Unirea Dej, prima victorie în Liga 2 după șapte etape în care a luat un punct. Dan Roman s-a agățat de un succes cu Progresul Spartac: ”Dacă nu câștigam, intram în «moarte clinică»”

Andrei PASCU 29 Oct. 2023, 14:30 Liga 2
Unirea Dej, prima victorie în Liga 2 după șapte etape în care a luat un punct. Dan Roman s-a agățat de un succes cu Progresul Spartac: ”Dacă nu câștigam, intram în «moarte clinică»”

Unirea Dej a spart gheața în etapa 11 de Liga 2 și a bifat prima victorie după șapte partide în care a adunat doar un punct. În confruntarea cu Progresul Spartac, de acasă, disputată sâmbătă, formația din județul Cluj s-a impus la limită, scor 1-0.

La jumătatea primei reprize a marcat Unirea Dej și a luat toate cele trei puncte.

Denis Golda a decis meciul Unirea Dej – Progresul Spartac 1-0, în etapa 11 din Liga 2

Eroul Unirii Dej în duelul cu Progresul Spartac a fost Denis Golda, care a punctat în minutul 22. Au fost și alte ocazii în urma cărora dejenii puteau mări diferența de pe tabelă, lucru recunoscut de antrenorul secund neinclus pe foaia de joc Dan Roman, dar până la urmă a declarat că este încântat de succes, de cele trei puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=8WxgPzLC-dk

Dan Roman, după victoria cu Progresul Spartac: ”Diferența cred că s-a făcut la atitudinea jucătorilor”

Roman speră ca de acum vestiarul să prindă tot mai multă încredere și să nu mai treacă așa multe etape până la următorul succes în Liga 2. Unirea Dej are acum trei succese în campionat, mai învingând și CSM Slatina și CSM Alexandria, cu 2-1, respectiv 1-0.

Succesul dejenilor din etapa a 11-a a fost bifat în compania formației Progresul Spartac, ultima clasată în Liga 2, locul 20.

A fost un meci cu o intensitate și cu o tensiune pe echipă foarte mari, aveam nevoie de cele trei puncte pentru că de câteva etape nici nu am câștigat, nici nu am dat goluri. Am dat gol acum, dar am mai avut patru-cinci ocazii din care mai puteam marca.

Am întâlnit o echipă bună, o echipă care evoluează bine la nivel de pase, dar e bine că ne-am îndeplinit obiectivul și am luat cele trei puncte. Diferența cred că s-a făcut în atitudinea jucătorilor.

Băieții și-au dorit foarte mult, știau și ei că dacă nu câștigam intram într-o «moarte clinică», să spunem așa, vorbind plastic, era greu să ieșim din acea stare. Jucătorii sunt caractere deosebite, s-au antrenat exemplar, nu am ce să le reproșez și datorită lor sunt aici.

Era o mare fericire în vestiar, dar chinuită pentru că erau obosiți. A fost un meci greu, dar sunt obosiți și cu trei puncte în buzunar. Trebuie să continue să creadă în ei, să lupte, nimic nu e pierdut, corabia se poate salva, doar că trebuie să fie concentrați”, a spus al doilea antrenorul secund al Unirii Dej, fiindcă primul este Eusebio Șuvagău, cel care și dă indicații de pe margine.

https://www.youtube.com/watch?v=k6pBRHmnk18

Unirea Dej, pe ultimele locuri în Liga 2

Unirea Dej se menține pe locul 18, antepenultimul, în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 11 etape, la egalitate cu următoarele două clasate deasupra, CSM Reșița și CS Tunari.

Clujenii se află pe poziție retrogradabilă, în acest sezon urmând să pice în Liga 3 patru echipe în loc de cinci. Imediat deasupra sa se află, așadar, CS Tunari, cu 10 puncte, iar pe primele locuri care asigură salvarea sunt CSM Reșița și Metaloglobus, ambele tot cu câte 10 puncte.

În runda a 12-a, Unirea Dej joacă pe teren străin, cu Corvinul Hunedoara, locul 3, 21 de puncte.

După partida cu Progresul Spartac a vorbit și singurul marcator al întâlnirii, Denis Golda.

Asta e treaba mea, să marchez, să ajut echipa, să luăm puncte. A fost un meci greu, nu am mai câștigat de ceva meciuri. Bine că a venit acum, era momentul, sper să ne dea încredere pentru următoarele etape, să reușim să ne salvăm.

Sper să fie o descătușare această victorie, aveam nevoie de ea, să prindem încredere, sunt sigur că va fi o altă atmosferă de acum și sper ca de acum să fie tot mai bine.

A contat și suportul fanilor, sperăm ca lumea să vină în număr tot mai mare la stadion, avem nevoie de susținere.

Meciul următor, cu Corvinul, va fi dificil, ca toate. Noi trebuie să mergem încrezători acolo, să demonstrăm că ceea ce s-a întâmplat azi nu a fost întâmplător și merităm să rămânem în Liga 2.

Golul îl dedic bunicului meu, el nu mai este printre noi de patru ani și… lui. Mă vede și are grijă de mine”, a spus Denis Golda.

https://www.youtube.com/watch?v=POVW4VnZvcI

 

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cfc-arges-meci-din-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-esec-cu-corvinul-hunedoara-in-etapa-11-din-liga-2-19290501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-i-a-aratat-cartonasul-rosu-arbitrului-in-meciul-chindia-csm-resita-4-1-19290483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-victorie-cu-metaloglobus-in-etapa-a-11-a-din-liga-2-scor-2-1-19290486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-1-1-cu-concordia-chiajna-in-etapa-11-de-liga-2-19290441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

Andrei PASCU 29 Oct. 2023, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă