FRF a aprobat documentul care amendează echipele în cazul încălcării protocolului medical. Sancțiunile ajung până la 100.000 de lei

Răzvan STÎNGĂ 13 Jun. 2020, 11:29 Liga 2
FRF a aprobat documentul care amendează echipele în cazul încălcării protocolului medical. Sancțiunile ajung până la 100.000 de lei

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat vineri, 12 iunie, documentul care reglementează desfășurarea competițiilor de fotbal, cu privire la reluarea întrecerilor, după suspendarea pricinuită de pandemia de COVID-19.

FRF a emis un comunicat prin intermediul căruia face anumite precizări asupra deciziei. La bază stau ultimele evenimente din Liga 1, unde două persoane au fost depistate cu noul coronavirus. Este vorba de magazionerul de la Dinamo și medicul echipei FC Botoșani.

Amenzile pornesc de la 5.000 de lei și ajung până la 100.000 de lei 

Amenzile sunt destul de mari și ajung până la 100.000 de lei. Cea mai mică este de 5.000 de lei și este acordată dacă sunt încălcate anumite puncte ale documentului. Aici se încadrează:

  • nerespectarea prevederii privind interdicția de înlocuire a membrilor staffului pe durata perioadei competiționale, cu excepția cazurilor prevăzute de Protocol
  • nedezinfectarea mingilor folosite de jucători la încălzirea premergătoare jocului sau nedezinfectarea mingii de joc
  • nerespectarea obligației de a expune planul de igienă pentru reprezentanții mass-media în zonele relevante ale stadionului
  • nerespectarea obligației clubului organizator de organizare a mesei presei cu respectarea distanțierii sociale

Amenda de 100.000 de lei este acordată doar în cazul în care se dovedește ”nerespectarea numărului maxim de persoane admise în fiecare dintre cele 3 zone ale arenei sportive cu ocazia desfășurării unui joc oficial”.

Au fost luate decizii și cu privire la organizarea meciurilor, procedurile în pregătirea și desfășurarea meciurilor, proceduri în cazul depistării unui caz suspect de COVID-19 sau proceduri în cazul depistării unui focar de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

”Astăzi, 12 iunie 2020, Comitetul de Urgență FRF a decis aprobarea documentului care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19.

Decizia Comitetului de Urgență FRF a fost luată având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru aprobarea regulamentelor privind competițiile necesar a fi respectate pentru reluarea competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite sau aflate în aer liber, precum și a activităților de pregătire sportivă în spații închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați.

Totodată, decizia a fost aprobată luând în considerare testarea pozitivă a unor persoane din cadrul unor cluburi participante la competițiile organizate de FRF și LPF și constatând necesitatea creșterii gradului de conștientizare, cu privire la riscurile existente și măsurile necesar a fi adoptate pentru prevenirea acestor riscuri, atât al reprezentanților cluburilor cât și al jucătorilor, staff-ului tehnic și al celorlalți oficiali.

Astfel, s-a decis aprobarea Protocolului medical necesar a fi respectat pe durata desfășurării competițiilor aferente sezonului 2019/2020, astfel cum a fost modificat, și a sancțiunilor aferente încălcării acestuia”, se precizează în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal.

Liga 2 se reia pe 4 iulie, Liga 3 și Liga 4 mai au de așteptat 

Referitor la sezonul de Liga 2, acesta se va termina cu sistem play-off între primele șase echipe din clasamentul stabilit după ultima etapă desfășurată înaintea suspendării campionatului din cauza pandemiei de COVID-19. Vor lua startul UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.

Echipele vor începe cu jumătate din punctele acumulate pe parcursul sezonului și vor juca cinci meciuri. Turneul se va desfășura într-o singură manșă, iar calendarul competiției a fost deja trasat.

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat vineri datele de disputare ale celor cinci etape. Astfel, play-off-ul va începe pe 4 iulie, urmând ca celelalte etape să aibă loc pe 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 1 vor avea loc pe 5 și 9 august.

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

 

 

Răzvan STÎNGĂ 13 Jun. 2020, 11:29 Liga 2
Pe aceeași temă