Petre Grigoraș atacă promovarea în Liga 3! E campion în Liga 4 Constanța și va disputa barajul alături de Axiopolis Cernavodă

Răzvan STÎNGĂ 15 May. 2023, 21:25 Liga 4
Petre Grigoraș atacă promovarea în Liga 3! E campion în Liga 4 Constanța și va disputa barajul alături de Axiopolis Cernavodă

Axiopolis Cernavodă, echipă antrenată de Petre Grigoraș, e campioana județului Constanța după ce a câștigat Liga 4 și s-a calificat în barajul pentru promovarea în Liga 3. Matematic, formația fostului antrenor din prima ligă a bifat performanța în urma etapei a 31-a, din 34 programate.

Petre Grigoraș, campion în Liga 4 Constanța cu Axiopolis Cernavodă

Liga 4 Constanța e formată din 18 echipe, iar Axiopolis Cernavodă a reușit în weekendul recent încheiat să învingă ocupanta locului 2, Sparta Techirghiol, scor 4-1. S-a jucat la Cernavodă partida, iar Petre Grigoraș a îndeplinit un obiectiv intermediar, principalul fiind acela de a urca în Liga 3.

În partida decisivă, Axiopolis Cernavodă a marcat un singur gol în prima repriză, conform Constanța Sport. A punctat Alexandru Moise, jucător care și-a trecut primul numele pe lista marcatorilor și în partea secundă, când a transformat o lovitură de la 11 metri. Apoi, pentru echipa lui Grigoraș au marcat și Leonard Rotar și Dănuț Petrescu.

Axiopolis Cernavodă, victorie la scor cu locul 2 și e campioană în Liga 4 Constanța

Au fost și câteva momente de tensiune în partida cu locul 2 pentru Axiopolis Cernavodă, în special după o eliminare dictată oaspeților, iar jucătorul Cătălin Ghiță, care a văzut cartonașul roșu, a reacționat nervos și s-a format un meleu între fotbaliștii celor două echipe.

  • Axiopolis Cernavodă: Stănciulescu – Sabangeanu, Dane, Carabuz, Andrescu – Pîrîu, Vieru, Suciu – Carabela – Alecu, Moise.
    Au mai intrat: Fotescu, Apostolache, D. Petrescu, Răducan, Rotar.

Petre Grigoraș a adus la Axiopolis Cernavodă și jucători cunoscuți

În urma victoriei recente pentru clubul din Cernavodă, când mai sunt trei etape de disputat, trupa lui Grigoraș are un avans de 10 puncte peste locul 2, Sparta Techirghiol, 90, respectiv 80 de puncte. Locul 3 este ocupat de CS Medgidia, 73 de puncte.

Axiopolis Cernavodă are în acest moment, după 31 de meciuri, 30 de victorii și o înfrângere, cu un golaveraj de 195 de goluri marcate și numai 28 primite.

Mă bucur că am reușit să aduc anumiți jucători, pentru că a fost greu. Am și jucători tineri, de la băieți care lucrează în armată, până la agricultură sau afaceri. Sunt mulți tineri care au joburi pe lângă fotbal”, a spus Petre Grigoraș despre echipa pe care a format-o la Cernavodă, pentru Prima Sport, având și câteva nume cunoscute în lot.

  • Iulian Carabela (27 de ani, ex fosta Farul Constanța, Unirea Constanța, Daco-Getica, ACS Poli Timișoara, Juventus București), Vlad Suciu (26 de ani, ex fosta Farul Constanța, Unirea Slobozia, Minaur Baia Mare), Marius Fotescu (27 de ani, ex Dunărea Călărași, Ripensia), Mădălin Martin (30 de ani, ex Rapid, Poli Iași, Metaloglobus, Campionii FC Argeș, Daco Getica, fosta Farul Constanța), sunt în lotul lui Petre Grigoraș.
  • Alexandru Grigoraș (foto principal și articol, în cămașă), fiul lui Petre Grigoraș, a făcut și el parte din lot, dar s-a retras în timpul sezonului, după o accidentare oribilă.

Axiopolis Cernavodă, baraj cu campioana din Liga 4 Vrancea

Axiopolis Cernavodă va întâlni, în barajul pentru Liga 3, campioana din Liga 4 Vrancea. Principalele favorite în Vrancea sunt Victoria Gugești, locul 1, 57 de puncte, și CSM Adjud, locul 2, 52 de puncte.

Printre județele care și-au mai desemnat până în acest moment campioanele în Liga 4 se numără Teleorman (Rapid Buzescu), Galați (Voința Cudalbi), Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Suceava (Viitorul Liteni) și Mehedinți (Recolta Dănceu).

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 (17 iunie / 24 iunie):

  • Regiunea 1: Bacău – Neamț, Botoșani – Suceava (Viitorul Liteni), Vaslui – Iași
  • Regiunea 2: Sălaj – Satu Mare, Bihor – Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Maramureș – Bistrița-Năsăud
  • Regiunea 3: Alba – Covasna, Harghita – Sibiu, Mureș – Brașov
  • Regiunea 4: Mehedinți (Recolta Dănceu) – Arad, Hunedoara – Timiș, Gorj – Caraș-Severin
  • Regiunea 5: Teleorman (Rapid Buzescu) – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj
  • Regiunea 6: Ilfov – Călărași, Ialomița – Giurgiu, București – Prahova
  • Regiunea 7: Tulcea – Buzău, Brăila – Galați (Voința Cudalbi), Vrancea – Constanța (Axiopolis Cernavodă)

Foto: Suporter Șoimii – Axiopolis Cernavodă
Video: Constanța Sport

https://liga2.prosport.ro/liga-4/recolta-danceu-si-a-pastrat-titlul-la-mehedinti-si-va-avea-o-noua-misiune-imposibila-impotriva-reprezentantei-aradului-pentru-promovarea-in-liga-3-19270816

https://liga2.prosport.ro/liga-3/kse-targu-secuiesc-si-cs-ocna-mures-au-retrogradat-din-liga-3-19270752

https://liga2.prosport.ro/liga-4/viitorul-liteni-campioana-in-liga-4-suceava-19270397

https://liga2.prosport.ro/liga-4/campioana-din-liga-4-cluj-ariesul-mihai-viteazu-19270126

https://liga2.prosport.ro/liga-4/vointa-cudalbi-campioana-in-liga-4-galati-19270113

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 May. 2023, 21:25 Liga 4
Pe aceeași temă