Minaur, două ”lovituri” puternice pe piața transferurilor în ultima zi! A semnat cu fotbaliști cu sute de meciuri în prima ligă și a ajuns la opt achiziții iarna aceasta

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 17:34 Liga 3

Minaur Baia Mare a fost extrem de activă pe piața transferurilor în ultima zi a perioadei de achiziții din această iarnă.

Clubul care la începutul acestui an l-a numit team-manager pe fostul fotbalist Florin Achim (32 ani), proaspăt despărțit la acel moment de divizionara secundă Concordia Chiajna, a perfectat trei noi mutări în lotul antrenat de Ciprian Danciu, două fiind nume foarte cunoscute în fotbalul românesc.

Paul Batin, Răzvan Tincu și Raul Vitan au semnat cu echipa care în vara trecută retrograda din Liga 2, iar acum se află într-o situație disperată în clasamentul Ligii 3, fiind ultima în Seria 10.

Minaur Baia Mare are opt achiziții în 2024, unii jucători având mare experiență inclusiv în prima ligă

Prin aducerea celor trei, Minaur a ajuns la opt transferuri anunțate oficial în această campanie de iarnă.

Anterior, despre care Liga2.ro a scris, trupa din Baia Mare semnase cu Balazs Csiszer (fundaș dreapta ultima dată la FK Miercurea Ciuc, în Liga 2), Darius Mureșan (fundaș stânga despărțit din decembrie de Minerul Ocna Dej, din Liga 3) și Raphael Stănescu (mijlocaș central plecat la finalul anului trecut de la CSM Slatina, din Liga 2).

Ulterior, Minaur i-a mai prezentat pe Adrian Șter și Răzvan Lazăr, iar ieri a fost rândul celor trei, Paul Batin, Răzvan Tincu și Raul Vitan.

Paul Batin și Răzvan Tincu, printre fotbaliștii care au semnat cu trupa maramureșeană

Adrian Şter (25 ani) este un atacant din Baia Mare care a mai jucat în orașul natal pentru FCM Baia Mare, inclusiv în Liga 2, 10 meciuri în sezonul 2015-2016. În cariera sa a mai activat la CFR Cluj 2 (Liga 3), FCU Craiova FC (Liga 3), FC Hermannstadt (4 meciuri în Liga 1), FC Hermannstadt 2 (Liga 3), ACSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3), SCM Zalău (Liga 3) și ultima dată a fost la CSM Olimpia Satu Mare (Liga 3).

Răzvan Lazăr (21 de ani), mijlocaș originar din Cluj-Napoca, revine la Minaur, echipă pentru care a evoluat în sezonul trecut în 20 de meciuri de Liga 2. În prima parte a acestei ediții a Ligii 3 a activat la CSM Olimpia Satu Mare.

Paul Batin (36 ani), atacant din Baia Mare, va juca pentru a doua oară la Minaur, după ce a mai făcut-o pentru scurt timp în 2020, tot în Liga 3. Vine de la Victoria Carei, echipă mai bine situată în clasamentul Seriei a 10-a și împotriva căreia va lupta acum pentru menținerea în Liga 3. În etapa a 14-a, Batin marcat în minutul 7 golul prin care Careiul deschidea scorul la Baia Mare, în meciul care avea să se termine la egalitate, scor 1-1.

  • Batin este un fotbalist experimentat, care a jucat la cluburi importante din România și are multe meciuri în prima ligă pentru UTA, Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, FC Botoșani, Dinamo și Concordia Chiajna. Are și experiențe în afara țării, în Polonia, la Miedz Legnica, și în Cipru, la Doxa. În ultimele sezoane a tot schimbat echipele în Liga 2 sau Liga 3, evoluând pentru Concordia, Fotbal Comuna Recea, Progresul Șocuta Mare, Metalul Buzău și Victoria Carei.

Răzvan Tincu (36 de ani) este un alt fotbalist experimentat achiziționat în această iarnă, care de curând spunea că dorește să-și încheie cariera. Fundașul central a fost convins să continue, totuși, aproape de casă, el fiind originar din Satu Mare.

  • În cariera sa, Tincu a evoluat pentru Rapid II, FC Botoșani (în trei perioade), Poli Iași (în două perioade), Concordia Chiajna, Doxa (Cipru) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Din vara anului 2022 se întorsese la echipa din Iași, de care s-a despărțit în această iarnă.

Raul Vitan (26 de ani) este un mijlocaș originar din Cluj-Napoca, care cel mai sus a activat în Liga 2, la Dacia Unirea Brăila, 12 meciuri în sezonul 2017/18 și 17 meciuri în sezonul 2018/19. Vine de la Minerul Ocna Dej (Liga 3), iar în cariera sa a mai jucat tot în Liga 3 pentru Sănătatea Cluj, SCM Zalău și Unirea Dej.

Echipa antrenată de Ciprian Danciu se luptă pentru evitarea retrogradării din Liga 3

Reunită în data de 17 ianuarie, echipa antrenată de Ciprian Danciu a disputat până acum trei meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 2-2 cu CSM Olimpia Satu Mare (Liga 3), 0-0 cu CSM Sighetu Marmației (Liga 3), 5-1 cu Progresul Șomcuta Mare (Liga 4).

Conform programului anunțat inițial, urmează teste cu CS Oașul Negrești-Oaș (17 februarie) și Minerul Ocna Dej (21 februarie).

Minaur Baia Mare este ultima în Seria 10 a Ligii 3 după 15 runde, cu numai 10 puncte acumulate și este deja matematic în play-out.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-baican-a-lasat-csm-alexandria-pentru-fc-bihor-19299535

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liviu-nicolae-noul-antrenor-al-echipei-ciucas-tarlungeni-19299532

https://liga2.prosport.ro/seria-1/olimpic-zarnesti-si-l-a-dorit-pe-rares-enceanu-19299521

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-roman-manager-tehnic-la-minerul-ocna-dej-19299506

https://liga2.prosport.ro/liga-3/raphael-stanescu-a-semnat-cu-minaur-baia-mare-19298953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-achim-team-manager-la-minaur-baia-mare-19298128

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 17:34 Liga 3
Pe aceeași temă