FOTO | Alexandru Grigoraș a suferit o accidentare oribilă și s-a retras din fotbal! Fiul lui Petre Grigoraș a avut viața în pericol: ”Doctorilor nu le-a venit să creadă. Puteam să mor”

Andrei PASCU 09 Apr. 2023, 19:06 Liga 4
FOTO | Alexandru Grigoraș a suferit o accidentare oribilă și s-a retras din fotbal! Fiul lui Petre Grigoraș a avut viața în pericol: ”Doctorilor nu le-a venit să creadă. Puteam să mor”

Alexandru Grigoraș, fost atacant în prima ligă, a decis să își încheie cariera la 33 de ani, după ce a fost victima unei accidentări care i-a pus viața în pericol! Fiul lui Petre Grigoraș a încasat o lovitură demnă de sporturile de contact, într-un meci din Liga 4 Constanța.

  • În cariera sa de fotbalist, Alexandru Grigoraș a mai jucat pentru Callatis Mangalia, Pandurii Târgu Jiu, Săgeata Năvodari, FC Brașov, Delta Dobrogea Tulcea, SSC Farul Constanța (actuala Unirea Constanța). În prima ligă a adunat aproape 50 de meciuri.

Alexandru Grigoraș s-a retras din fotbal după o accidentare oribilă!

Alexandru Grigoraș a evoluat până de curând, până să aibă loc incidentul, la Axiopolis Cernavodă, unde era antrenat chiar de tatăl său. Totul s-a încheiat pentru el, din perspectiva carierei de fotbalist, în partida cu Viitorul Cobadin, atunci când a fost accidentat grav de un adversar.

Meciul s-a disputat la 25 martie, iar Axiopolis Cernavodă a învins fără probleme, scor 4-0. Evenimentul care l-a avut în centrul atenției pe fostul atacant a fost consemnat în primul sfert de oră, când a primit posesia. A încercat să paseze cu capul, moment în care a intrat ca la județ, și la propriu, și la figurat, un adversar.

A intrat cu piciorul sus, iar intervenția i-a provocat lui Grigoraș junior șase fracturi la oasele feței, la maxilar, osul zigomatic și piramida nazală. Cea mai gravă accidentare din cariera acestuia, motiv pentru care a și fost nevoit să se retragă apoi.

Alexandru Grigoraș, la un pas de moarte în urma partidei din Liga 4 Constanța

A primit îngrijirea medicilor imediat, pe teren, iar apoi a fost dus la Spitalul Cernavodă. A fost supus investigație la computerul tomograf, iar după mai multe analize ulterioare s-a programat pentru operație, în București.

Ceea ce i-au spus doctorii care l-au consultat l-a șocat pe Alexandru Grigoraș, care și-a anunțat retragerea. A fost la un pas de moarte, putând chiar să-i fie fracturat craniul.

Nu știu dacă a fost neapărat intenționat, dar nu poți să ridici piciorul la nivelul capului adversarului. Pur și simplu îi pui integritatea fizică în pericol. M-a lovit direct în față, am simțit cum primesc o tibie în plină figură. Nici nu știu cum îl cheamă pe respectivul jucător. Și, sincer, nici nu mă interesează. Nici măcar nu m-a căutat să mă întrebe cum mă simt, iar acum ar fi tardiv. Pentru mine, este un zero barat.

Doctorilor nu le-a venit să creadă când au văzut efectele loviturii. Mi-au spus că am avut mare noroc, pentru că puteam să mor dacă mi-ar fi fracturat craniul. Și a fost șansa că nu m-am ales cu hematoame, pentru că s-ar fi complicat mult situația. Mi-au fost sparte oasele feței, care s-au dus în interior.

Este cea mai gravă accidentare din viața mea, mult mai dureroasă și periculoasă decât cele din trecut. Mi se vor introduce niște plăcuțe de titan pentru a-mi susține oasele afectate. Apoi, voi mânca doar mâncare pisată o perioadă, așa cum se întâmplă și acum. Nu voi rămâne cu cicatrici, dar mă afecta toată viața.

Le mulțumesc celor de la Cernavodă, care m-au susținut în această perioadă, dar mă văd nevoit să renunț la activitatea competițională. Nu mai pot juca fotbal, este prea periculos”, a spus Alexandru Grigoraș, conform Constanța Sport.

Petre Grigoraș, un car de nervi după cele întâmplate cu fiul său, Alexandru Grigoraș

Conform sursei amintite, șocant este și faptul că arbitrul confruntării nu a dictat fault și, implicit, penalty în urma intervenției asupra lui Alexandru Grigoraș, jocul fiind lăsat să continue. E de la sine înțeles că nu s-a dat nici cartonaș roșu.

Petre Grigoraș a avut și el cuvinte dure pentru oficialii clubului advers, pentru modul în care s-a petrecut accidentarea. Astfel de momente nu trebuie să aibă loc nici măcar în Liga 4, chiar dacă vorbim de fotbalul amator.

Adversarii nu s-au interesat cum se simte fiul său, dacă este bine, deși încă din momentul intrării putea fi intuită gravitatea problemei.

L-am considerat pe președintele clubului din Cobadin un om de toată isprava, dar acum îmi pare rău că l-am cunoscut. Nici măcar nu a întrebat cum se simte Alex. Dar s-a lăudat în localitate că au luat doar patru goluri la Cernavodă.

Astfel de orgolii prostești au dus la accidentarea gravă a fiului meu. Sunt motivați jucătorii să joace dur și intră pe teren îndârjiți. Am înțeles că fundașul respectiv este oricum un jucător foarte dur. Pentru antrenorul formației din Cobadin am tot respectul, dar ceea ce a făcut președintele clubului mă revoltă”, a spus, Constanța Sport, Petre Grigoraș.

Axiopolis Cernavodă, lider în Liga 4 Constanța

Axiopolis Cernavodă este una dintre cele mai bune echipe din Liga 4, din toate județele, fiind pe locul 1 în campionatul în care evoluează, cu 24 de victorii în 24 de meciuri. Are 72 de puncte și un golaveraj de 168 de goluri marcate și numai 21 primite.

Însă, are numai șapte puncte peste locul 2, Sparta Techirghiol. Locul 3 e ocupat de CS Medgidia, care a adunat 58 de puncte.

Foto: Suporter Șoimii Cernavodă și Constanța Sport

https://liga2.prosport.ro/liga-4/video-imagini-incredibile-din-arges-unde-juniorii-trimisi-pe-teren-in-locul-seniorilor-care-nu-s-au-prezentat-pentru-a-nu-lua-multe-goluri-de-la-lider-au-refuzat-sa-mai-iasa-de-pe-19266140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/jucatorii-au-lovit-cavalerii-fluierului-in-liga-5-bihor-19264583

https://liga2.prosport.ro/liga-4/jucator-al-unei-echipe-din-liga-4-s-a-ales-cu-dosar-penal-dupa-ce-i-a-facut-galerie-unui-club-din-liga-3-a-ajuns-la-politie-si-a-dat-vina-pe-esecul-favoritilor-19264561

https://liga2.prosport.ro/liga-4/florin-gardos-a-revenit-pe-teren-la-mai-bine-de-un-an-de-la-ultimul-meci-jucat-pentru-clinceni-clubul-cu-care-a-semnat-19264516

https://liga2.prosport.ro/liga-4/anul-trecut-era-portar-acum-e-lewandowski-de-liga-4-a-marcat-patru-goluri-in-18-minute-si-a-adus-aminte-de-performanta-polonezului-19264368

https://liga2.prosport.ro/liga-4/pace-la-ajf-ilfov-dupa-ce-frf-a-intervit-intre-partile-beligerante-informare-catre-judecatoria-buftea-avem-o-noua-organigrama-sub-privirile-lui-gabriel-bodescu-19264288

Andrei PASCU 09 Apr. 2023, 19:06 Liga 4
Pe aceeași temă