Noi transferuri la Știința Miroslava. Sub comanda lui Tibor Selymes a ajuns un portar fost la CSM Alexandria și doi portughezi de la Brăila

Narcis POHOAȚĂ 15 Feb. 2024, 11:31 Liga 2

Știința Miroslava, locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, continuă achizițiile în speranța de a prinde un loc în play-off. Clubul ieșean a anunțat în această săptămână patru noi achiziții, printre nou-veniți numărându-se și portarul moldovean Ianoș Brînză, fost la Politehnica Iași și ultima dată la CSM Alexandria.

Ianoș Brînză a semnat cu Știința Miroslava după despărțirea de CSM Alexandria

Portarul născut la Chișinău, Ianoș Brînză (25 de ani), revine la Iași, dar nu la Politehnica, echipă cu care a promovat anul trecut în SuperLigă, ci la Știința Miroslava, în Liga 3. După plecarea de la Poli, Brînză a semnat cu CSM Alexandria, în Liga 2, însă nu a apucat să apere în prima parte a sezonului, a fost pus pe lista neagră și în cele din urmă s-a despărțit de echipa din județul Teleorman.

Acum, goalkeeperul care a mai evoluat în România pentru FC Botoșani (3 meciuri în Liga 1) și Petrolul Ploiești (2 meciuri în Liga 2) a decis să accepte oferta celor de la Miroslava, unde speră să joace constant și să prindă play-off-ul.

  • De asemenea, formația pregătită de Tibor Selymes a anunțat și revenirea la echipă a mijlocașului la închidere Mihai Asofiei. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a semnat până în vară cu echipa de la poalele Uricaniului, echipă la care a mai bifat peste 70 de partide în sezoanele trecute.

Doi portughezi au dat Dunărea pe Bahlui

Pe lângă Brînză și Asofiei, Știința Miroslava i-a prezentat și pe africanii cu cetățenie portugheză Mendes Feliciano Joao (mijlocaș central) și Canicio Mangar Gomes Antoniozinho Costa (fundaș central).

Cei doi sunt născuți în anul 2003, în Guinea Bissau, și au ajuns la Știința de la Dacia Unirea Brăila, echipă pentru care au marcat un gol, respectiv două în prima parte a campionatului Ligii 3.

  • Anterior, echipa ieșeană a mai prezentat ca achiziție un portar, pe Rareș Bîrlădeanu (18 ani), fost la Unirea Ungheni.
  • La capitolul plecări, Știința Miroslava îi are pe Robert Sonea, Răzvan Gafton, Alexandru Gau, Eric Alima (AFC Câmpulung Muscel), Black Moutongo (Gilortul Târgu Cărbunești), Abraham Ayamantey și Denis Verestiuc (Poli Iași).

Știința Miroslava se poate considera calificată în play-off-ul Ligii 3

Știința Miroslava, echipă pregătită de fostul internațional Tibor Selymes, ocupă locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, cu 19 puncte, și mai are de jucat în sezonul regular cu CSM Bacău (în deplasare) și Rapid Brodoc (acasă), urmând să stea în ultima rundă. Având în vedere problemele Forestei Suceava, depunctată cu patru puncte și aflată în moarte clinică, Miroslava se poate considera deja califacă în play-off, la fel ca CSM Bacău și Bucovina Rădăuți.

Trupa ieșeană s-a reunit la data de 22 ianuarie, iar până acum a jucat amicale cu Comstar Vaslui (8-1) și CSM Vaslui (0-2). Următoarele amicale sunt cu Bucovina Rădăuți (21 februarie), CSM Pașcani (24 februarie) și Șomuz Fălticeni (2 martie). Acesta din urmă trebuia să aibă loc la data de 17 februarie, însă a fost reprogramat pentru 2 martie, când, inițial, era anunțat un test cu Foresta. Echipa suceveană se va desființa, cel mai probabil, în această iarnă.

Campionatul Ligii 3 se reia în data de 9 martie.

Foto: Știința Miroslava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-a-fost-depunctata-de-frf-si-risca-desfiintarea-19299155

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-multe-plecari-si-doar-o-venire-19299004

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbalistul-angolez-mort-in-ultima-zi-din-2023-urma-sa-joace-in-romania-19296786

Narcis POHOAȚĂ 15 Feb. 2024, 11:31 Liga 2
Pe aceeași temă