OFICIAL | CSM Satu Mare va evolua sub numele de CSM Olimpia Satu Mare din noul sezon. Liga 3 va avea două Olimpia în aceeași serie

Marius ANGHEL 28 Jun. 2023, 15:19 Liga 3
OFICIAL | CSM Satu Mare va evolua sub numele de CSM Olimpia Satu Mare din noul sezon. Liga 3 va avea două Olimpia în aceeași serie

Noul sezon de Liga 3 va avea în componență două echipe din Satu Mare cu numele Olimpia.

CSM Satu Mare, echipă care activează de trei ani în competiție, tocmai a primit aprobare din partea FRF pentru a continua cu denumirea de CSM Olimpia Satu Mare. Aceasta este echipa finanțată de primărie și care evoluează pe stadionul Olimpia.

Olimpia MCMXXI Satu Mare este a doua echipă a orașului din nord-vestul țării care va evolua în noua ediție a Ligii 3. Clubul susținut de suporterii din Satu Mare, cei care dețin brandul ”Olimpia”, este campioana județeană din 2023 și a promovat în această lună din Liga a 4-a după ce a câștigat barajul cu Luceafărul Bălan (Sălaj / 5-2 în deplasare și 8-1 acasă).

CSM Satu Mare va juca în noul sezon de Liga 3 sub denumirea de CSM Olimpia Satu Mare. A aprobat și FRF

CSM Satu Mare va evolua începând din noul sezon 2023-2024 în competițiile FRF cu denumirea de CSM Olimpia Satu Mare după ce Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 27 iunie, cu unanimitate de voturi, schimbarea denumirii clubului sătmărean.

”Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii clubului CSM Satu Mare în CSM Olimpia Satu Mare”, a fost decizia membrilor CEx FRF.

CSM Satu Mare a obținut acest demers, de a avea și denumirea de Olimpia, de la începutul anului 2023. Atunci, clubul susținut de autoritățile locale din Satu Mare au primit răspuns solicitării făcute la Ministerul Sportului.

”În toamna anului trecut, conducerea clubului a solicitat Ministerului Sportului să autorizeze schimbarea denumirii, iar acest lucru a fost aprobat și făcut public prin Autorizația de funcționare nr. 57 din 21.10.2022. Așadar, în sezonul 2023–2024 al ligii a 3-a echipa noastră va fi înscrisă în campionat sub denumirea de CSM Olimpia Satu Mare”, a anunțat și clubul din Satu Mare.

Olimpia este cel mai iubit brand fotbalistic din Satu Mare, însă clubul municipal nu a putut să-l folosească până acum, deoarece deținătorii brandului ultima dată fost la Olimpia 2010 Satu Mare nu au dorit asocierea.

Siglele CSM Satu Mare, CSM Olimpia Satu Mare și Olimpia Satu Mare. Cu a doua și a treia vor juca în noua ediție a Ligii 3 cele două echipe din Satu Mare.

CSM Satu Mare a fost înființată în 2018

Înființată în 2018 după falimentul ultimei Olimpia (Olimpia 2010 Satu Mare), CSM Satu Mare (secția de fotbal) a promovat rapid din Liga 4, dar nu a jucat în Liga 3, deoarece FRF nu i-a acceptat participarea după ce a făcut cu întârzierea plata garanției financiare. A promovat în 2020, iar de atunci joacă în Liga 3, de trei sezoane.

În toamna anului trecut, conducerea CSM-ului a solicitat Ministerului Sportului să autorizeze schimbarea denumirii clubului în CSM Olimpia Satu Mare, iar acest lucru a fost aprobat și făcut public în luna ianuarie a acestui an.

”Ministerul Sportului a autorizat clubul nostru cu noua denumire: Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare.
Schimbarea s-a făcut încă din luna octombrie a anului trecut, autorizaţia de funcţionare datând din 21.10.2022”, anunța CSM Satu Mare la începutul anului.

Răzvan Lazăr a semnat și el, iar Eduard Berbeacă și-a prelungit acordul cu CSM Olimpia

CSM Olimpia Satu Mare l-a numit în această pauză de vară antrenor pe Cosmin Iuhas în locul lui Tiberiu Csik, iar primele achiziții au fost Viorel Chinde, ultima dată fost la Minaur Baia Mare, și Raul Vidrăsan, fost la Ripensia Timișoara.

A mai semnat contract de prelungire a contractului cu unii jucători cu care a încheiat sezonul trecut: Florin Mureșan, Ervin Zsiga, Alexandru Mărieș și Adrian Micaș. Cu echipa vor continua cel puțin încă un sezon și cu cinci tineri luați în iarnă de la echipa Viitorul Vetiș: Denis Emanuel Lazăr, Rareș Violin Mureșan, Rareș Daniel Oșan, Pop Nandor și Patric Raul Tămaș.

Între timp, cu CSM Olimpia a mai semnat și Răzvan Lazăr (fundaș, 21 ani), ultima dată la Minaur Baia Mare (20 meciuri în ediția 2022-2023 a Ligii 2), iar portarul Eduard Mihail Berbeacă (19 ani) a acceptat prelungirea acordului cu încă un sezon.

Echipa se va reuni în data de 10 iulie, iar înainte de asta, pe 8 iulie, organizează un trial pentru juniorii născuți în 2004, 2005 și 2006.

  • Reamintim că CSM Satu Mare a încheiat play-off-ul Seriei 10 din Liga 3 cu 45 de puncte, pe locul 3, în spatele celor de la FC Bihor Oradea (61 puncte) și Gloria Bistriţa Năsăud (56 puncte), echipe care au mers în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 și au cedat cu Corvinul Hunedoara, respectiv Unirea Ungheni, primele clasate din Seria 9.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-jucator-de-la-minaur-si-altul-de-la-ripensia-primele-achizitii-perfectate-de-csm-satu-mare-pentru-noul-sezon-19275680

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-satu-mare-a-schimbat-antrenorul-19275024

https://liga2.prosport.ro/liga-4/olimpia-mcmxxi-campioana-in-liga-4-satu-mare-19274226

Marius ANGHEL 28 Jun. 2023, 15:19 Liga 3
Pe aceeași temă