Minerul Ocna Dej schimbă cât poate de mult. A împrumutat doi jucători de la un club din prima ligă și are un nou antrenor secund

Andrei PASCU 15 Feb. 2024, 13:44 Liga 3
Minerul Ocna Dej schimbă cât poate de mult. A împrumutat doi jucători de la un club din prima ligă și are un nou antrenor secund

Minerul Ocna Dej are, la început de 2024, șanse la calificarea în play-off-ul Seriei 10 din Liga 3, dar poate evolua și în play-out și poate retrograda dacă va avea o serie deloc fericită în ultimele runde din sezonul regular și în gupa pentru evitarea Ligii 4.

Se află pe locul 7, cu 17 puncte, la patru puncte de locul 4, ultimul de play-off, ocupat de Crişul Sântandrei, dar are un avans tot de patru puncte față de penultima clasată, Olimpia MCMXXI Satu Mare.

Schimbări peste schimbări la Minerul Ocna Dej

După numirea lui Dan Roman în funcția de manager tehnic, Minerul Ocna Dej continuă să mute și la nivelul lotului de jucători, dar a anunțat și un nou antrenor secund, pe Cosmin Corovei, după ce Liga2.ro a anunțat, pe surse, că ”principalul” Dan Mugurel, numit în funcție la final de 2023, a și plecat de la echipă, la fel și Ionuț Bal. Până acum, antrenorul secund era Vlad Borșan!

Oricum, nu ar fi prima dată când conducerea decide să facă schimbări la ”cald” și să renunțe la antrenori după doar câteva luni de colaborare sau mai puțin, până la înlocuirile numeroase de jucători, plecări și veniri consistente în mai toate perioadele de transferuri.

E posibil ca Dan Roman să fie, de fapt, noul antrenor al echipei, mai ales că, de când s-a retras din cariera de fotbalist, el a ocupat această funcție sub diverse forme, ultima dată ”secund” la Unirea Dej, în prima parte a acestui sezon de Liga 2.

Joseph Godwin și Olabode Oyewole, împrumutați de Minerul Ocna Dej de la UTA

În ultimele zile, Minerul Ocna Dej a atras atenția cu aducerile sub formă de împrumut a doi jucători care aparțin de UTA, ale lui Joseph Godwin (atacant, 20 de ani, în prima parte a sezonului la CSM Reșița) și Olabode Oyewole.

Godwin (foto articol) a jucat doar un singur meci pentru formația din Valea Domanului în Liga 2, în duelul cu Unirea Slobozia, din prima rundă, când a prins doar 19 minute. La finalul anului trecut s-a întors la Arad, dar acum a fost cedat la Minerul Ocna Dej. În partea a doua a sezonului trecut a activat tot în Liga 2, la Gloria Buzău, unde a avut câteva minute în cinci meciuri.

În afară de cei doi, la divizionara a treia au sosit și Davide Blidărean (împrumutat de la Viitorul Cluj), Florin Spătareanu (împrumut de la Transilvania Bistrița), Răzvan Prangate (ex Sănătatea Cluj), Andrei Cobărzan (ex Sănătatea Cluj), Bogdan Jeler (ex Minaur Baia Mare) și Răzvan Rusu (ex Sănătatea Cluj) după numirea în funcție a lui Dan Roman.

Echipa care s-a mutat la Jucu schimbă foarte mult și în această iarnă

Anterior, pe pagina de Facebook a echipei care a anunțat și faptul că se mută cu meciurile de la Vad la Jucu au fost anunțați ca nou-veniți: Stephane Ferhaoui (ex CSM Jiul Petroșani), Călin Harfaș (ex CSM Unirea Alba Iulia), Alexandru Bledea (U Cluj U18), Alexandru Giurgean (ex Săgeata Dumbrăvița), Ionuț Gorba (ex CSM Olimpia Satu Mare), Gabriel Mureșan (ex Unirea Alba Iulia), Alexandru Țăranu (ex Cozia Călimănești), Darius Andrecuț (împrumutat de la Gloria Bistrița Năsăud) și Mihnea Poenar (ex Sănătatea Cluj).

În privința plecărilor, sunt foarte mulți fotbaliști care au încheiat jocurile din 2023 cu echipa și care între timp au plecat. Pe unii dintre ei, Minerul Ocna Dej i-a anunțat de nu mai puțin de trei ori că au plecat, că s-a reziliat contractul cu ei, haosul fiind cuvântul cel mai potrivit pentru clubul patronat de Vicențiu Știr.

Dintre cei plecați, Ștefan Visic a ajuns în Liga 2, la CSC Șelimbăr, iar Raul Vitan a fost prezentat zilele trecute de Minaur Baia Mare.

Între play-off și play-out

Minerul Ocna Dej reia campionatul de pe locul 7 în Seria 10 din Liga 3, cu 17 puncte, la patru lungimi de locul 4, Crişul Sântandrei. Vor mai avea loc trei runde în 2024 din sezonul regular, fiind puse în joc nouă puncte.

În ultima rundă din 2023, a 15-a, Minerul Ocna Dej a remizat, pe teren propriu, cu ultima clasată, Minaur Baia Mare, scor 1-1. La primul meci din 2024, de la începutul lunii martie, Minerul Ocna Dej va întâlni, în deplasare, Olimpia MCMXXI Satu Mare, locul 9, penultimul, cu 13 puncte.

După încheierea jocurilor oficiale din 2023, Minerul transmitea public că și-a ratat obiectivul stabilit la începutul sezonului, adică să ajungă în play-off, deși șanse matematice încă există. La acel moment anunța despărțirea de 16 jucători, apoi lista era modificată și rămâneau doar nouă nume și apărea un al zecelea nou.

Foto principal: Minerul Ocna Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianos-brinza-a-ajuns-la-stiinta-miroslava-19299732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-sr-brasov-19299728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-la-cea-mai-mare-diferenta-de-goluri-pentru-csm-slatina-19299697

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cinci-achizitii-si-sapte-plecari-in-dreptul-metalului-buzau-19299681

https://liga2.prosport.ro/liga-3/razvan-tincu-s-a-despartit-de-poli-iasi-si-a-semnat-cu-minaur-19299666

https://liga2.prosport.ro/liga-3/crisul-santandrei-achizitii-importante-iulian-anca-trip-si-alexandru-sorian-19299078

Andrei PASCU 15 Feb. 2024, 13:44 Liga 3
Pe aceeași temă