Foresta a înregistrat o nouă depunctare și pică încă o poziție în clasamentul Ligii 3. Fostul lider din Seria 1 este în moarte clinică

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 16:35 Liga 3
Foresta a înregistrat o nouă depunctare și pică încă o poziție în clasamentul Ligii 3. Fostul lider din Seria 1 este în moarte clinică

Foresta Suceava se apropie cu pași repezi de finalul proiectului început în vara anului 2016, când lua actuala denumire. Clubul a înregistrat în această săptămână o nouă depunctare din parte Federației Române de Fotbal, nu dă niciun semn de viață și, cel mai probabil, va ajunge la excluderea din Liga 3, în cazul în care conducerea nu va comunica oficial retragerea din campionat.

Litigiul pe care îl are cu fostul antrenor Ionuț Moșteanu i-a adus o nouă scădere de puncte, cât și coborârea unei noi poziții în clasamentul Seriei 1 a Ligii 3.

Foresta s-a ales cu încă două puncte scăzute din cauza litigiului cu Ionuț Moșteanu

Penalizată în data de 7 februarie cu patru puncte din cauza neachitării pe luna ianuarie a ”ratei” de 10.000 lei către fostul antrenor Ionuț Moșteanu, în urma ruperii unilaterale a contractului, Foresta a primit o nouă scădere de puncte, două la număr, fiindcă nu și-a respectat obligația către Moșteanu pentru perioada 1-15 februarie.

Astfel, clubul sucevean a ajuns la o penalizare totală de șase puncte, aplicată punctelor acumulate pe teren în această primă parte a Ligii 3, iar echipa a mai coborât un loc în clasamentul Seriei 1 a Ligii 3.

”În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea ACS Foresta Suceava cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 01.02.2024 – 15.02.2024.
Comisia a acordat termen în data de 06.03.2024, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Moșteanu Ionuț Codruț pentru a evita în continuare depunctarea”, sună anunțul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în urma ședinței din 21 februarie.

Clubul sucevean se îndreaptă despre retragere sau excluderea din Liga 3

În aceste condiții, cu șase puncte scăzute, Foresta Suceava a rămas acum cu 21 de puncte din cele 27 acumulate pe teren în 13 meciuri susținute în prima parte a sezonului de Liga 3 și a coborât încă o poziție în clasamentul Seriei 1.

Din lider, așa cum a încheiat primele 15 etape, Foresta a ajuns acum pe locul 3, sub CSM Bacău (25 puncte) și Bucovina Rădăuți (23 puncte). Poziția ocupată este una calificabilă în play-off, însă echipa suceveană se află în moarte clinică.

Din cauza multiplelor probleme financiare, clubul bucovinean nu și-a mai reluat activitatea în noul an, și-a pierdut jucătorii și doar printr-o minune se va prezenta la meciurile care încep din data de 9 martie.

Altfel, în cazul în care conducerea sa nu va anunța FRF de retragerea din competiție, Foresta va ajunge la excluderea din Liga 3, fie în urma neprezentării la două meciuri, fie în urma depunctărilor succesive din cauza litigiului cu fostul antrenor Ionuț Moșteanu.

Foto: Foresta Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tibor-selymes-are-un-nou-obiectiv-la-stiinta-miroslava-19300188

https://liga2.prosport.ro/liga-3/romica-s-a-intors-dupa-trei-luni-de-pauza-la-rapid-brodoc-19300153

https://liga2.prosport.ro/special/lucrarile-la-complexul-sportiv-carpati-se-apropie-de-final-19300170

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-a-fost-depunctata-de-frf-si-risca-desfiintarea-19299155

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 16:35 Liga 3
Pe aceeași temă