Gloria Bistrița Năsăud copiază ”proiectul” Corvinul! A apelat la agentul Bogdan Apostu, renunță la Iosif Rotariu, îi aduce pe Cristian Pustai și un conducător din Arad și face achiziții de marcă | EXCLUSIV

Călin MNERIE 16 Jul. 2024, 00:49 Liga 3
Gloria Bistrița Năsăud copiază ”proiectul” Corvinul! A apelat la agentul Bogdan Apostu, renunță la Iosif Rotariu, îi aduce pe Cristian Pustai și un conducător din Arad și face achiziții de marcă | EXCLUSIV

În ciuda investițiilor masive cu bani publici, Gloria Bistrița Năsăud a ratat pentru doi ani la rând promovarea în Liga 2.

Echipa condusă de Adrian Falub a pierdut barajele cu Corvinul Hunedoara (2-4 la general, în semifinala din 2023) și Unirea Ungheni (3-4 la general, în finala din această vară) și s-a despărțit de bistrițeni. Aceeași soartă a avut-o și directorul sportiv Aurelian Băbuțan.

S-a schimbat schimbarea la Gloria Bistrița Năsăud

Pentru banca tehnică, CS Gloria l-a ales pe Iosif Rotariu (61 de ani). Fostul internațional a și fost prezentat oficial la Bistrița în luna iunie și urma ca proiectul să primească greutate și prin numirea lui Gabi Balint, pe postul de președinte al clubului.

Doar că autoritățile județene au schimbat la un moment dat ”macazul”. Vrăjit de ”proiectul Corvinul”, Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a apelat la agentul Bogdan Apostu, care și-a făcut o altă echipă.

Iosif Rotariu e istorie, Cristian Pustai va fi noul antrenor al Bistriței

Iosif Rotariu nu va mai fi antrenorul grupării ardelene, a și fost informat deja, iar la Bistrița e așteptat… Cristian Pustai (57 de ani). Profesorul s-a despărțit în această vară de Ceahlăul Piatra Neamț, a fost dorit acasă de ACS Mediaș, dar a acceptat oferta din Bistrița-Năsăud, din informațiile Liga2.ro.

În cariera sa, Pustai le-a mai pregătit pe Chimica Târnăveni, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Rapid, FC Botoșani, Dunărea Călărași și Gloria Buzău, cu gruparea din județul Sibiu ajungând până în preliminariile Europa League.

Eugen Cosma și Cristian Pilan, conducătorii clubului

Eugen Cosma rămâne în funcția de președinte al clubului, în timp ce noul director sportiv vine tocmai din județul Arad, după ce clubul a avut un anunț interesant și poate nemaiîntâlnit în România, în urmă cu o săptămână, când spunea că negocierile de preluare a acestei poziții cu Ioan Mironaș ”nu s-au concretizat” și îi ura mulțumiri și îl asigura că ”rămânem deschiși pentru colaborări viitoare”!

Noul ales este Cristian Pilan, care ocupase aceeași funcție la Progresul Pecica, echipă din Liga 3 care a jucat în grupele Cupei României în sezonul 2023-2024, având-o, printre altele, ca adversară pe Corvinul Hunedoara. Pilan are 43 de ani, a fost ofertat în iarnă și de Poli Timișoara, dar afinitatea sa pentru clubul UTA l-a determinat să-l refuze pe Costel Pantilimon.

”Oficialul” arădean a mai activat la Semlecana Semlac, formația din comuna natală a lui Helmut Duckadam, și Victoria Felnac!

Atacanți cu greutate la Bistrița!

Din informațiile Liga2.ro, noua structură de conducere a bistrițenilor a făcut și primele transferuri și vorbim despre nume importante pentru o formație de Liga 3.

La Gloria Bistrița Năsăud sunt așteptați fotbaliști precum Azdren Lullaku, Alexandru Buziuc, ambii foști ultima dată sub comanda lui Pustai la Ceahlăul, Andrei Blejdea, fost la Chindia și Tritium Calcio și PontDonnaz Hône Arnad Evançon, ambele din Italia, în sezonul 2023-2024, sau Valentin Alexandru, liber de contract după despărțirea de CSM Slatina. Altă noutate ar fi experimentatul mijlocaș Gabriel Deac, plecat în iarnă de la Bistrița la CSC Șelimbăr, de care s-a despărțit vara aceasta.

Bistrițenii ar trebui să se reunească luni, 22 iulie, dar marți, 16 iulie, ar trebui oficializată toată noua structură de conducere și tehnică!

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și Sport Arad

Călin MNERIE 16 Jul. 2024, 00:49 Liga 3
Pe aceeași temă