conjudețenei din Gloria Lunca Teuz Cermei.

  • Progresul Pecica a eliminat în fazele anterioare ale acestui sezon de Cupa României Avântul Periam (L3, 1-0 în deplasare), ACB Ineu (L3, 3-0 în deplasare), Şoimii Lipova (L3, 2-1 acasă) și Viitorul Șimian (L3, 4-1 acasă).

Foto: Sorin Dan Cârstea

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/grupele-si-meciurile-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19283966

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-s-a-calificat-in-grupele-cupei-romaniei-19283002

Călin MNERIE 06 Sep. 2023, 18:53 Cupa României
Pe aceeași temă