Tibor Selymes a anunțat noul obiectiv al Științei Miroslava după iminenta calificare în play-off. Moldovenii au mai adus un fundaș român născut în Anglia și un atacant sudanez

Narcis POHOAȚĂ 22 Feb. 2024, 11:04 Liga 3
Tibor Selymes a anunțat noul obiectiv al Științei Miroslava după iminenta calificare în play-off. Moldovenii au mai adus un fundaș român născut în Anglia și un atacant sudanez

Știința Miroslava, locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, cu 19 puncte acumulate în 15 etape, este aproape sigură de calificarea în play-off după depunctarea fostului lider Foresta Suceava, dar ieșenii își doresc mai mult de la acest sezon.

Antrenorul Tibor Selymes spune că echipa sa va lupta pentru a ajunge la barajul pentru accederea în Liga 2.

Tibor Selymes țintește cu Știința Miroslava barajul pentru promovarea în Liga 2

Odată ajunsă în play-off-ul primei serii din Liga 3, Știința Miroslava își propune o clasare pe primele două locuri, iar apoi prezența la baraj, spune antrenorul Tibor Selymes.

”În momentul de față suntem aproape calificați în play-off. Dacă vom ajunge acolo, e normal să ne dorim mai mult. Sigur, trebuie să vedem cum se vor acomoda și jucătorii noi, cum se vor integra în grup. Dar obiectivul este să mergem la baraj. Eu personal asta îmi doresc. Dacă ajungem în play-off nu o să stăm, ne batem cu toată lumea și sperăm să jucăm barajul. Important este să creăm un nucleu bun. Vreau să formez o echipă muncitoare, care să știe ce vrea, care să stea bine în teren. Eu mizez pe grup”, a declarat Tibor Selymes pentru Liga2.ro.

Gripa a dat peste cap programul echipei

Antrenorul a avut mari probleme în urmă cu două săptămâni, în stagiul de pregătire pe care echipa l-a efectuat la baza proprie. Atunci, 13 jucători s-au îmbolnăvit de gripă, iar antrenamentele au fost sistate câteva zile.

”Mulțumit în totalitate nu am cum să fiu, pentru că am avut o problemă acum două săptămâni, când s-au îmbolnăvit 13 jucători de gripă și am fost nevoiți să întrerupem antrenamentele câteva zile. Nu am putut să continuăm pregătirea cum trebuia, 70 la sută din jucători au fost bolnavi și am pierdut aproape o săptămână. Dar mai avem trei săptămâni și avem timp să ne punem pe picioare”, a continuat Selymes.

Șapte achiziții pentru Știința Miroslava în această iarnă

Știința a mai adus în această săptămână un atacant din Sudan și un stoper român născut în Anglia și a ajuns la șapte achiziții, iar antrenorul Tibor Selymes s-a declarat mulțumit de întăririle primite.

”Am avut nevoie de un portar cu experiență, care să dea siguranță în apărare și consider că Ianoș Brînză, care are meciuri în primele două ligi, ne este foarte util. Am transferat și în centrul apărării, și la mijloc, și în atac, eu zic că a făcut transferuri bune și vom arăta bine”, a mai spus fostul internațional.

Atacantul sudanez Dani Lual Gumnok Thon adus de Știința are 21 de ani și a evoluat în ultimii ani în ligile inferioare din Cehia, la Vyskov și Blansko.

De asemenea, la Miroslava a ajuns și fundașul central Gabriel Mendoza, un jucător român născut în Marea Britanie, în anul 2004.

Pe lângă cei doi, echipa ieșeană i-a mai adus în această iarnă pe portughezii Mendes Feliciano Joao (mijlocaș), Canicio Mangar Gomes Costa (fundaș central), Rareș Bîrlădeanu (portar), Ianoș Brînză (portar) și Mihai Asofiei (mijlocaș).

Victorie în amicalul cu Bucovina Rădăuți

Știința a punctat și la capitolul plecări, antrenorul Tibor Selymes renunțând la Robert Sonea, Răzvan Gafton, Alexandru Gau, Eric Alima (AFC Câmpulung Muscel), Black Moutongo (Gilortul Târgu Cărbunești), Abraham Ayamantey și Denis Verestiuc (Poli Iași).

Altfel, Știința a obținut, miercuri, a doua victorie în amicale, 3-0 pe teren propriu cu colega de serie Bucovina Rădăuți, prin golurile înscrise de Nemțanu (54), Corobuță (64) și Mihăeș (73).

În primele două meciuri test, Miroslava a învins Comstar Vaslui (8-1) și a cedat cu CSM Vaslui (0-2). Ieșenii vor mai juca amicale cu CSM Pașcani (24 februarie) și Șomuz Fălticeni (2 martie).

Foto: Știința Miroslava

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianos-brinza-a-ajuns-la-stiinta-miroslava-19299732

Narcis POHOAȚĂ 22 Feb. 2024, 11:04 Liga 3
Pe aceeași temă