Foresta a dat Primăria Suceava în judecată! Chiar dacă echipa va fi exclusă din Liga 3, conducerea cere plata restului de 300.000 de euro

Andrei PASCU 06 Mar. 2024, 18:20 Liga 3
Foresta a dat Primăria Suceava în judecată! Chiar dacă echipa va fi exclusă din Liga 3, conducerea cere plata restului de 300.000 de euro

Problemele financiare au dus Foresta Suceava într-o situație cu final trist! Echipa care era clasată pe locul 1 în Seria 1 din Liga 3 la final de 2023 va fi exclusă în curând din campionat, urmând să nu se mai prezinte la meciurile din acest an.

Practic, după cum a transmis și președintele Andrei Ciutac pentru Liga2.ro, lucrurile sunt clare și Foresta Suceava nu va mai exista în acest sezon, când FRF o va anunța, oficial, ca exclusă din divizie.

Ce s-a întâmplat la Foresta Suceava. Explicațiile lui Andrei Ciutac

Deja, Federația Română de Fotbal a fost înștiințată de Foresta Suceava că nu se va prezenta la prima partidă oficială din 2024, cea cu FC Bacău, din weekendul următor, de pe teren propriu. Același lucru se va întâmpla și cu partida următoare, contra CSM Bacău, din deplasare, pentru că datoriile au dus clubul din Suceava într-o situație în care se declarară neputincios să mai termine sezonul.

Andrei Ciutac a comentat situația clubului pentru Liga2.ro și a făcut publică partea lui de adevăr, cum a fost relația cu primăria, autoritățile locale fiind date în judecată pentru că nu au trimis în conturi sumele stabilite prin contract, de sprijin financiar al Primăriei Suceava către clubul Foresta.

Finanțarea de la autoritățile locale a fost, în primă fază, tăiată. Spre finalul ultimelor runde din campionatul din Liga 3, din 2023, primarul Ion Lungu a decis să deblocheze o parte din suma totală pentru acest sezon, iar în conturile echipei Foresta Suceava au intrat sute de mii de lei.

Clubul din Suceava a fost somat să justifice cheltuirea a 900.000 de lei din banii primiți de la autoritățile locale, iar edilul Sucevei afirma în spațiul public că nu s-a întâmplat acest lucru, motiv pentru care a anunțat că oprește finanțarea.

Conducerea Forestei Suceava a acționat primăria în judecată

Apoi s-au plătit cele câteva sute de mii de lei, iar Andrei Ciutac (foto articol) a declarat că justificările au fost aduse anterior discuțiilor aprinse din spațiul public. Din acest motiv, pentru că din cauza întârzierii plăților din partea CL Suceava către Foresta echipa își oprește activitatea, la începutul acestui an, la 15 ianuarie mai exact, conducătorii clubului au acționat pe cale legală primăria și cer plata tranșei de bani totale care a fost stipulată în contract.

Chiar dacă Foresta Suceava va fi exclusă din Liga 3, nemaifiind cale de întoarcere, Ciutac vrea ca plata angajaților să se facă până la urmă, mai ales că nu a negat faptul că echipa o poate lua de la ”județ” din vară, să își reia activitatea.

Am înștiințat FRF că nu putem organiza meciul următor, de acasă, nu că ne retragem, dar bănuiesc că se subînțelege că nu ne vom prezenta nici la al doilea meci. Au fost probleme financiare, despre asta a fost vorba de la bun început.

(N.r. – Primarul a acuzat că nu ați mai primit o tranșă din suma promisă din partea CL pentru că nu a fost explicată cheltuirea banilor) Nu, nu a fost vorba de asta! Deconturile au fost făcute în luna noiembrie pentru luna octombrie. Am și primit apoi 500.000 de lei din tranșa a doua. Am făcut deconturile, am primit banii, iar apoi, brusc, nu am mai primit, fără să ni se dea vreo explicație.

Ni s-a spus că se vor da explicații, apoi că pe 15 decembrie va intra încă 1.1 milioane de lei, diferența din tranșa a doua. În decembrie ni s-a spus că între Crăciun și Anul Nou mai sunt plăți de făcut și ne-a dus cu vorba, ajungând pe 29 decembrie să nu mai putem face virament către club.

Nu are nimic de-a face ce a declarat în luna noiembrie cu ceea ce s-a întâmplat ulterior. Dacă era vorba de asta, nu s-ar mai fi virat cei 500.000 de lei.

(N.r. – Amânarea despre care spuneți că a fost făcută de primărie e legală?) Nu! Am acționat primăria în judecată la 15 ianuarie. Am solicitat ordonanță de plată, pentru a se achita diferența de 1.6 milioane de lei (n.r. – 300.000 de euro), din contractul de finanțare pe 2023.

În momentul de față avem termen la Tribunalul Suceava, care până acum nu a fost anunțat.

(N.r. – Până atunci echipa nu va mai exista) Cu siguranță! Noi mai avem datorii către jucători, către cei care au efectuat servicii către club. Mi se pare normal să le achităm chiar dacă clubul nu va mai activa la nivelul Ligii 3.

Clubul trebuie să primească banii, pentru că entitatea Foresta Suceava va rămâne și pentru asta am solicitat plata restului de 1.6 milioane de lei din contractul de finanțare pentru 2023. Trebuie să ne achităm datoriile!

(N.r. – Va fi înscrisă echipa la nivel județean?) Nu ne-am făcut strategia pentru viitor, vedem cum vor evolua lucrurile până în vară. Nu știu în ce măsură ne putem înscrie în Liga 4, pentru că vom fi excluși și trebuie să o luăm din Liga 5.

(N.r. – Au părut să fie neînțelegeri de la începutul sezonului între primărie și club, în privința plăților) Da!

(N.r. – Considerați că a fost un context creat de primărie?) Nu vreau să intru în zona asta acum, în momentul ăsta. Poate voi reveni cu detalii.

(N.r. – Primăria vrea să finanțeze altă echipă?) Nici asta nu aș putea să spun, nu avem relații de colaborare cu autoritățile locale. Pe noi, cei de la Foresta Suceava, ne interesează doar Foresta Suceava.

(N.r. – Aveți ceva să vă reproșați pentru această situație?) Nu știu dacă am ce să îmi reproșez. Am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să ne îndeplinim obiectivul, de a promova în Liga 2.

Poate au fost anumite greșeli în ceea ce privește faptul că nu am făcut un an de tranziție între anii în care am încercat să promovăm. Mai mult de atât nu știu dacă am ce să îmi reproșez.

(N.r. – Era posibil să atrageți mai multă susținere privată?) Am atras sponsori privați, dar nu cu sume care să fie consistente. Poate că promovarea în Liga 2 ar fi atras mai mulți sponsori”, a spus Andrei Ciutac pentru Liga2.ro.

Foto: Foresta Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cum-au-reactionat-partile-implicate-in-cazul-sporting-rosiori-19301809

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-nu-mai-continua-in-liga-3-19301776

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-novac-in-liga-3-dupa-despartirea-de-cs-tunari-19301716

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patru-fotbalisti-romani-pariori-la-sporting-rosioria-19301694

https://liga2.prosport.ro/liga-3/observator-frf-suspendat-si-amendat-dupa-ce-a-fost-denuntat-de-un-arbitru-19301684

Andrei PASCU 06 Mar. 2024, 18:20 Liga 3
Pe aceeași temă