Sârbul Ivan Gvozdenovic a fost readus la Foresta Suceava și pus ”peste” antrenorul Ionuț Moșteanu! Reacțiile celor doi și explicațiile președintelui Andrei Ciutac

Marius ANGHEL 15 Mar. 2022, 20:55 Liga 3
Sârbul Ivan Gvozdenovic a fost readus la Foresta Suceava și pus ”peste” antrenorul Ionuț Moșteanu! Reacțiile celor doi și explicațiile președintelui Andrei Ciutac

Foresta Suceava a debutat în 2022 cu un eșec, 0-1 la Șomuz Fălticeni, întrerupându-și, astfel, seria de opt jocuri consecutive fără înfrângere din finalul anului trecut, dintre care șapte câștigate.

A fost rezultatul perfect pentru ca șefii echipei de pe Areni să oficializeze o mutare în stafful tehnic, prin care să bage încă un băț în roata mecanismului gândit de antrenorul Ionuț Moșteanu, cu care conducerea este în conflict de la începutul anului.

Ivan Gvozdenovic, readus la Foresta și pus peste antrenorul principal Ionuț Moșteanu. Andrei Ciutac explică decizia

Foresta l-a readus la club pe sârbul Ivan Gvozdenovic și l-a numit astăzi, 15 martie, drept director tehnic, antrenorul principal Ionuț Moșteanu fiind nevoit să se supună indicațiilor acestuia, scrie Obiectiv de Suceava. Gvozdenovic este antrenorul cu care echipa suceaveană a terminat pe locul 2 sezonul trecut și a pierdut primul baraj de promovare, cu SC Oțelul Galați (0-3 la Galați și 0-0 la Suceava).

Sârbul va coordona de acum înainte întreaga activitate de pregătire a Forestei, inclusiv antrenorul principal Moșteanu urmând a răspunde în fața sa.

Președintele Andrei Ciutac a explicat decizia și a catalogat unele decizii ale antrenorului Moșteanu în timpul meciului de la Fălticeni drept ”cel puțin suspecte”.

”Ivan Gozdenovic va coordona întrega activitate de pregătire a echipei, iar Ionuț Moșteanu va trebui să se supună indicațiilor noului director tehnic. Am luat această decizie din cauza problemelor cu care ne-am confruntat în ultimele luni, probleme care și-au atins apogeul la meciul de la Fălticeni, meci pe care nu trebuia să-l pierdem și unde schimbările tactice pe care le-a făcut domnul Moșteanu au fost cel puțin suspecte. Într-adevăr, domnul Gvozdenovic nu cunoaște lotul actual de jucători, dar cu sprijinul staffului tehnic, sunt convins că va găsi în cel mai scurt timp cea mai bună formulă de joc”, a declarat Andrei Ciutac.

Moșteanu se bucură de aducerea sârbului: ”Stafful avea nevoie de încă unu-doi membri. Aștept să primesc atribuțiile mele concrete”

Conducerea Forestei continuă, astfel, conflictul cu antrenor echipei, pornit la începutul anului, atunci când Moșteanu nu a fost de acord cu efectuarea cantonamentului din Croația. ”Principalului” nici nu i s-a permis să plece cu echipa în acel stagiu, cele două părți nu au ajuns la un acord privind rezilierea, după ce Moșteanu a cerut în schimbul acordului său de despărțire suma de 30.000 de euro.

Șeful Forestei a vorbit acum și despre starea de spirit din vestiar.

”Atmosfera este una proastă, pentru că jucătorii pică într-un scandal la care nu ar trebui să ia parte. Trebuie însă să înțeleagă că suntem o familie și trebuie să luptăm până la ultima picătură de sânge pentru obiectivul pe care ni-l propunem de patru-cinci sezoane la Suceava, adică promovarea”, a spus Ciutac, citat de Obiectiv de Suceava.

De cealaltă parte, Ionuț Moșteanu susține că se bucură de aducerea lui Gvozdenovic și așteaptă să afle noile sale sarcini. ”Mă bucur că avem un nou colaborator, pe domnul Gvozdenovic. Stafful avea nevoie de încă unu-doi membri. În rest, nu s-a schimbat nimic. Îmi voi desfășura în continuare activitatea conform contractului meu de muncă. Deocamdată, nu știu, însă, cum ne vom împărți sarcinile. Aștept să primesc din partea conducerii o hârtie cu atribuțiile mele concrete. Am înțeles că nu voi mai putea face programul echipei și nu voi mai putea da indicații tehnico-tactice, lucruri care se contrazic cu ce scrie în contractul meu”, a spus Moșteanu, care, pe de altă parte, declară că atmosfera din cadrul echipei a fost stricată chiar de către conducere: ”Momentul 8 ianuarie a fost un precedent destul de periculos și speram să nu se mai repete. Atunci s-a stricat ceva, iar această detonare a fost, culmea, din interiorul clubului. Nu m-am așteptat la așa ceva din partea conducerii clubului. Simt că pe zi ce trece sunt împins spre exterior.”

Antrenorul Moșteanu și-a reclamat clubul la FRF: ”Nu pot să trăiesc cinci luni de zile neplătit”

Relația dintre conducerea clubului Foresta și antrenorul principal Ionuț Moșteanu este una tensionată, mai ales că acesta din urmă și-a depus memoriu la FRF fiindcă, susține el, nu a fost plătit în ultimele cinci luni.

”Cu părere de rău, dar am și eu familie. Nu pot să trăiesc cinci luni de zile neplătit. La momentul de față vin cu bani de acasă și îmi plătesc cazarea. Am primit vreo trei salarii de la începutul sezonului și nicio primă de joc. Am tot amânat, am zis să mă lase pe mine pe ultimul plan, pentru că jucătorii sunt mai importanți. Dar nici ei nu sunt plătiți de două luni”, a precizat Moșteanu, citat de Obiectiv de Suceava, care a mai spus că a refuzat recent o oferta de reziliere a contractului cu Foresta: ”Pe 8 martie am primit din partea clubului o propunere mai mult decât consistentă din punct de vedere financiar prin care să renunț la funcția de antrenor. Am refuzat-o, pentru că eu sunt focusat pe promovarea acestei echipei, cu acest grup extraordinar de jucători pe care l-am format.”

Pe de altă parte, președintele Andrei Ciutac susține că restanțele față de Moșteanu sunt de trei luni.

Ivan Gvozdenovic: ”Am venit să-mi fac treaba pe teren, pentru alte treburi răspunde conducerea clubului”

Sârbul Ivan Gvozdenovic a acceptat să se întoarcă la Foresta, club care în vara anului trecut nu i-a mai prelungit contractul după ce echipa a ratat promovarea în Liga 2, obiectiv tot ratat de echipa suceveană în ultimii ani, de când a coborât în Liga 3.

”M-am simțit ca și acasă la Suceava. Or, când prietenii tăi își cer ajutorul, ce faci? Îi ajuți dacă poți. Asta este motivul pentru care am decis să revin: să ajut clubul. Nu-l știu personal pe domnul Moșteanu, îl respect pentru ceea ce a făcut până acum la echipă, dar asta e situația. Eu am venit să-mi fac treaba pe teren, pentru alte treburi răspunde conducerea clubului. Avem o nouă șansă să ajungem la baraj și vom da totul. Acolo, numai Dumnezeu știe ce se va întâmpla, dar vom lupta până la capăt”, a spus, citat de Obiectiv de Suceava, Ivan Gvozdenovic, care a fost prezentat astăzi jucătorilor.

Foresta Suceava, pe locul 2 în Seria 1 a Ligii 3, la două puncte de lider

Foresta Suceava ocupă locul 2 în Seria 1 a Ligii 3 după 16 etape, cu 32 de puncte, fiind la două puncte în spatele liderului Dante Botoșani. Cele două echipe sunt calificate matematic în play-off, în timp ce pentru celelalte două poziții se luptă nu mai puțin de șase cluburi: Bucovina Rădăuți (27 puncte), Șomuz Fălticeni (24), CSM Ceahlăul Piatra Neamț (23), Hușana Huși (22), Sporting Juniorul Vaslui și Știința Miroslva (ambele cu câte 20 de puncte).

În ultimele două etape din sezonul regular al Ligii 2, Foresta mai are meciuri cu Ştiinţa Miroslava (acasă) și CSM Ceahlăul Piatra Neamţ (deplasare). Apoi urmează să joace în play-off, unde va avea alte nouă meciuri, în sistem tur-retur-tur.

Foto: Foresta Suceava

Marius ANGHEL 15 Mar. 2022, 20:55 Liga 3
Pe aceeași temă