CSM Slatina a început pregătirea barajului din Liga 3, Progresul Spartac mai așteaptă, pentru că are probleme cu protocolul medical. Oltenii și-au stabilit și un meci amical

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 16 Jun. 2020, 12:00 Actualizat: 16 Jun. 2020, 12:11 Liga 3
CSM Slatina a început pregătirea barajului din Liga 3, Progresul Spartac mai așteaptă, pentru că are probleme cu protocolul medical. Oltenii și-au stabilit și un meci amical

CSM Slatina este gata de reluarea antrenamentelor, pentru pregătirea meciurilor de baraj pe care le va disputa în Seria 3 a Ligii a 3-a cu Progresul Spartac și în urma cărora se va decide formația care promovează.

Oltenii au decis să înceapă antrenamentele de astăzi, 16 iunie, iar ședințele se vor desfășura în termenii impuși prin protocolul medical, pus la dispoziție de Federația Română de Fotbal. Jucătorii se vor antrena, potrivit Gazeta Nouă, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară şi distanţare socială. Ședințele vor fi organizate la Complexului Sportiv 1 Mai.

CSM Slatina reia antrenamentele, Progresul Spartac anunță că are probleme 

Dacă echipa din Slatina va avea timp suficient pentru pregătirea meciurilor din baraj, în cazul adversarilor de la Progresul Spartac, situația este destul de complicată. Dat fiind faptul că FRF nu a relaxat și mai mult restricțiile în vederea organizării antrenamentelor, se vede în imposibilitatea de a începe pregătirea, potrivit unui comunicat emis de club. În acesta se mai precizează faptul că șansele ca jucătorii să nu fie la capacitate mximă în momentul disputării primului meci sunt foarte mari, întrucât deocamdată nu se cunoaște momentul exact la care se va produce reunirea și cum va proceda.

Din informațiile oferite luni de Progresul Spartac, se pare că formația din Slatina va disputa și un meci amical în perioada de pregătire. Va evolua împotriva celor de la CS Mioveni.

”Deși existau speranțe și promisiuni că între relaxările normelor legale venite după 15 iunie se va afla și permisiunea pentru echipele de fotbal de a se pregăti împreuna fără a trece prin protocolul de 14 zile de cantonament și trei rânduri de testări, care presupun costuri de ordinul zecilor de mii de euro, acest lucru nu s-a petrecut.

În aceste condiții, dacă o astfel de permisiune nu va fi acordată nici după 1 iulie (și sunt sanse mari să nu fie), Progresul Spartac se va afla practic în imposibilitatea de a se pregăti onorabil pentru celebrul << baraj >> cu CSM Slatina, neprogramat oficial nici acum (dar anunțat << pe surse >> în primele zile din august). Chiar dacă clubul progresist și-ar asuma după 1 iulie costurile ridicate (și amenzile și mai ridicate în caz de contagiere…) ale respectării protocolului actual – prea mari pentru ca 12 din 18 cluburi de liga a doua să și le asume, conform deciziei FRF! – ar mai rămâne maxim 20 de zile la dispoziție pentru pregătiri, după patru luni de pauză…

Din informațiile noastre, un singur club din cele șase trimise la << barajul >> de promovare a intrat în cantonament, și anume CSM Slatina, care ar avea deja programat și primul amical, contra CS Mioveni”, se arată în comunicatul emis de Progresul Spartac.

Progresul Spartac a făcut apel la TAS împotriva FRF pentru a fi declarată direct promovată în Liga 2, având în vedere că e liderul Seriei a 3-a a Ligii 3, astfel încât să nu mai joace baraj de promovare cu CSM Slatina.

Meciuri de baraj vor avea loc și în Seria 2 și Seria 5 

Suspendarea campionatului din cauza coronavirusului a prins-o pe CSM Slatina pe locul 2, dar se află la egalitate de puncte cu echipa de pe primul loc, Progresul Spartac. Ambele au 37 de puncte. Astfel, se va juca baraj pentru promovarea în Liga 2. Acest lucru se întâplă pentru că nu se îndeplinește criteriul impus de Federația Română de Fotbal pentru promovarea directă. Primul loc urcă în Liga 2, doar dacă are un avans mai mare de trei puncte față de următoarea clasată.

Datele cu privire la disputarea celor două partide nu au fost încă decise de Federația Română de Fotbal, dar un anunț va fi făcut în perioada următoare. Situația barajului se mai regăsește în Seria 2 și Seria 5, unde vor avea loc partide între Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu, respectiv Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare.

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 16 Jun. 2020, 12:00 Actualizat: 16 Jun. 2020, 12:11 Liga 3
Pe aceeași temă