EXCLUSIV | Progresul Spartac a făcut apel la TAS împotriva deciziei FRF de a o trimite la baraj de promovare pentru Liga 2. ”Hotărârea nu o considerăm ca având acoperire regulamentară.” Mesajul bucureștenilor către CSM Slatina

Marius ANGHEL 04 Jun. 2020, 15:41 Liga 3
EXCLUSIV | Progresul Spartac a făcut apel la TAS împotriva deciziei FRF de a o trimite la baraj de promovare pentru Liga 2. ”Hotărârea nu o considerăm ca având acoperire regulamentară.” Mesajul bucureștenilor către CSM Slatina

Federația Română de Fotbal va trebui să răspundă în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru modul în care a decis să încheie campionatele Liga 2, respectiv Liga 3 după această pandemie de COVID-19 care a afectat desfășurarea normală a competițiilor sportive. Dacă UTA, liderul eșalonului secund, e nemulțumit că va intra într-un play-off de promovare doar cu jumătate dintre punctele acumulate în sezonul regulat ”înghețat” și a decis să meargă la TAS, mai nou, dreptate la tribunalul din Elveția își caută și Progresul Spartac, prima clasată din Seria a 3-a a Ligii 3.

Echipa bucureșteană voia să fie declarată direct promovată în Liga 2 pe baza actualei poziții ocupate în Seria a 3-a a Ligii 3, cea de lider după 16 etape desfășurate până în momentul suspendării și mai apoi ”înghețării” sezonului. FRF a decis însă ca echipele din fruntea seriilor celui de-al treilea eșalon aflate la egalitate sau despărțite de maximum trei puncte să joace baraj de promovare în eșalonul secund.

Progresul Spartac merge la TAS pentru a contesta decizia FRF prin care a hotărât modul de încheie a acestui sezon de Liga 3

Progresul Spartac, care e la egalitate cu a doua clasată CSM Slatina, va trebui să joace, astfel, un baraj în dublă manșă pentru a accede în Liga 2, iar conducători clubului bucureștean nu sunt de acord cu acest lucru. Astfel, la data de 2 iulie, au făcut apel la TAS împotriva FRF, motivând că ”deciziile trebuie să se bazeze pe norme legale și regulamente, nu pe interpretări subiective, oricât de bine intenționate ar fi acestea”.

Liderul Seriei a 3-a a Ligii 3 anunță că va respecta orice decizie va lua TAS, inclusiv de a juca baraj de promovare cu CSM Slatina, ”în condițiile în care reglementările naționale vor permite desfășurarea acestui baraj în circumstanțe normale”.

Totodată, Progresul Spartac își cere scuze față de CSM Slatina, ”pentru anumite declarații și speculații făcute la «cald» de persoane din anturajul clubului nostru la adresa partenerilor de competiție”.

În urmă cu o săptămână, Progresul Spartac și-a depus la FRF dosarul pentru certificarea pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2020/2021.

Comunicatul Progresul Spartac în care anunță apelul la TAS împotriva FRF:

”Clubul Progresul Spartac a depus ieri un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 27.05, prin care se aprobă mai multe hotărâri ale Comitetului de Urgență, inclusiv cea privind modul de promovare în Liga a II-a.

Clubul nostru își exercită astfel un drept prevăzut de regulament și de Convenția Arbitrală semnată la început de sezon cu FRF, de a cere un arbitraj cu privire la o hotărâre pe care nu o consideră ca având acoperire regulamentară. Suntem conștienți că ne aflăm într-o situație specială în urma suspendării competițiilor din cauza epidemiei internaționale COVID-19, dar considerăm că, chiar și în astfel de situații, deciziile trebuie să se bazeze pe norme legale și regulamente, nu pe interpretări subiective, oricât de bine intenționate ar fi acestea.

Cu această ocazie, este oportun să ne cerem scuze pentru anumite declarații și speculații făcute «la cald» de persoane din anturajul clubului nostru la adresa partenerilor de competiție din cadrul clubului CSM Slatina. Declarăm cu toată responsabilitatea că nu există nici un fel de argumente, informații sau fapte care să susțină ideea că clubul din Slatina ar fi fost favorizat în vreun fel, pe parcursul competiției, în detrimentul Progresului Spartac.

Acțiunea noastră are strict ca obiect decizia cu privire la modul de promovare în liga a II-a, iar în cazul în care hotărârea TAS nu ne va fi favorabilă o vom accepta ca atare și vom încerca să obținem promovarea pe teren, în cadrul barajului cu CSM Slatina – bineînțeles în condițiile în care reglementările naționale vor permite desfășurarea acestui baraj în circumstanțe normale”, anunță clubul Progresul Spartac printr-un comunicat de presă emis către Liga2.ro.

După ce UTA a anunțat că merge la TAS, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a comunicat că îi încurajează pe cei care se consideră nedreptăţiţi să apeleze la tribunalul de la Lausanne, iar, dacă li se va da dreptate, federația va pune în aplicare decizia.

FRF a decis ca sezonul de Liga 2 să fie ”înghețat” pentru ocupantele locurilor 7-18, iar primele șase clasate să joace cinci etape între ele într-un play-off care va stabili cele două promovare direct și participanta la barajul pentru promovarea în Liga 1. În Liga 3 a stabilit tot ”înghețarea” și a hotărât promovarea directă în cazul în care prima clasată are un avans de minimum patru puncte față de ocupanta locului 2. Astfel, a rezultat ca Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) să promoveze direct în Liga 2, în timp ce în Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu (Seria 2), Progresul Spartac și CSM Slatina (Seria 3), respectiv Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare (Seria 5) să joace baraj de promovare.

 

Marius ANGHEL 04 Jun. 2020, 15:41 Liga 3
Pe aceeași temă