Foresta a plecat până la urmă la turneul amical din Croația! Jucătorii s-au răzgândit după amenințările că vor fi dați afară, antrenorul Ionuț Moșteanu a rămas ”acasă”! Președintele Ciutac a ieșit la atac

Marius ANGHEL 08 Jan. 2022, 20:12 Liga 3

Jucătorii echipei Foresta Suceava au cedat amenințărilor președintelui Andrei Ciutac și au acceptat, după-amiază, să meargă în cantonamentul din Croația, acolo unde refuzaseră să plece de dimineață, atunci când era programată inițial plecarea cu autocarul, în solidaritate cu antrenorul principal Ionuț Moșteanu.

Moșteanu nu mai este dorit de conducerea clubului fiindcă are ”pretenții de Liga 1” la o echipă de Liga 3 și nu a fost inclus pe lista delegației Forestei, accesul în autocar fiindu-i blocat prin intermediul a trei agenți de pază angajați de club.

Clubul a anunțat oficial plecarea în cantonamentul unde echipa va participa într-un turneu de amicale, însă nu scoate niciun cuvânt despre situația antrenorului Ionuț Moșteanu. În schimb, președintele Andrei Ciutac a transmis, personal, presei condițiile solicitate de ”principal” și cele oferite de club.

Solidaritatea jucătorilor Forestei față de antrenorul Ionuț Moșteanu s-a risipit rapid

A fost tensiune mare la Suceava de dimineață, când echipa de fotbal Foresta trebuia să plece la ora 10:00, cu autocarul, spre Timișoara, iar de acolo spre Slovenia și mai apoi Croația.

Antrenorul principal Ionuț Moșteanu și antrenorul cu portarii Antonio Stoian nu s-au aflat pe lista făcută de președintele Andrei Ciutac cu cei din delegația Forestei care urmau să urce în autocar și să plece în cantonamentul stabilit de conducere, nu și de stafful tehnic, iar pentru a fi sigur de asta a angajat și trei ”bodyguarzi” care să îi blocheze pe cei doi.

Jucătorii, în solidaritate cu antrenorii, au refuzat să mai urce și ei în autocar, astfel că plecarea în cantonament a fost pusă sub semnul întrebării.

Președintele Andrei Ciutac a informat jucătorii că se vor alege cu contractele reziliate dacă refuză să îndeplinească obligațiile impuse de conducere și i-a invitat pe toți la stadionul Areni, acolo unde, potrivit site-ului local Știri Suceava, s-au purtat discuții timp de patru ore, iar componenții lotului au fost convinși să plece în cantonament.

”Tot lotul, inclusiv antrenorul cu portarii, pleacă în cantonament. Plus Tofan, care revine”, a anunțat Andrei Ciutac (foto).

Inițial, Antonio Stoian, antrenorul cu portarii adus la echipă chiar de Moșteanu, era și el, alături de ”principal”, pe lista disponibilizărilor și neinclus pe cea de deplasare în Croația. Însă, după această răzmeriță, Stoian a fost inclus în delegație. Nu și Ionuț Moșteanu.

Foresta Suceava: ”Echipa noastră a plecat spre cantonamentul din Croația.” Situația antrenorului principal e ignorată

Ulterior discuției dintre Ciutac și jucători, clubul Foresta a anunțat pe pagina sa de Facebook că echipa a plecat spre cantonamentul din Croația. Din lotul de jucători face parte inclusiv basarabeanul Serghei Trofan, despre care președintele Ciutac anunțase anterior că i s-a reziliat contractul, însă nu se mai regăsește Iosif Netbai, care inițial era trecut pe lista delegației, dar care, între timp, ar fi ieșit pozitiv la Covid.

Clubul nu scoate, însă, niciun cuvânt despre situația antrenorului Ionuț Moșteanu.

”În jurul prânzului, echipa noastră a plecat spre cantonamentul din Croația, acolo unde vor desfășura pregătirea în următoarea perioadă.
Lotul deplasat în Croația este următorul: Odoh Chika, Izougu Samson, Vlad Cimbru, Dănuț Mihăescu, Ilie Marian, Ciprian Hostiuc, Marius Manole, Eugeniu Celeadnic, Andrei Popovici, Alexandru Crap, Alexandru Arnold, Eduard Galiț, Ruslan Chelari, Marian Botezatu, Ionuț Mihăescu și Agbomoniyi Oluwaseun.
Alături de jucători se află și următorii membrii ai staff-ului: Bogdan Tudoreanu (antrenor secund), Antoniu Stoian (antrenor de portari), Niculae Grosu (delegat).
Din păcate, jucătorii Robert Martin (accidentat), Iosif Netbai (rezultat pozitiv la testarea COVID-19) și Adrian Dorobanțu (în proces de recuperare după accidentărea la cap suferită în meciul cu CSM Pașcani) nu au făcut deplasarea. În ceea ce îl privește pe Adrian Dorobanțu, clubul nostru așteaptă confirmarea medicilor în urma consultului pe care jucătorul îl va realiza sâmbătă dimineața. În cazul în care acesta va primi acordul personalului medical, jucătorul se va deplasa în Croația cu avionul”, a comunicat Foresta Suceava.

Condițiile solicitate de Ionuț Moșteanu și ce a putut oferi Foresta, conform președintelui Andrei Ciutac

În schimb, președintele Forestei, Andrei Ciutac, a transmis către presă condițiile solicitate de Ionuț Moșteanu, motivele pentru care acesta a intrat în dizgrația conducerii clubului și i s-a interzis să mai conducă sedințele de antrenament ale echipei.

Condițiile solicitate de tehnicianul Ionuț Moșteanu:
– Antrenor secund (apartament 2 camere + masa + prime duble), 1500 euro salariu;
– Preparator fizic (apartament 2 camere + masa + prime), 1000 euro salariu;
– angajare 2 maseuri noi la club;
– a refuzat propunerea clubului de preparator fizic tânăr din Suceava, fost jucător la echipele Sucevei, proaspăt absolvent ale cursurilor de preparator, pentru că „habar nu are lucruri elementare și el nu stă să învețe meserie pe nimeni”;
– solicitări de jucători cu salarii foarte mari;
– încă un cantonament pe lângă cel deja programat;
– nu acceptă jucători în probe pe care nu îi cunoaște;
– nu acceptă jucători semnați de către club, care să îi fie puși la dispoziție;
– nu discută cu jucători pe care să îi aducă la Foresta pentru că „el nu e agent”;
– autocar transport jucători hotel – restaurant și retur în zilele de meciuri;
– autocar transport jucători la antrenament stadion – teren LPS sau Moara;
– angajarea unei persoane care să se ocupe doar de partea de alimentație a jucătorilor și să analizeze modalitatea de pregătire a mâncării, gramaj, să supravegheze activitatea restaurantului;
– angajarea unui medic care să fie prezent la toate antrenamentele echipei;
– trasarea de linii cu var, pe lungimea gazonului Areni pentru culoare necesare în timpul antrenamentului;
– orice deplasare mai lungă de 100 km se face cu o zi înainte;
– nu participă la conferințe de presă pentru că „el nu e prietenul presei”;
– nu vrea să muncească prea mult la Suceava și „să plec între 4 scânduri”;
– 30.000 euro plăti compensatorii pentru rezilierea de comun acord a contractului după infrângerile cu Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni;
– solicitarea în timpul perioadei de pregătire a îndepărtării jucătorilor Makongo Karime și Chika Odoh pe motiv că „nu ne pot ajuta la ceea ce ne dorim noi”.
– solicitarea de semnatură „în cel mai scurt timp a jucătorului Agbomoniyi Oluwaseun pentru că e de mare viitor” (a jucat apoi 170 min în 16 meciuri);
– îndepărtarea jucătorului Jordan Atouba din lot (după convocarea la acțiunea naționalei de tineret a Camerunului) pe motiv că nu se antrenează serios;

Ce a putut oferi Foresta:
– salariu de Liga 2 prima parte a clasamentului;
– cazare apartament 2 camere nou, cu toate utilitățile plătite de către club;
– prime duble;
– 2 mese pe zi la restaurant;
– posibilitatea de a aduce jucători la salarii normale pentru Liga 3 sau chiar peste acest nivel, pentru care să fie un garant și să ajute clubul în îndeplinirea obiectivului;
– posibilitatea de a urmări jucători noi în turneul de pregătire;
– posibilitatea de a angaja membri noi în staff, cu condiția ca aceștia să fie din zona Sucevei;
– i-a pus la dispoziție întreg site-ul Dechatlon pentru a alege materiale pentru antrenamente, fără limitarea bugetului;”

Amicale cu echipe din Slovenia, Croația și Serbia pentru Foresta

Foresta Suceava, clasată pe locul 2 în Seria 1 a Ligii 3 după 15 etape, s-a reunit mai ceva ca o echipă din Liga 1, în primele zile ale noului an, la 5 ianuarie, iar astăzi, 8 ianuarie, a plecat cu autocarul să participe la un turneu cu meciuri amicale în Croația, numit Arena Cup 2022, programat în perioada 9 – 24 ianuarie, după cum a comunicat clubul.

Primul meci, care nu are legătură cu acest turneu amical, va avea loc luni, 10 ianuarie, în Slovenia, cu echipa NK Brezice 1919 (liga 2 Slovenia). Ulterior se merge în Croația unde se va participa la ”Arena Cup 2022”, iar adversari vor fi HNK Sibenik (12 ianuarie / prima ligă din Croația), Istra 1961 (15 ianuarie / prima ligă din Croația) și OFK Zarkovo (18 ianuarie / liga 2 din Serbia).

Din cealaltă grupă vor face parte NK Locomotiva Zagreb (Croația, Liga 1), NK Slaven Belupo (Croația, Liga 1), FK Iskra (Muntenegru, Liga 1) și NK Opatija (Croația, Liga 2).

În funcție de rezultatele înregistrate, Foresta va mai disputa unul sau două meciuri în acest turneu.

Campionatul Ligii 3 urmează să înceapă tocmai la 12 martie, adică Foresta va avea aproximativ două luni la dispoziție să se pregătească pentru primul meci oficial din 2022.

Foresta e calificată matematic în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 3

După trei sezoane de Liga 3 în care echipa a avut ca obiectiv promovarea și de fiecare dată a ratat-o cu brio, în noua ediție de campionat Foresta părea a fi pe drumul cel bun. Cu Ionuț Moșteanu antrenor, trupa din Suceava a înregistrat în primele 15 etape zece victorii, două egaluri și trei înfrângeri, iar cu cele 32 de puncte acumulate se clasa pe locul 2 în Seria 1, la un punct în spatele liderului Dante Botoșani și calificată matematic în play-off-ul care determină cele două formații care merg mai apoi la barajul de promovare.

Foresta a încheiat anul 2021 cu opt meciuri consecutive fără eșec, dintre care șapte victorii. În ultimul joc a câștigat la pas derby-ul județului Suceava, 3-0 pe teren propriu cu Bucovina Rădăuți, de care s-a distanțat la 8 puncte în clasament, Bucovina fiind pe locul 3.

În ultimele trei etape ale sezonului regular, Foresta mai are meciuri cu Şomuz Fălticeni (locul 5 / deplasare), Ştiinţa Miroslava (locul 7, acasă) și CSM Ceahlăul Piatra Neamţ (locul 6 / deplasare).

VIDEO cu evenimentele de la Suceava:

Foto: Dănuț Chidoveț / Obiectiv de Suceava
Video: Știri Suceava

 

 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scandal-la-suceava-jucatorii-forestei-au-refuzat-sa-plece-in-cantonamentul-din-croatia-in-solidaritate-cu-antrenorul-ionut-mosteanu-oprit-de-bodyguarzi-sa-urce-in-autocar-la-indicatiile-conducerii-19215663

Marius ANGHEL 08 Jan. 2022, 20:12 Liga 3
Pe aceeași temă