Liber de CSM Alexandria, dar și de Rapid, Enrichi Finica a ajuns în Liga 3 după mai mulți ani petrecuți în Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2024, 13:16 Liga 3
Liber de CSM Alexandria, dar și de Rapid, Enrichi Finica a ajuns în Liga 3 după mai mulți ani petrecuți în Liga 2

Știința Miroslava continuă să facă achiziții, în speranța unui parcurs cât mai bun în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 3, unde este virtual calificată după ce liderul de peste iarnă Foresta Suceava a intrat în moarte clinică!

Gruparea pregătită de fostul internațional Tibor Selymeș a semnat cu fundașul stânga Enrichi Finica (21 de ani), jucător care se afla pe lista neagră a CSM Alexandria (Liga 2) de mult timp, ruptura s-a produs încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, iar între timp a avut loc și despărțirea sa de Rapid (Liga 1), clubul de care aparținea din 2019.

Enrichi Finica s-a despărțit de Rapid și a semnat cu Știința Miroslava

Din această săptămână, Enrichi Finica este jucătorul Științei Miroslava. Acesta s-a despărțit oficial de Rapid, fiind declarat liber de contract în urma unei decizii a Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF și a semnat cu echipa din județul Iași un angajament până la finalul stagiunii de Liga 3 aflată în curs.

Finica revine, astfel, aproape de Iași, după ce a promovat cu Poli la finalul ediției 2022/23 de Liga 2.

Născut la Chișinău, Finica a făcut junioratul la Juniorul București și în Italia, la Torino, iar în 2019 a semnat cu Rapid.

Pentru trupa din Giulești a jucat 1 meci în ediția 2019/20 de Liga 2, 15 în sezonul 2020/21 tot de Liga 2, când a și reușit promovarea în prima ligă. Nu a fost menținut în lot, ci împrumutat înapoi în Liga 2, la Unirea Constanța. A revenit apoi la Rapid, în partea a doua a acelui sezon, pentru care a prins minutele de prelungiri ale unui joc din prima ligă. În sezonul 2022/23 a fost împrumutat tot în Liga 2, la Poli Iași, pentru care a evoluat în 20 de meciuri, a înscris un gol și a bifat o a doua promovare în prima ligă. Dar nici la ieșeni nu a rămas în SuperLigă, iar Rapid l-a împrumutat în actualul sezon la CSM Alexandria. Pentru teleormăneni a prins doar 4 meciuri în prima parte a actualei ediții a Ligii 2. La un moment dat, trupa din Alexandria îl inclusese pe lista neagră, apoi a revenit asupra deciziei, iar cele două părți au ajuns în cele din urmă la un acord de reziliere.

Opt achiziții pentru echipa lui Tibor Selymeș

Finica devine, astfel, a opta achiziție a iernii pentru Știința Miroslava, după Mendes Feliciano Joao (mijlocaș), Canicio Mangar Gomes Costa (fundaș central), ambii portughezi, Rareș Bîrlădeanu (portar), Ianoș Brînză (portar), Mihai Asofiei (mijlocaș), Gabriel Mendoza (fundaș central, român născut în Marea Britanie) și Dani Thon (atacant, Sudan).

Brînză a fost legitimat în prima parte a sezonului tot la CSM Alexandria, însă el nu a prins nici măcar un meci în Liga 2 pentru teleormăneni.

Miroslava a împrumutat trei jucători la Rapid Brodoc

Pe de altă parte, antrenorul Tibor Selymeș a renunțat la alți trei jucători, Lorenzo Lupu, Daniel Cazacu și Tiberiu Sovea fiind împrumutați până în vară la colega de serie Rapid Brodoc.

”Clubul Sportiv Știinta Miroslava a cedat sub formă de împrumut până la finalul sezonului 2023/2024 trei jucători de perspectivă la colegii de serie de la Rapid Brodoc. Mijlocașul Lupu Lorenzo, născut în 2006, împreună cu atacanții Cazacu Daniel, născut în 2005 și Sovea Tiberiu, născut în 2006, vor evolua pentru următoarele luni la alb-vișiniii conduși de domnul profesor Romică Dorin”, a fost anunțul clubului din Miroslava.

Anterior, echipa ieșeană s-a despărțit de alți șapte jucători: Robert Sonea, Răzvan Gafton, Alexandru Gau, Eric Alima (AFC Câmpulung Muscel), Black Moutongo (Gilortul Târgu Cărbunești), Abraham Ayamantey și Denis Verestiuc (Poli Iași).

https://liga2.prosport.ro/special/ciprian-petre-conducator-de-scoala-de-fotbal-19300942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-jucat-un-amical-cu-fc-bacau-19300892

https://liga2.prosport.ro/liga-3/buget-insuficient-pentru-csm-bacau-inclusiv-pentru-echipa-de-fotbal-19300672

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-a-inregistrat-o-noua-depunctare-19300420

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tibor-selymes-are-un-nou-obiectiv-la-stiinta-miroslava-19300188

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2024, 13:16 Liga 3
Pe aceeași temă